עוגת פקאנים קרמל הפוכה
העוגה הזאת התחילה כבחושה פשוטה עם אגוזים קצוצים וקינמון, וחזרה עם השנים בשלל וריאציות. הפעם קרן אגם לוקחת את הבלילה המנצחת הזאת עוד צעד קדימה - ומוסיפה לה תחתית מטריפה של קרמל ופקאנים
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
לאמא שלי הייתה עוגה שהיא הייתה מכינה לנו כל השנים עם קינמון ואגוזים, והיא הייתה כל כך טעימה שהפכתי את הבלילה שלה לבסיס להמון עוגות, וזה תמיד מצליח. במקור מדובר בעוגה עם פירורים, כאן הפכתי אותה לעוגת פקאן קרמל הפוכה והיא בהחלט אחת ההצלחות הגדולות שלי (ושל אמא).
מרכיבים :
ל-2 תבניות אינגליש קייק:
200 גרם חמאה רכה
כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן או סוכר חום בהיר
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
3 ביצים גודל L
גביע וחצי (300 גרם) שמנת חמוצה
2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
לקרמל פקאן:
120 גרם חמאה
חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
רבע כוס סירופ מייפל
150 גרם (כוס וחצי) חצאי פקאנים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומרפדים את התבניות בנייר אפייה. משמנים את הנייר בספריי שמן.
2 מתחילים עם תערובת הקרמל והפקאן: ממיסים במחבת או סיר קטן את החמאה (120 גרם) יחד עם הסוכר החום בהיר (100 גרם), מוסיפים מייפל ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה מעט. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים. מחלקים את התערובת בין שתי תבניות האפייה באופן שווה ומשטחים על התחתית.
3 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (או בקערה ומרית) חמאה, סוכר, סוכר וניל, ביצים ושמנת חמוצה.
4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים מחצית מהבלילה לכל אחת מהתבניות ומיישרים.
6 אופים 35-40 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מוציאים מהתנור, ממתינים 5-7 דקות והופכים את העוגות על צלחות הגשה.
** לגרסת פרווה ניתן להמיר בבלילת העוגה את החמאה במרגרינה בטעם חמאה, בנטורינה או בכוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים או שמנת פרווה באותה כמות; בקרמל פקאנים אפשר להחליף את החמאה במרגרינה בטעם חמאה או בנטורינה.