לטקס - לביבות קלאסיות לחנוכה
איך יכול להיות שעד היום קרן אגם לא העלתה אף מתכון ללטקס? לא יכול להיות, אבל עובדה. אז הנה המתכון שלה, וכפיצוי גם כמה רעיונות לשדרוג
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
זה לא שאין מתכון ברשת ללביבות תפוחי אדמה, אבל אני אף פעם לא העליתי מתכון כזה, ומבקשים ממני המון, אז המדור השבוע מגיש באהבה מתכון בסיסי ללטקעס - הלביבה החביבה בגרסה הקלאסית שלה, וגם עם כמה רעיונות לגיוון.
מרכיבים :
16-20 לביבות:
5 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל גדול
3 ביצים גדולות
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
4 כפות קמח לבן
חצי כפית אבקת אפייה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים ומגררים בפומפייה.
2 מגררים גם את הבצל (טיפ לחיים: אם תניחו לידכם 2-3 ריבועי נייר מגבת ספוגים במים – זה ימנע את הצריבה בעיניים).
3 סוחטים היטב את תפוחי האדמה והבצל ומעבירים לקערה.
4 מוסיפים ביצים, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב. בשלב הזה אפשר להעביר את התערובת למקרר או לטגן ממנה מיד לביבות.
5 מחממים שמן חצי עמוק בסיר רחב, ובעזרת 2 כפות מעבירים תלוליות מבלילת הלביבות לשמן החם.
6 מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה מאוד ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
7 מגישים חם, רצוי עם שמנת חמוצה וקצת בצל ירוק בצד.
שדרוגים ותוספות:
** אפשר להמיר 2 תפוחי אדמה ב-3 זוקיני מגוררים או בבטטה גדולה
** אפשר להוסיף לבלילה חצי כוס גבינת גרנה פדנו, קשקבל או פרמזן מגוררת
** אפשר להוסיף חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת