רוזלך שוקולד מבצק פריך
כשחושבים על רוזלך חושבים על שמרים, אבל הפעם אנחנו עם סגנון קצת אחר: הרוזלך האלה הם בעצם עוגיות מגולגלות, מהסוג שבערב שמים בצנצנת ובבוקר הופ – לא ברור לאן כולן נעלמו
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
המילה רוזלך מתקשרת מיד לבצק שמרים, כי איתו מכינים אותן במקור, ואילו אלו בכלל עוגיות בצק פריך - אבל צורת ההכנה שלהן ממש מזכירה רוזלך, ומכאן השם. אלה בדיוק בדיוק העוגיות שאנחנו מכינים ומתגאים להניח בצנצנת על השיש, ואז למחרת מוצאים את הצנצנת פתוחה, עם המכסה בצד, וכמובן ריקה לחלוטין.
אני הכנתי אותן ליושבי הבית שמכורים כרגע למונדיאל, במחשבה שאחרי הפיצות שהם מזמינים לעצמם יהיה להם מתוק שהם אוהבים. הייתי בטוחה שהן יספיקו ליומיים-שלושה אבל העוגיות לא שרדו מעבר למשחק של ברזיל-קוריאה, אז הלכתי מיד להכין שוב.
מרכיבים :
ל-4 רולדות קטנות (סה"כ 40 עוגיות):
2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל
קורט מלח
שליש כוס (65 גרם) סוכר לבן
240 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
למילוי:
מכל ממרח שוקולד
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, מלח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לפירורי בצק.
2 מוסיפים שמנת חמוצה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק. אם בשלב הזה הבצק מרגיש דביק מדי מוסיפים מעט קמח ומעבדים שוב לכדור.
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
4 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לארבעה חלקים.
5 מרדדים כל חלק בצק על משטח מקומח היטב לעובי 2 מ"מ, ומורחים ממרח שוקולד. משאירים שוליים נקיים של 1-2 מ"מ.
6 מגלגלים את הבצק לרולדה. מניחים על מגש, וחוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. מעבירים למקרר ל-30 דקות.
7 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
8 מוציאים את הרולדות מהמקרר ופורסים לפרוסות ברוחב 3-4 ס"מ.
9 מסדרים את העוגיות בתבנית בעמידה ואופים 17-20 דקות, עד להשחמה קלה (לא לאפות יותר מדי).
10 מצננים, בוזקים אבקת סוכר וטורפים.
** לגרסת פרווה ממירים את החמאה בבצק במרגרינה בטעם חמאה ואת השמנת החמוצה בשליש כוס מיץ תפוזים.
** את ממרח השוקולד ניתן להמיר בריבה, ממרח לוטוס, ממרח חלבה או כל ממרח אחר שאוהבים.