אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

מקלות בצק עלים וקרם שקדים

גם אתכם הצירוף "קרם שקדים" ישר מלחיץ? אותנו הוא הפחיד ממש, עד שגילינו שמדובר במשהו שמערבבים בקערה ושהמצרך הכי נדיר בו הוא שקדים טחונים. בקיצור, תכינו, זה קל וטעים נורא

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 23/08/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בהתחלה חשבתי שאני מכינה פה מתכון לשעת צרה, כזה שיהיה קליל ויתאים לזמנים שחייבים איזה קינוח זריז, אבל אז הבנתי שמדובר במתכון שיהיה לי מאוד קשה לא להכין עוד ועוד, כי הוא פשוט יצא הרבה יותר מדי מוצלח. אפשר להגיש אותו חם ליד גלידה ואפשר גם ככה, בתור עוגיות מתפצחות וטעימות.

 

את קרם השקדים אפשר לשדרג עם 2-3 כפות מחית פיסטוק, או נוטלה או לוטוס. זה ייקח אותו למקום אחר, אבל לא פחות טוב.

מרכיבים :

ל-14-16 מקלות:

חבילה של בצק עלים מצונן (300 גרם), או חצי חבילה של בצק עלים קפוא שהופשר לילה במקרר

לקרם שקדים:

100 גרם חמאה רכה

1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים לאבקה

100 גרם (כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר

חצי כפית קליפת לימון מגוררת

1 כפית מחית או תמצית וניל

1 ביצה גודל L

1 כף קורנפלור

להברשה:

חלמון ביצה טרוף

חופן שקדים פרוסים

2 כפות סוכר וניל

לקישוט

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים קרם שקדים: מערבבים את כל מצרכי הקרם לקבלת מסה אחידה. אם לא משתמשים מיד - שומרים במקרר.

2 מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

3 פורסים את בצק העלים ומחלקים אותו לשניים. מורחים את קרם השקדים על אחד החצאים בנדיבות (אפשר בכף או בפאלטה). אין צורך להשאיר שוליים נקיים. אם נשאר קרם שקדים אפשר להקפיא אותו או לשמור במקרר.

4 סוגרים את החלק השני של הבצק מעל קרם השקדים.

5 מחלקים את הבצק לאורך בעזרת גלגלת פיצה לרצועות בעובי 2-3 ס"מ. מחלקים שוב לרוחב, לשני חלקים. יתקבלו בערך 14 רצועות.

מקלות בצק עלים וקרם שקדים. מושלם עם גלידה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מקלות בצק עלים וקרם שקדים. מושלם עם גלידה|צילום: קרן אגם, mako אוכל
מקלות בצק עלים וקרם שקדים. מושלם גם בלי גלידה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מושלם גם בלי גלידה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

6 מברישים את פני הבצק בחלמון טרוף ומפזרים שקדים פרוסים וסוכר וניל.

7 אופים 20-25 דקות, עד שהבצק זהוב. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

** את השאריות, אם יש, שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים (אפשר לחמם שוב בתנור להחזרת הפריכות).