אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

מגולגלות טחינה ואגוזים

אחרי שגלגלה לחיילים עוגיות עם תמרים, עם ריבה ושוקולד ואפילו עם פיסטוק, קרן אגם עלתה על שילוב חדש שהוכיח את עצמו כליגה אחרת - בעיקר לחובבי החלבה אבל גם לכל השאר. אז יאללה, תצטרפו לגלגול?

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 26/10/23 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

נדמה שבתקופה הזו, כשכל המדינה רק אופה ואופה לחיילים, עוגיות מגולגלות הפכו למשהו שמכינים כמעט בכל בית ושולחים בקופסאות יפות לצבא. כבר הכנתי מגולגלות עם תמרים, מחית פיסטוק, מילאתי בריבה ובשוקולד, ואתמול החלטתי לנסות להכין גם עם טחינה ואגוזים. יצא מדהים! הבצק רך ונמס בפה, וכמובן שאפשר להשתמש בו גם למילויים אחרים.

מרכיבים :

לבצק (30-40 עוגיות):

3 כוסות (420 גרם) קמח לבן רגיל

כפית וחצי אבקת אפייה

5 כפות אבקת סוכר

150 גרם חמאה קרה, בקוביות

רבע כוס (50 גרם) שמן קנולה

שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר סחוט טרי ואפשר קנוי)

למילוי:

1 כוס טחינה גולמית

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

2 כוסות אגוזים טחונים, מה שאוהבים (אני ערבבתי אגוזי לוז ופקאנים)

אופציה: כפית קינמון

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם המילוי: טוחנים היטב במעבד מזון אגוזים וסוכר לבן. מוציאים לקערה, מוסיפים טחינה ומערבבים (אפשר רק לערבב הכל בקערה כמו בסרטון, אבל אז יש סכנה שהסוכר יימס פחות טוב). מי שאוהב קינמון יכול להוסיף.

2 הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח לבן, אבקת אפייה ואבקת סוכר (אפשר לעשות את זה גם בקערה עם הידיים או במיקסר עם וו גיטרה, במקרה הזה עדיף שהחמאה תהיה רכה).

3 מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורי בצק. מוסיפים שמן קנולה ומיץ תפוזים ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבל כדור בצק אחיד.

כאלה מגולגלות עדיין לא הכנתם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מגולגלות אגוזים וחלבה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4 מוציאים את הבצק ומשטחים אותו לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לצינון של מינימום 30 דקות במקרר.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

6 מניחים נייר אפייה על משטח עבודה נוח ומקמחים אותו. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.

7 מרדדים חלק בצק אחד למלבן, לא דק מדי כדי שלא ייקרע אבל גם לא מאוד עבה. מורחים בעזרת פלטה או כף ממרח טחינה (משאירים שוליים נקיים). מגלגלים את מלבן הבצק לרולדה (הכי נח להיעזר בנייר האפייה לגלגול מדויק). מעבירים בעדינות לתבנית, וחוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק .

8 מסמנים בעזרת סכין חדה חריצים בבצק במרחקים של 2-3 ס"מ. החתך צריך להיות בעומק מילימטר ולא יותר - זה רק סימון שיעזור לנו בחיתוך קל אחרי האפייה.

9 אופים את הרולדות כ-20 דקות, עד הזהבה.

10 מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר, פורסים לעוגיות ומגישים.

** לגרסת פרווה ממירים את החמאה במחמאה או נטורינה. אני לא ממליצה להמיר את כל כמות השומן בבצק בשמן קנולה.

** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה עד שלושה-ארבעה ימים.