אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת משמשים ושקדים

המשמשים מתחילים להפציע בשווקים, וקרן אגם נכנסת ללחץ - העונה כל כך קצרה והמלאכה כל כך מרובה. עוגת משמשים ושקדים כפרית, שנותנת לחמיצות של המשמש לחגוג עם המתיקות של הבלילה, היא אחלה דרך לקבל את פניה

קרן אגם | אוכל טוב, mako | פורסם 08/06/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כשיוצא לי לאפות בחו"ל עם תוצרים מקומיים אני הכי שמחה. בשבוע שעבר נסעתי לכפר קטן בספרד שאני חוזרת אליו שוב ושוב לסדנאות ריקוד ויוגה, וניתנה לי הזכות להיכנס למטבח של המלון פעם אחת ולאפות לחמים ועוגות לאורחים.

 

כשיצאנו לקניות בשוק המקומי תפסו אותי המשמשים וקניתי מלא. אני מניחה שזה מתוך החשש שתכף ייעלמו, למרות שהעונה שלהם שם לא קצרה כמו אצלנו בארץ. כאן איך שאני רואה אותם אני ממהרת להכין מהם את כל המאפים שאני יכולה. בספרד הכנתי מהם בסוף קראמבל חלומי, וגם נשנשתי אותם ככה בלי כלום.

 

פה בארץ עונת המשמשים רק החלה, אבל אין כמו משמשים טבועים בתוך עוגת שקדים כדי לגרום לי להרגיש הכי בבית. הטעם החמצמץ שלהם בתוך בלילת עוגה מתקתקה תמיד מרגש אותי, ולכן זה המאפה הראשון שהכנתי עם החזרה שלי לארץ. אפיתי את העוגה בתבנית פאי, כי זה משווה לה לוק של העוגה הכי ביתית וכפרית שיש. היא יצאה מושלמת.

מרכיבים :

לתבנית פאי בקוטר 24 או 26 ס"מ:

200 גרם חמאה רכה

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

3 ביצים גודל L

1 כפית תמצית/מחית וניל

חצי כוס (50 גרם) קמח שקדים

170 גרם (כוס +3 כפות) קמח לבן רגיל

כפית וחצי אבקת אפייה

מעט מלח

5-6 משמשים, חצויים בלי הגרעין

לעיטור:

חופן שקדים פרוסים

3 כפות סוכר וניל

אחרי אפייה: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית פאי.

2 מערבבים היטב בקערה חמאה רכה וסוכר לבן עד שהתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים. מוסיפים וניל ומערבבים.

3 מוסיפים קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה ומלח ושוב מערבבים לבלילה אחידה.

4 מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים.

5 מסדרים על הבלילה חצאי משמשים (רצוי עם החלק הפתוח כלפי מעלה) ודוחפים אותם מעט פנימה. מפזרים שקדים פרוסים ומעל הכל סוכר וניל.

7 אופים כ-35 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

8 מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

עוגת משמשים בתבנית פאי (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
חוגגת על המשמשים|צילום: קרן אגם, mako אוכל
עוגת משמשים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מי לא הצליח להתאפק?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** שומרים את העוגה במקרר, אבל רצוי לתת לה לעמוד קצת בחוץ לפני ההגשה.

** אפשר לאפות את העוגה בתבנית עגולה רגילה בקוטר 22 ס"מ.