אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקו קפה (פרווה)

טעם הקפה עדין, ההכנה קלילה ומהירה בקערה אחת והכי חשוב: היא יוצאת כל כך עסיסית וטעימה. אפשר להכין בשישי ולשמור מחוץ למקרר כל סוף השבוע. עד צאת השבת לא יישאר פירור

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 20/06/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

זו עוגה מאוד מהירה להכנה ומאוד מאוד עסיסית, וטעימה. טעם הקפה אינו חזק ולמי שמחפש פתרונות למתכוני פרווה לסוף השבוע - היא מצויינת. כזו שתעמוד על השיש ועד שבת בבוקר כבר תחוסל. היא לא צריכה מקרר והיא כל כך לחה וטובה שבאמת לא יישאר ממנה פירור.

מרכיבים :

3 ביצים L

כוס וחצי (300 גרם)  סוכר לבן

כוס (200 גרם) שמן קנולה

רבע כוס (60 גרם) אבקת קקאו

כוס (240 מ״ל) מים רותחים מעורבבים עם שש כפות קפה נמס

כפית מחית/תמצית וניל

2 כוסות(280 גרם) קמח לבן

1 וחצי כפיות אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 טורפים בקערה ביצים וסוכר עד שמתקבל קצף בהיר, מוסיפים שמן קנולה וממשיכים לטרוף (זה מעבה את הבלילה).

3 מוסיפים קקאו ומערבבים (הכי טוב עם מטרפה). מוסיפים קפה ווניל ושוב מערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב.

4 משמנים תבנית אפייה (תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ/תבנית מרובעת  25X25 ס"מ/אינגליש קייק גדולה).

5 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40 דקות עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו (אם יש צורך מוסיפים כמה דקות).

פרוסה עסיסית. עוגת שוקו קפה (פרווה) (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פרוסה עסיסית. עוגת שוקו קפה (פרווה)|צילום: קרן אגם, mako אוכל