אוכל
צילום׃ נופר צור, mako אוכל

טארט תפוחים אדיר לעצלנים

יש אנשים שבצק פריך מפחיד אותם, ויש גם כאלה שסתם מתעצלים להכין בצק מאפס. בשביל אלה וגם בשביל אלה קיים המתכון הזה, שבו את הבצק מחליף מלאווח קנוי משם ועד פאי ריחני ומטריף באמת שהדרך קצרצרה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 14/09/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

המטרה המקורית של המתכון הזה הייתה לעזור למי שמפחד מאפייה להכין קינוח ממש קל ובכלום עבודה וזמן. בפועל יצא שהכנתי קרם שקדים (רק מערבבים דברים!) ובישלתי תפוחים, כך שנהייתה כאן קצת עבודת הכנה, אבל אני נשבעת שממש קצת, ושימו לב שאת החלק של הבצק חסכתי לכם לגמרי. במקום בצק – פשוט מלוואח, שגיליתי שמתפקד מעולה כבסיס לפאי או לטארט. מתעצלים להשקיע במילוי? אפשר פשוט למרוח על המלאווח ריבה ולסדר פירות שלא צריכים בישול מוקדם - כמו תאנים, אפרסקים או פירות יער - והתוצאה עדיין תהיה מדהימה.

מרכיבים :

ל-2 טארטים קטנים:

2 מלאווח, מופשרים מעט במקרר

חצי כוס אבקת סוכר

לקרם שקדים:

150 גרם חמאה רכה

150 גרם (כוס וחצי) שקדים טחונים לאבקה

150 גרם (כוס ורבע) אבקת סוכר

כף רסק תפוחים (אפשר להחליף בביצה)

לתפוחים:

4 תפוחים מזן גרני סמית' (ואפשר תכלס כל זן), פרוסים לשמיניות (לא צריך לקלוף)

כף חמאה

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן 

כפית תמצית וניל

חצי כפית קינמון

חופן שקדים פרוסים

להברשה:

3 כפות מים רותחים

2 כפות דבש

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1 התפוחים: מחממים במחבת חמאה וסוכר. מכניסים את התפוחים ומקפיצים לריכוך קל. מוסיפים וניל וקינמון ומערבבים היטב. מצננים מעט.

2 קרם שקדים: מערבבים בקערה את כל המרכיבים למחית אחידה.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 מקמחים נייר אפייה באבקת סוכר (הכי טוב בעזרת מסננת), מניחים עלה מלאווח ומקמחים באבקת סוכר גם מלמעלה.

5 מרדדים את המלאווח על נייר האפייה לעיגול קצת יותר עגול ודק.

טארט תפוחים מבצק מלאווח. קיצור דרך של החיים (צילום: נופר צור, mako אוכל)
קיצור דרך של החיים|צילום: נופר צור, mako אוכל

עוד עוגות תפוחים מומלצות

וכל הקינוחים לראש השנה

6 מניחים במרכז העיגול 3-4 כפות של קרם שקדים ומורחים על הבצק. משאירים שוליים נקיים.

7 מסדרים על קרם השקדים פרוסות של תפוחים באופן חופף ומפזרים מלמעלה שקדים פרוסים.

8 מקפלים את שולי העיגול פנימה, לצורה של גאלט, ומעבירים לתבנית אפייה. חוזרים על כל הפעולות עם המלאווח הנוסף.

טארט תפוחים מבצק מלאווח. ואפשר לקצר תהליכים אפילו  (צילום: נופר צור, mako אוכל)
ואפשר לקצר תהליכים אפילו יותר|צילום: נופר צור, mako אוכל
טארט תפוחים מבצק מלאווח (צילום: נופר צור, mako אוכל)
טארט תפוחים מבצק מלאווח|צילום: נופר צור, mako אוכל

9 אופים 20-25 דקות, עד שהפירות מבעבעים והמלאווח שזוף. מגישים חם (רצוי עם כדור גלידת וניל).