סינבונס עם טריק לבצק רך ומושלם
לקרן אגם יש טיפ מפתיע לגמרי לבצק שמרים רך וענוג, ומדובר במשהו שגם בעוד 20 שנה לא היינו עולים עליו בעצמנו. אז מה הסיפור? שוב אנחנו עם שמנת מתוקה, אבל לא איפה שאתם חושבים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
חיכיתי לרגע שבו אכין עוגת שמרים שמטביעים בשמנת להקצפה לפני האפייה, כדי לגלות שהתוצאה לא פחות מוואו. העוגה יצאה רכה ונימוחה, החיבור של חלבה עם קינמון לא פחות ממושלם, והגלייז הלבן מלמעלה סגר לי את הפינה: זו עוגת השמרים הכי טובה שיש!
מרכיבים :
לבצק (8 יחידות):
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לחם, חלה, מניטובה לבן או קמח לבן רגיל
חצי כוס (120 מ"ל) חלב
1 כף שמרים יבשים
שליש כוס (66 גרם) סוכר לבן
חצי כפית מלח דק
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה גודל L
חצי כוס (120 מ"ל) מי ברז
למילוי:
צנצנת (400 גרם) ממרח חלבה
2 כפות אבקת קינמון
לציפוי:
חצי מכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה
לגלייז:
רבע כוס אבקת סוכר
1-2 כפות חלב
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר חלב, שמרים יבשים, סוכר ומלח. מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש במהירות איטית-בינונית.
2 מוסיפים את החמאה והביצה וממשיכים ללוש.
3 מוסיפים את המים בהדרגה רק עד שהבצק רך וגמיש (אל תוסיפו הכל בבת אחת כי ייתכן שלא תזדקקו לכל הכמות). אם הבצק עדיין יבש מוסיפים עוד כף מים או חלב בכל פעם, עד שמתקבל בצק חלק, אלסטי וגמיש שנפרד מדופנות הקערה ונשאר מעט דבוק לתחתית. לשים את הבצק 12 דקות בסך הכל.
4 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה שומן מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר (או לילה במקרר).
5 מרדדים את הבצק למלבן דק על משטח עבודה מעט מקומח. מורחים ממרח חלבה בנדיבות באופן אחיד על כל הבצק, ומפזרים מעל את הקינמון.
6 מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה ומכניסים למקפיא ל-15-20 דקות (כך יהיה קל יותר לפרוס אותה).
7 מרפדים תבנית עגולה או מרובעת בנייר אפייה.
8 פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ ומסדרים באופן מרווח בתבנית. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת למשך 30-40 דקות, עד שהשבלולים תפוחים.
9 מחממים תנור ל-170 מעלות.
10 מוזגים על השבלולים שמנת מתוקה ואופים אותם 25-30 דקות.
11 מוציאים, ובזמן שהשבלולים מצטננים מכינים גלייז לבן: מערבבים אבקת סוכר וחלב לתערובת סמיכה וחלקה. כשהשבלולים קרים מצפים אותם בגלייז (אחרת הוא יימס).
** הסינבונס במיטבם ביום האפייה.
** אם רוצים להכין מראש ניתן לשמור במקפיא, להפשיר בטמפרטורת החדר ולחמם מעט לפני הגשה.