כשהייתי קטנה הייתה קרוב למקום שגרתי בו חנות קפה שהיו טוחנים בה את פולי הקפה במקום, אבל מה שעניין אותי היה שמכרו בה לשונות חתול משוקולד לבן. תמיד היה שם ריח משגע, הייתי מגיעה מתי שרק הזדמן לי והם היו אורזים לי לשונות חתול בשקית נייר. כך שמאז ומעולם יש לי רגש מיוחד לשוקולד לבן, אפילו, ואולי בגלל, שהוא לא באמת שוקולד (יש בו חמאת קקאו אבל לא מוצקי קקאו).

לפני כמה שנים הייתה התקדמות נוספת ביחסים: הכנתי עוגה בחושה עם שוקולד לבן והעוגה קיבלה מעין צבע וטעם קרמלי שהלהיבו אותי ממש. זה היה הרגע שהבנתי סופית ששוקולד לבן טוב לא רק לציפוי או קישוט, שיש לו איכות משלו בתוך עוגה בחושה, ומאז אני משלבת אותו באפייה לא מעט – בבלילה של עוגות, במליות לעוגות שמרים, קרמים לעוגת גבינה, קרם לימון או אפילו סתם קצפת. הוא תמיד תורם המון לטעם ולמרקם. היופי הוא ששוקולד לבן עובד מעולה כמעט עם כל מה שתשדכו לו: שוקולד חלב או מריר, קרם פרלינה או חלבה, לימון או חמאת בוטנים. בקיצור הכל.

חטיף שוקולד לבן בצ'יק (צילום: נופר צור, mako אוכל)
חטיף שוקולד לבן בצ'יק|צילום: נופר צור, mako אוכל

מה שחשוב לדעת לפני שניגשים לעבודה הוא ששוקולד לבן עלול להיות קצת טריקי, כי הוא ממש עדין, וכשממיסים אותו הוא נשאר שלם ולא נמס עד שמערבבים אותו - ואם לא עושים את זה השוקולד פשוט נשרף, יותר מהר מכל שוקולד אחר שאתם מכירים (במיוחד אם הוא באיכות ירודה). לכן אני ממליצה לחמם אותו במיקרו בפולסים קצרים ממש, ובכל פעם להוציא ולערבב לפני הפולס הבא – כי יכול להיות שהוא כבר נמס ולא מראה את זה. אופציה אחרת היא להמס אותו בבן מארי, שזה קערה שיושבת מעל סיר עם מים חמים על אש בינונית, ואז השוקולד נמס באופן מבוקר, מעל האדים.

חטיף שוקולד לבן חתוך לקוביות (צילום: נופר צור, mako אוכל)
פתוח למיליון גיוונים|צילום: נופר צור, mako אוכל

חטיפי שוקולד לבן שמכינים ממש בצ'יק

במתכון הזה אני הכי אוהבת לגוון עם סוגים שונים של קורנפלקס, או לנסות לערבב עוד טעמים כמו מחית לוז או קצת שוקולד מריר. אפשר גם לשלב אגוזי לוז קלויים, קוקוס או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים. כאן עם חמאת פיסטוק.

המרכיבים (לתבנית מרובעת 20*20 ס"מ):

300 גרם שוקולד לבן

כף שמן קנולה או 15 גרם חמאת קקאו (זה לא חובה אך מוסיף לייצוב החטיפים)

כוס קורנפלקס פשוט

2 כפות מחית פיסטוק

חטיף שוקולד לבן (צילום: נופר צור, mako אוכל)
בסדר, אז אין בו מוצקי קקאו|צילום: נופר צור, mako אוכל

אופן ההכנה:

1. ממיסים שוקולד לבן עם חמאת קקאו או שמן קנולה בקערה חסינת חום במיקרוגל, בפולסים קצרים. מערבבים למחית חלקה.

2. מעבירים את השוקולד המומס לתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה.

3. מוזגים מעל את מחית הפיסטוק (אפשר בצורת שיש).

4. מפזרים קורנפלקס ומכניסים למקרר להתייצבות של כמה שעות.

5. מוציאים, מחלצים מהתבנית בעזרת נייר האפייה וחותכים לריבועים. אפשר גם סתם לשבור עם הידיים.

6. מגישים קר.

עוגת שוקולד לבן וקוקוס (צילום: נופר צור, mako אוכל)
עוגת שוקולד לבן וקוקוס|צילום: נופר צור, mako אוכל

עוגת שוקולד לבן וקוקוס בחושה

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית):

3 ביצים גודל L

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן

180 גרם שמן קנולה (כוס פחות 2 כפות)

גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

150 גרם שוקולד לבן מומס

כפית תמצית/מחית וניל

כוס ורבע (210 גרם) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

חצי כוס קוקוס (רצוי קלוי)

 

לעיטור (לא חובה, אפשר להסתפק באבקת סוכר):

150 גרם שוקולד חלב

15 גרם חמאת קקאו או כף שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. מקציפים במיקסר ביצים וסוכר לבן לקצף תפוח (אפשר גם בקערה עם מטרפה).

3. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף. מוסיפים שמנת חמוצה, שוקולד לבן מומס ווניל ומערבבים.

4. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקוקוס ומערבבים שוב, עד לקבלת בלילה אחידה.

5. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים לחלוטין.

6. הציפוי (בשלב זה אסור שהעוגה תהיה חמה): ממיסים במיקרו שוקולד חלב עם שמן או חמאת קקאו ומערבבים היטב למסה חלקה.

7. מצפים את העוגה, ואם רוצים שהשוקולד יתייצב היטב מעבירים למקרר.

** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים.