הסדר הוא קריטי: כל הסודות לסביח המושלם
אפשר להכין סביח מצוין בבית, ואת זה "הקוסם" אומר, לא אנחנו. צריך רק להצטייד בכל המרכיבים, ואפילו יותר חשוב - להנדס אותם בפיתה בסדר הנכון (כן, יש כזה). ואם הפיתה נקרעת? אז מה, זאת עדיין המנה המושלמת
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מנת הסביח שהחלה את דרכה כמנה פתוחה של בוקר שבת. מקור המילה סביח שנוי במחלוקת: יש האומרים שמקורה במילה "צבאח" (בוקר בערבית) ויש שאומרים שהמנה קרויה על שמה של ראשונת המשפחות ברמת גן, שהוציאה אותה מהמטבח לממכר לעם. רובנו מכירים את הטענה שמדובר בכלל בראשי תיבות של "סלט, ביצה, יותר חציל". עם השנים נעשה הסביח מנת דגל מהפופולריות שיש למטבח הישראלי. בפיתה או בלאפה - מעין סנדוויץ' נפלא שמטמטם את החושים, ומצדיק את מעמדו בכל ביס מחדש.
אז מה עוד צריך בשביל סביח מושלם? הנה הרשימה המלאה, לכם נשאר רק להרכיב:
מרכיבים :
ביצים קשות חומות
כמון
טחינה
חריף (איזה שאוהבים)
עמבה משובחת (אני ממליץ על עמבה עם חתיכות מנגו מאמיגה בשכונת התקווה)
חצילים מטוגנים
עלי פטרוזיליה טריים
בצל לבן, פרוס לרבעים
סלט ירקות קצוץ (עגבנייה, מלפפון ופלפל חריף ירוק)
מלח
פלפל שחור גרוס
לאפות דקות או פיתות חמות
אופציונלי:
קילו תפוחי אדמה מסוג באטר - שימו לב, הקוסם עצמו נוטה לא לשים תפוח אדמה בסביח, כי הוא די כבד בלעדיו. אתם, עשו כרצונכם
גבעולי בצל ירוק, שטופים
מלפפון חמוץ
אופן ההכנה:
1 תפוחי האדמה (למי שרוצה, ממש לא חובה): מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך, מסננים, פורסים לשישיות ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
2 הביצים*: מקלפים את הביצים ומתבלים במעט כמון ומלח.
3 מרכיבים את המנה בפיתה או בלאפה. הסדר המועדף על הקוסם: טחינה, חריף, עמבה, חציל, ביצה, מלא פטרוזיליה, מלא בצל, קצת סלט ירקות, עוד פטרוזיליה, עוד בצל, עוד טיפה סלט ירקות - ובין לבין עוד טחינה.
4 מגישים עם כוסית אוזו משובח.
איך מכינים חציל מטוגן כמו של הקוסם? זה המתכון
* מקורן של הביצים האלה בחמין של השבת והטבית. אם אין כזה בתכנון, אפשר להרתיח ביצים בסיר ולאחר מכן להורידן לפלטת שבת למשך 8 שעות. הביצים נהיות חומות מבפנים ולא רק צבועות מבחוץ.
הקוסם, שלמה המלך 1, תל אביב. 03-5252033. ראשון-חמישי 00:30-09:30, שישי 16:30-09:30, שבת מנוחה. כשר מרצון.
חפשו את הקוסם גם באינסטגרם: HAKOSEMOFFICIAL.