קינוחים הם עולם שלם. בשנה האחרונה תפס התחום תאוצה היסטרית ברחבי ישראל, עם מאפיות קטנות שמשקיעות זמן רב בפיתוח הבצקים, בתי קינוחים שהוויטרינות שלהם מסחררות בצבעוניות ובאסתטיקה, וגלידריות בוטיק שנפתחות תחת כל עץ רענן ומספקות הפוגה צוננת, איכותית וקטיפתית לחום של הלבנט. בטיימינג הולם, בחמישי הקרוב (17.6) תושק תוכנית הקינוחים החדשה של קשת 12, שבה עשרות מתמודדים יתחרו על תואר "הקינוח המושלם". הדגש הוא לא רק על טעם ומרקם, אלא גם על הנראות הוויזואלית; בפשטות, אם זה לא נראה מספיק טוב, לא טועמים ושולחים את המתמודד הביתה.

כבודם של כל המתוקים במקומם מונח, אבל בכתבה שלפניכם גם אנחנו רוצים לעשות כבוד לתחום הכי מוקפד, יצירתי, יפה ומגוון: קינוחי הוויטרינה, או יותר נכון המקומות הרבים בארץ שמתמקדים בהם ועושים אותם. תמצאו כאן מכל וכל - מקונדיטוריות קלאסיות שמציבות בחזית את כל התותחים הכבדים של הפטיסרי הצרפתי, דרך מקומות היפר-אינסטגרמיים שמגיעים אליהם בשביל התמונה כמו גם בשביל הביס, ועד מקומות שעושים את המתוקים איך שבראש שלהם, כמה שיותר ייחודי ככה יותר טוב. בקיצור, הכינו את הכפיות.  

המקוריים

טלביה פטיסרי

בית הקינוחים החדש ויוצא הדופן של קבוצת טלביה הירושלמית, שחולשת על עסקי אוכל רבים בבירה, מביא לקדמת הבמה את הטעמים המקומיים בשילוב טכניקות מעולמות הפטיסרי הצרפתי. בין היתר תמצאו פה קרם פטיסייר עם טחינה שחורה ופירות העונה; טארט שקדים עם מרמלדת גזר ודלעת; קינוח היער השחור עם ליבה של סלק, שוקולד מריר ופרנו; וגם אקלר של קרם יוגורט, פרג ודבש פרחי אבוקדו. בנוסף לוויטרינה היפהפייה בתיאטרון ירושלים, את הקינוחים היפים האלה תמצאו גם בגלידריית ג'לטו וריגטו החדשה בשכונת רחביה בירושלים.
טלביה פטיסרי, דוד מרכוס 20 (תיאטרון ירושלים), ירושלים, 02-5811927

טלבייה פטיסרי, מהשדה (צילום: אסף קרלה)
טלבייה פטיסרי, מהשדה|צילום: אסף קרלה

תושה בייקרי

פנינה שיש לקחת בחשבון בכל סיבוב בצפון. הבייקרי שבראש הנקרה מהווה אבן שואבת לפודיז ישראלים וחובבי מתוקים באשר הם, עם קינוחים מקוריים במיוחד לצד מבחר מאפים מרשים.

ההיצע כאן מגוון מאוד. "תושה" פונה מחד לחובבי השוקולד, ומאידך מציעה שפע קינוחי פירות חמוצים מתוקים ויפהפיים. בין היתר תמצאו פה קינוח מנדרין עם שכבות של קרם לימון ומנדרינה; מוס שוקולד שקדים עם קרמו שוקולד מריר ותחתית בצק שקדים; טארט שוקולד וקפה עם קרמו קפה ומוס ג'יאנדויה עם קרמל קפה טורקי; קינוח פסיפלורה וקוקוס; ולקינוח, קינוח קסיס עם שוקולד לבן ושטרויזל קקאו ושקדים מלוחים.
תושה בייקרי, קיבוץ ראש הנקרה, 050-4712761

תושה בייקרי, טארט אקזוטי (צילום: סופגי)
תושה בייקרי, טארט אקזוטי|צילום: סופגי

מקלות וניל

גן עדן לחובבי המתוק. יש כאן מכל וכל ואז עוד קצת - גלידות שנעשות במקום, מאפים ולחמים, שוקולדים מיוחדים, עוגיות נהדרות וכמובן קינוחי ויטרינה מרהיבים. תוכלו להסתנוור פה בין היתר מעוגת פבלובה ענקית עם מרנג ושנטיי וניל עם קונפי פטל ופירות יער; קינוח אישי של תותים ולמון גראס עם בסיס של פיסטוק ובצק פריך; קינוח מנגו וקוקוס; טארט קפה עם גנאש קפה מוקצף ופרלינה קפה; וקינוח ערמונים. בכל פעם שתגיעו ל"מקלות וניל" יופיעו בוויטרינה דברים חדשים, ואף פעם לא תרגישו שהספקתם לטעום די והותר כי השפע מסחרר.
מקלות וניל, יהושוע חנקין 19 עפולה, 04-6420222

מקלות וניל, טארטלט פיסטוק (צילום: שירה אלוני)
מקלות וניל, טארטלט פיסטוק|צילום: שירה אלוני

מטרלו 

מסוג המקומות שמדמיינים כשחושבים על בית קינוחים. בלב רמת הגולן, בשיתוף פעולה עם יצרנים מקומיים, נוצר כאן בית מאפה ומתוקים שהוא חובת ביקור.

גולת הכותרת של "מטרלו" היא אמנם מאפים, אבל הוא ממש לא נחבא אל הכלים גם באגף הקינוחים. בתפריט הקטן צצה בכל פעם יציאה של קינוח אחר, מעניין ומושקע, לרוב עם פרי עונתי או מבוסס רעיון מקורי שמקשה מאוד על הבחירה. תמצאו כאן למשל טארטלט אגסים; עוגת בוטנים ושוקולד; טארט אוכמניות וקרם פטיסייר; עוגת שוקולד עם בסיס של עוגיית קראק פאי וגנאש שוקולד קרמל עם שברי מרנג; טארט פטיסייר עם פירות; עוגת גבינה אפויה; טארט במבה ושוקולד לבן עם קרם חמאת בוטנים ובמבה מפוררת; וטארט לימון עם פטל טרי ואבקת נענע.  
מטרלו, עין זיוון, רמת הגולן, 054-2468019

מטרלו, טארט פיסטוק ושוקולד לבן
מטרלו, טארט פיסטוק ושוקולד לבן

א-פיה קסומה

מוסד מתוק בקיבוץ עינת שלא מפסיק להפתיע. בכל פעם שמבקרים פה תופסים את העין פריטים אחרים, אבל בראש ובראשונה מייצרים כאן מקרונים כל כך מוטרפים ששמם יוצא למרחקים; הם הרבה מעבר למקרון הקלאסי שאנחנו מכירים, ומגיעים גם במגוון גרסאות ענק. הקונדיטורית דנה שחר, שכנראה פיתחה אובססיה של ממש לעוגיות השקדים החתיכות הללו, יוצרת למשל מקרון קראק פאי, מקרון במבה ונוגט, מקרון זעתר עם לאבנה ומשמש, מקרון אספרסו עם קרמל והל ואפילו מקרון גומיגם. וכמובן שלא התכנסנו כאן כדי להתעכב רק על סוג אחד של קינוח, ורסטילי ככל שיהיה, אז יש פה גם קראק פאי קלאסי, מגוון קינוחי מוס, טארטים ועוד.
א-פיה קסומה, קיבוץ עינת, 03-9007575

א-פייה קסומה, מקרון (צילום: דנה שחר)
א-פייה קסומה, מקרון|צילום: דנה שחר

קפה קדוש

אין באמת צורך להציג את "קפה קדוש", שנמצא כבר עשרות שנים בקדמת הבמה של בתי המאפה והקונדיטוריות בירושלים. לכן נקפוץ ברשותכם הישר ללב העניינים: הקינוחים.

הוויטרינה של קפה קדוש היא מגרש משחקים. כל קינוח נראה כמו מיצג אמנותי, והקומבינציות של הטעמים אינסופיות. בין המובילים כאן תמצאו את קינוח "הכלה מאיסטנבול" שכולל קרם ערמונים, בצק שקדים, פחזנית קרמל וקרם פטיסייר וקרמל; קינוח שכבות פיסטוק על טהרת הצבע הירוק; קינוח פריז ברסט קלאסי; טארט פקאן; קינוח מון בלאן על בסיס פחזנית ענקית במילוי קרם פטיסייר, ברולה קפה וקרמל, קצפת, מרנג וקרם ערמונים; וגם קינוח פיסטוק חלבה, מגה מקרון פטל ופיסטוק, ועוד ועוד ועוד. בואו מוקדם, כי תור יש תמיד.
קפה קדוש, שלומציון המלכה 6 ירושלים, 02-6254210

קפה קדוש (צילום: אנטולי מיכאלו)
קפה קדוש|צילום: אנטולי מיכאלו

קורון פטיסרי

למרות שהוא מרוחק מלב העניינים, הפטיסרי המשובח בקיבוץ עברון הצליח לבסס לעצמו שם אצל פודיז בכל רחבי הארץ. הגיוני: "קורון" הוא אופרציה כל כך מדוקדקת ומרשימה שביקור במקום נעשה פשוט הכרחי, גם אם רק כדי להביט בוויטרינה המשגעת (סתם, ברור שחייבים לאכול).

כל הקינוחים כאן פשוט יפהפיים, וכשחותכים אותם מתגלות שכבות מרהיבות. בטופ: קינוח פירות יער עם מוס גבינה וקרמו פטל עם תחתית שקדים; פחזנית הדרים ויוזו; קינוח מון בלאן; קינוח קפה עם שוקולד מריר וקרמל; וטארטלט פיסטוק עם קרם מסקרפונה ומי זאהר.
קורון פטיסרי, קיבוץ עברון, 04-9857787

קורון פטיסרי (צילום: פרטי)
קורון פטיסרי|צילום: פרטי

הקלאסיים

רביבה וסיליה

הקונדיטוריה המפוארת הזו היא בראש ובראשונה דוגמה ומופת לטכניקות הצרפתיות ויישומן כאן בארץ. כבר שנים רבות ש"רביבה וסיליה" פעיל הן ברמת השרון והן בתל אביב, וכל מי שנכנס מביט בראש ובראשונה בוויטרינת הקינוחים המרהיבה שבה ניצבים כחיילים של שוקולד מגה מקרון עם תותים, קינוח סנט הונורה, עוגת גבינה קלאסית, קינוח פלזיר סוכרה עתיר שוקולד, עוגת וניל ופקאן, טארט שוקולד וקרמל מלוח, עוגת קרם מסקרפונה עם בישקוטי, גנאש פטל, ושוקולד לבן עם אוכמניות ותותים. אלה רק חלק מהקסמים שניתן למצוא כשמגיעים לכאן. בקיצור, קלאסיקה שמיושמת לכדי שלמות.
רביבה וסיליה, המייסדים 1 רמת השרון, 03-5400179; ניסים אלוני 10 תל אביב (מתחם G צמרת), 03-5466090

רביבה וסיליה, טארט שקדים, קרמו וניל ופירות אדומים (צילום: עדי ברזילי)
רביבה וסיליה, טארט שקדים, קרמו וניל ופירות אדומים|צילום: עדי ברזילי

הסיציליאנית

"הסיציליאנית" היא אמנם במהותה גלידריה, אבל את ההצגה גונבת הקונדיטוריה על מקררי הוויטרינה העמוסים כל טוב. והכי טוב? פשוט לשלב קינוח עם גלידה ולשים סוף ללבטים (אנחנו בעד גלידת הרום צימוקים וגלידת השוקולד הבלגי).

בגלל שבקינוחים עסקינן נספר קצת על הפיתויים הרבים שמציעים כאן, החל מטארט מנגו עם קונפיטורת מנגו, קרם גבינת שמנת וברטון גרהם קרקר; דרך בר היער השחור שמוגש פה בווריאציה טבעונית עם טורט קקאו ושקדים עם פטל, קראנץ' שוקולד מריר וקרם פטל; וכלה בפריז ברסט קלאסי.
הסיציליאנית, סניפים שונים. פרטים בדף הפייסבוק

הסציליאנית (צילום: בטן מלאה)
הסיציליאנית|צילום: בטן מלאה

נומילי פטיסרי

אחד המוסדות המוכרים ביותר בכפר סבא (וכיום גם בהוד השרון). "נומילי" פועל מאז 2010, ומהווה נקודת נוצצת בתוך זירת האוכל הלא מאוד מתחדשת של העיר.

תמצאו כאן מבחר קינוחים בדגש על הפטיסרי הצרפתי, כיאה לשם - טירמיסו קלאסי, טריקולד שוקולד, מילפיי, טארט תותים עם קרם פטיסייר ופיסטוק טחון, עוגת שארלוט צרפתית עם מוס פסיפלורה ומטבעות פטל, טארט לימון עם מרנג איטלקי חרוך, וגם - קחו נשימה - עוגת רויאל ובה ביסקוויט קקאו, שכבת קראנץ פרלינה אגוזים ומוס שוקולד מריר צרפתי.
נומילי פטיסרי, סוקולוב 3 כפר סבא, 09-7662616; הבנים 14 הוד השרון, 09-7441920

נומילי, פריז ברסט (צילום: ערן צחר)
נומילי, פריז ברסט|צילום: ערן צחר

מימי פטיסרי

אחרי ההצלחה המסחררת של מסעדת "נונו" בהוד השרון - שהפכה זה מכבר לרשת מצליחה שפועלת גם בכפר סבא, תל אביב והרצליה - נפתחה "מימי", הפטיסרי המלווה שצברה כבר מזמן מוניטין משלה. יש כאן מבחר רחב של מאפים מתוקים ומלוחים לצד עוגות בחושות ועוגיות, ואיך לא - קינוחי ויטרינה משובחים. ההיצע כולל בין היתר טארט ג'יאנדויה אישי; טארט תותים עם סבלה ברטון וקרם פטיסייר בעיטור שנטילי וניל; מוס שוקולד קלאסי; פחזניות וניל וטופי; עוגת שוקולד עם שכבות של פונדנט וביסקוויט עם קרם שוקולד וציפוי גנאש שוקולד; וכמובן עוגת גבינה אפויה עם גרידת לימון וקראמבל ללא גלוטן. ואם אתם כבר פה, קפצו גם ל"נונו לפיצה".    
מימי פטיסרי, סניפים שונים. פרטים באתר

שוקולד מופלאה , מימי פטיסרי (צילום: גיא חמוי)
צילום: גיא חמוי

דלאל פטיסרי

"דלאל" של דושי לייטרסדורף היא אחת מהקונדיטוריות הכי עתירות סופרלטיבים בתל אביב. כבר שנים שהמקום פעיל, והוא רק הולך ומתרחב וצובר קהל אוהדים יותר ויותר גדול. אמנם יש כבר סניפים חדשים ונוצצים, אבל אנחנו שומרים אמונים לסניף הקטנטן והצפוף בנווה צדק לאור האווירה הקסומה - והוויטרינה שתופסת 90 אחוז מהמקום ומבטלת במוח את הפונקציה של קבלת ההחלטות.

בין הקינוחים תמצאו עוגת גבינה אפויה עם תותים ופירות יער, טיראמיסו קלאסי, קינוח מילקי דלאל ועוגת תות שדה ופיסטוק. ואם כבר הגעתם, אז לא לצאת מכאן בלי לפחות בייגל קרואסון אחד. אתם תודו לנו.
דלאל פטיסרי, סניפים שונים. פרטים באתר

דלאל צ'יז  פריז (צילום: iconz by medio)
דלאל צ'יז פריז|צילום: iconz by medio

קמחי קונדיטוריה

אחת מהקונדיטוריות הפחות מוכרות ברשימה, ככל הנראה לאור מיקומה במושב טללים (שלמרבה ההפתעה מציע לא מעט אופציות קולינריות). וזה חבל, בייחוד כי ההיצע ב"קמחי" מסחרר. הכל מהכל יש כאן - מעוגות יום הולדת מושקעות עם מוס שוקולד מריר, פרלינה אגוזי לוז, בצק פריך וזיגוג שוקולד; דרך טארטים כמו אגוזים בקרמל, שוקולד או לימון; ועד קינוחים אישיים מפונפנים כמו מנגו ובזיליקום עם קראנץ' קוקוס, ציפוי שוקולד לבן וג'לי מנגו; בצק פריך פיסטוק, מוס תות, קרמו פיסטוק וזיגוג שוקולד לבן; וקינוח שוקולד וקפה עם בצק פריך קקאו מוס שוקולד מריר וקפה, קצפת קפה וציפוי שוקולד ואגוזי לוז.
קמחי קונדיטוריה, קיבוץ טללים, 054-4446029

קימחי קונדטוריה, טארט לימון ומרנג (צילום: ענת פנחס)
קימחי קונדטוריה, טארט לימון ומרנג|צילום: ענת פנחס

דקלבאום

הקונדיטוריה - או יותר במדויק, בית המלאכה למתוקים - הוא לונה פארק לחובבי המתוקים. מצד אחד מאפים מהטובים בארץ, מצד שני עוגיות ועוגות שמרים ובחושות מסחררות, מצד שלישי שוקולדים באינספור וריאציות, ולסיום קינוחים שמשלבים הכל מהכל. מה נגיד, סכנה.

כל קינוח של "דקלבאום" נראה כמו פלא הנדסי-אדריכלי. בין היתר תמצאו פה אקלר במילוי קרם שוקולד ובציפוי שברי שוקולד מריר וקקאו הולנדי כהה; פאי שוקולד עם בצק פריך שוקולדי ומלית גנאש שוקולד; עוגת מילפוי מרהיבה עם קרם פטיסייר ופירות העונה; עוגת פרזיי עם תות שדה וקרם פיסטוק; עוגת פאדג' שוקולד ללא גלוטן; עוגת מוס שוקולד לבן ופירות יער, ועוד ועוד ועוד. יעד חובה כשמגיעים לאזור עמק חפר.
דקלבאום, בית הראשונים 22 עמק חפר, 04-6895281

דקלבאום (צילום: יואב דקלבאום)
דקלבאום|צילום: יואב דקלבאום

ניחוחות חיים

קונדיטוריית "ניחוחות חיים" בנתיבות היא מוסד מוכר בעיר בפרט ובאזור הדרום בכלל. יש שמגיעים הנה בעבור המאפים, יש שבעבור הלחמים ויש שבעבור העוגיות - אך ככלל, קשה להגיע לכאן ולא לדגום לפחות קינוח ויטרינה מושקע אחד, ויש כאן אינספור.

הקינוחים מתמקדים בטעמים קלאסיים וגם כמה הפתעות שמתחלפות תדיר. בין היתר תמצאו פה צנצנת פבלובה עם ריבת פירות יער; קינוח ויטרינה סניקרס; עוגת אוריאו שוקולד; טארט אגוזים ושקדים בטופי קרמל; קינוח פטל, שוקולד לבן ולימון; קינוח שכבות אלפחורס; מגוון קינוחי ויטרינה על טהרת הפיסטוק; קינוח קשיו קרמל; קינוח שוקולד לבן וקרמל; קינוח קפוצ'ינו שוקולד; קינוח מנגו קוקוס, ועוד. 
ניחוחות חיים, הגפן 23 נתיבות, 072-2503933   

ניחוחות חיים, מוס פירות יער (צילום: שירן ביטון)
ניחוחות חיים, מוס פירות יער|צילום: שירן ביטון

נדב קינוחים

כנראה שכל חובבי המתוקים בארץ כבר מכירים את "נדב קינוחים", מוסד ותיק ברמת ישי שמביא אליו המונים מהצפון ומטיילים שמגיעים לאזור, ועושה כבוד למתוקים על כל סוגיהם - החל בגלידות, דרך עוגות בחושות ועוגיות רבות, וכלה כמובן במבחר קינוחים. ההיצע כאן קלאסי ומתמקד באופציות כמו מבחר עוגות גבינה, פאי אישי עם פירות (תותים, לימון), פאי אגוזים ופחזניות קרם פטיסייר ושמנת.
נדב קינוחים, הצפצפה 1, אזור תעשייה רמת ישי, 04-9535414

גאגו דה פריז

הקונדיטוריה הזו נותרה עד היום סוד שמור לירושלמים ולתושבי האזור, אז הרשו לנו לנפץ את מעטה הסודיות ולספר לכם על המקום המקסים הזה, שמציע קינוחים קלאסיים לצד יציאות שקשה למצוא במקומות אחרים - בעיקר כי לפעמים אנשים לא מבינים שאולד סקול זה דווקא מגניב.

היות שאנחנו עוסקים בקינוחים, נתמקד בהם ולא בשפע המאפים המשובחים שמציעים ב"גאגו". תמצאו כאן למשל עוגת פלאן וניל ושזיפים, טארט אגוזים וקרמל, טארט תותים, עוגת נפוליאון עם שמנת מתוקה, פרופיטרול מסקרפונה ושוקולד, סברינה בזיגוג רום ותותים, טארט אגסים וקרם שקדים וגם פריז ברסט קלאסי.
גאגו דה פריז, המלך ג'ורג' 14 ירושלים, 02-6250343

גוג'ו דה פריז, פארי ברסט מסקרפונה תותים ופיסטוק (צילום: מאיר ג'ורנו)
גאגו דה פריז, פארי ברסט מסקרפונה תותים ופיסטוק|צילום: מאיר ג'ורנו

מייזון קייזר

מאפייה שעשתה עלייה וסחפה השנה את הישראלים לתורים ארוכים בעקבות הבגטים והמאפים הצרפתיים שנמכרים פה במחירים הוגנים, לצד מחלקת קינוחי ויטרינה מכובדת במיוחד והיצע קינוחים שמתמקד - איך לא - בקלאסיקות הצרפתיות.

ב"מיזון קייזר" מציעים טארט פטל ופיסטוק נהדר; טארטלט תפוחי עם מסקרפונה וקרמל; פאריז ברסט; פרומבזייה-פיננסייר וניל עם קרם פטיסייר ומסקרפונה ופטל עטוף שוקולד לבן ושנטי פטל מוקצף; פריזייה תותים עם ביסקוויט וניל בסירופ תותים עם גנאש וניל מוקצף ותותים טריים; בצק שקדים פריך במילוי של פקאן ותפוזים עם ג'נדוייה פקאן, מלח ים, שנטי פקאן מלוח וגרידת תפוז; עוגת סט הונורה, ועוד.
מייזון קייזר, שד' רוטשילד 7 תל אביב, 03-5040567

בקס

בניגוד לשאר מקדשי המתוק בכתבה, כולם מקומות של ממש עם תור של ממש לעמוד בו, "בקס" היא קונדיטוריה שפועלת אך ורק כאתר אינטרנט. מדובר ברעיון שלפחות בתחילת הדרך נראה לנו מוזר למדי, אבל ההיצע כאן מסחרר, הקינוחים מפתיעים, והתגובות על פי רוב משבחות.

תמצאו פה למשל ניו יורק צ'יז קייק; עוגת שמן זית איטלקית עם פירות הדר, דבש מקומי ותאנים; עוגת מוצרט אוסטרית עם שוקולד ומרציפן, קראנץ' פיסטוק וגנאש שוקולד לבן ופיסטוק; פבלובה תות עם פטל, ליצ'י וקוקוס; אנטרמה זביון ברנדי, קפה ומוקה; עוגת סטיקי טופי עם פודינג תמרים וקרמל; עוגת בסבוסה לילות ביירות; וטארט לימון.    
בקס, פרטים באתר

Becks (צילום: יב בק)
Becks|צילום: יב בק

בבקה בייקרי

"בבקה" על שלל סניפיו ההולכים ומתרבים בתל אביב ובנתניה הוא בית מאפה וקונדיטוריה מקסים ששייך לשתי אחיות צעירות ואמביציוזיות. ההתמקדות היא בקלאסיקות, אבל כל הזמן משפרים ומרחיבים כאן את קו הקינוחים, כך שבכל ביקור נתקלים ביציאות חדשות. בין האופציות: קראק פאי, טארט פקאן, מילק פאי, עוגת גבינה אפויה, פאי לימון, טירמיסו, קינוח קרם לימון וגבינה, קינוח גבינה ולוטוס, עוגת ביסקוויטים, פאי אגסים וקרם שקדים, עוגת טריקולד ללא סוכר, ופרסבורגר פרג או אגוזים.
בבקה בייקרי, סניפים שונים, פרטים באתר

נורדאו 2

הקונדיטוריה ההרצליאנית הזו היא מוקד מתוקים ידוע ומוכר בעיר, ולאור העומס במקום נראה שהוא מספק את המתוקים לכל אזור השרון רבתי. הוויטרינה של "נורדאו 2" עמוסה בכל טוב והקינוחים מתחלפים בתדירות גבוהה, עם אופציות כמו פס סניקרס, שוקולד לבן, בוטנים וקשיו בקרמל; טארט לימון; אקלר פיסטוק ודובדבנים; מילפיי קדאיף עם שכבות קדאיף מקורמלות, קרם גבינה וגנאש שוקולד לבן עם קרמל מלוח ופירות; טארט שקדים ופטל עם גנאש קסיס ושנטילי וניל אוכמניות; עוגת פלאן צרפתית; טארט טאטן; ועוגת טרס לצ'ס עם מוס יוגורט ופיסטוקים.
נורדאו 2, נורדאו 2 הרצליה, 09-9558444

דוד לאור

המקום נחבא אל הכלים, אבל כשמגיעים אליו מתהפנטים מהדיוק ומהאהבה ליצירה. בקונדיטוריית "דוד לאור" מציעים מבחר קלאסיקות צרפתיות, מבגטים ועד קרואסונים משובחים, וגם מעט קינוחי ויטרינה שכוחם אינו בכמות אלא באיכות. תמצאו פה קינוחים ועוגות שמתחלפים לפי מה שמתחשק ומזג האוויר, כמו עוגת גבינה אפויה קלאסית; עוגת שמנת-יוגורט, מנגו ושטרויזל קוקוס טרופי; עוגיות אזני פיל עצומות; עוגת פונדנט שוקולד קלאסית ועתירה בשוקולד; טארט לימון לפי כל חוקי הז'אנר; עוגיית טירמיסו עם כתר של קצפת מעליה; פחזניה עצומה במילוי קרם נוגט ובציפוי שוקולד; טארט פירות יער; ושטרודל תפוחים.  
דוד לאור, היצירה 12 מבשרת ציון, 02-5793311

קונדיטוריית מרטין

אין כתבה על קינוחים בלי נציגות ל"מרטין" הוותיקה על קהל הלקוחות האדוק שלה. המקום, שקשה למנות את מגוון הקינוחים שמוצעים בו, נוטה לנוסטלגיה עם קלאסיקות כמו סברינה; עוגת רולדה על בסיס חטיף קוקוס ורוד עם ריבת תות; עוגה מחולקת לטעמי שוקולד, קרמל מלוח, אוכמניות וקרם לימון; טארט לימון; טארט קרמל מלוח, שוקולד ופקאן; עוגת ביסקוויטים קלאסית; עוגת פסק זמן; ועוגת טירמיסו.  
קונדיטוריית מרטין, אברהם אבינו 91 באר שבע; הפועלים 28 באר שבע (עמק שרה), 08-6494511

האינסטגרמיים

מגזינו

השף-קונדיטור ברק כהן הוא ללא ספק אחד הקונדיטורים היותר אסתטיים שפועלים במחוזותינו. כל עוגה שיוצאת תחת ידיו - ויוצאות המון מאז שנפתחה מגזינו ואז הקונדיטוריה של מגזינו - נראית כאילו הוכנה במיוחד לצורך צילום.

הקונדיטוריה של מגזינו התפתחה בעקבות ההצלחה המטורפת של העוגות של כהן במסעדה, וכעת אפשר ליהנות מתי שרוצים מאחת מפרוסות העוגה, במשלוח או במקום עצמו. אנחנו כמובן שבויים נצחיים של פאי הלימון עם תחתית הפיסטוק הפריכה מלוחה, וגם של עוגת הגזר שרק נשמעת קצת בנאלית. אבל בכל פעם תמצאו כאן עוגות יצירתיות חדשות ומתחלפות - מפאי משמשים עם מרציפן ואגוזי לוז ועד פאי דובדבנים ופקאן – כך שאף פעם לא יהיה משעמם.
מגזינו, דרך בגין 21 תל אביב, 03-7570535 

מגזינו, מיקס 10 (צילום: נועם פריסמן)
מגזינו, מיקס 10|צילום: נועם פריסמן

אלון שבו סטור

הקונדיטוריה היפהפייה של אלון שבו נפתחת בדיוק בשבוע הפרסום של הכתבה שאתם קוראים, וכמו שאנחנו רואים את זה, לכל דבר יש סיבה.

שבו הצליח להשתחל לרשימה בזכות ולא בחסד. הוא קונדיטור יצירתי ומוכשר שמציע גם מאפים ותופינים נוספים, אך גולת הכותרת היא הטארטים המרהיבים שכוללים היצע מסקרן במיוחד בטעמים כמו דבש ותימין מלוח; טארט עם קרם שקדים, משמש, וקראמבל טונקה; וטארט בצק שוקולד עם קרם ליים.

שבו אמור להיות ממוקם בקטגוריית הקלאסיקות שלנו, אבל ראשית, הוא מאוד פעיל באינסטגרם. שנית, היצירות שלו נראות כמו תכשיטים. אז הוא התמקם לו בגאון בקטגוריית הסטורי דחוף.
אלון שבו סטור, צ'לנוב 22 תל אביב, 03-6735856

שבו, טארט דבש ותימין מלוח (צילום: דן פרץ)
שבו, טארט דבש ותימין מלוח|צילום: דן פרץ

אור שפיץ

הקונדיטוריה הוורודה של אור שפיץ מוחצנת באופן מעורר רושם או סלידה. כך או כך, לא ניתן לחמוק מהעובדה שעשרות אלפים הגיעו לכאן מכל הארץ בשנה האחרונה כדי לרכוש קינוח או יותר נכון קינוחים - וזה לבדו מקנה לשפיץ את הזכות לנצוץ פה.

הקינוחים של שפיץ, שניתן לחזות בהם מכל זווית בחשבון האינסטגרם שלה, נעים מקלאסיקות כמו פאי לימון או עוגת שוקולד, ועד קינוחים מקוריים יותר כמו מוס מנגו פסיפלורה על בצק פריך, מגה מקרון במילוי קרם מלבי וקסיס עם תותים טריים, או מוס פיסטוק ושוקולד לבן עם שונטי שוקולד לבן. יש כאן גם עוגות ראווה צבעוניות שהפכו כמובן ללהיט ויראלי.
אור שפיץ, בוגרשוב 3 תל אביב, 050-3011102

פנינה פאי

מוסד אשדודי שהתפוצץ ברשת בשנה האחרונה, בעיקר בזכות קרואסונים במבחר מילויים שהפכו למוקד עלייה לרגל. ועדיין, כפי שניכר בשמו של המקום, עוסקים כאן בהרבה מעבר למאפי בוקר, מושחתים ככל שיהיו. ב"פנינה פאי" תמצאו אינספור קינוחי ויטרינה ועוגות, למשל עוגת פיסטוק עם מוס פיסטוק וקולי פטל; פבלובה לימון עם קצפת, שנטי וניל וקרם לימון; עוגת מוס קסיס; טורט גבוה עם קרם וניל וקולי פטל; עוגת פררו רושה; פאי לימון קלאסי; עוגת עקיצת הדבורה, ועוד. איך בוחרים? באמת שהיינו מגלים אם היינו יודעים.
פנינה פאי, הציונות 13 אשדוד, 08-8557771

פנינה פאי, פאי פיסטוק פטל (צילום: אביבית בן נון)
פנינה פאי, פאי פיסטוק פטל|צילום: אביבית בן נון

שירי'ז פטיסרי

נוכחות חדשה בתחום בתי הקינוחים בישראל, מהמקומות שנפתחו ממש אחרי הקורונה עם המון מוטיבציה. "שירי'ז" מנסה להביא את בשורת המתוקים המפונפנים לגבעתיים עם קינוחים אישיים או משפחתיים, מוכרים יותר או מיוחדים יותר, לצד עוגות ראווה מרשימות מהסוג שחורך את האינסטגרם ואי אפשר להגיע ליום הולדת בלעדיהן. בין היתר תמצאו פה קראמבל תפוחים, עוגת אלפחורס, עוגת סניקרס, עוגת שוקולד פאדג' ובוטנים עם קרם שוקולד בלגי וקרמל חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים, עוגת טופי קראנץ' עם קרם נוטלה, קראמבל שוקולד ונוגט וקרם שנטילי, ועוגת פסיפלורה עם שוקולד לבן.
שירי'ז פטיסרי, כצנלסון 108 גבעתיים, 03-5558988

שיריז פטיסרי,שיריז שחיתות (צילום: ברק בן שמעון)
שיריז פטיסרי,שיריז שחיתות|צילום: ברק בן שמעון

מאיליס פאשן קייקס                                              

מקום מקסים של עולה מקובה בשם מאילי אפק, שהחלה להתמחות בקונדיטוריה והגשימה את חלומה במקום בעל ויטרינת קינוחים מסחררת. ב"מאיליס" ניתן למצוא כאן גם מאפים, אבל הסיפור הוא עוגות הוויטרינה והקינוחים המשוגעים שמכינה אפק. יש פה עוגת סנט הונורה ופאי לימון קלאסי, וגם עוגות כמו שוקולד לוז עם שכבות של גנאש וקרמו שוקולד חלב על ביסקוויט שוקולד וקראמבל לוז, עוגת אלפחורס, עוגת גבינה במילוי קולי תות, וגם מבחר קינוחים אישיים.
מאיליס פאשן קייקס, חיים ברלב 1 אשקלון, 08-6251500

ספרינקלס

בית קינוחים חדש דנדש שמתעסק בז'אנר מאוד לא רווח בארץ: הבייקרי האמריקאי. אמנם אנחנו מאוד אוהבים את הניו יורק צ'יז קייק, אבל עוגת הגזר המזוגגת, חטיף הרוקי רואוד והרד וולווט איכשהו לא השתלבו בארץ היטב כמו הפטיסרי הצרפתי. ועדיין, זה מה שמנסים לעשות ב"ספרינקלס", תוך הקטנה של המנות והורדת כמויות הסוכר כך שהתוצאה תהיה פחות בוטה ממה שאנחנו רגילים. בין היתר תמצאו פה קינוחים כמו בר לימון או בר שוקולד עם שכבת קורנפלקס (אנחנו התלהבנו מהלימון), קאפקייקים מכל הסוגים והמינים, וגם וופי פאי קוקיז - עוגיות שוקולד רכות במילוי קרם שוקולד לבן ופטל או שוקולד וקרמל.
ספרינקלס, יגאל אלון 94 תל אביב (מתחם מגדלי אלון), 054-7044665

ספרינקלז , עוגת גזר (צילום: אסף קרלה)
ספרינקלז , עוגת גזר|צילום: אסף קרלה