נניח שיש לסבא שלכם יום הולדת. נניח גם שהוא כבר לא שומע מי יודע מה, ונניח שהחלטתם ללכת לחגוג במסעדה שווה. סביר מאוד להניח שיהיה צפוף, ושמי שיושב בצד אחד של השולחן לא יחליף מילה עם מי שיושב בצד השני, הרעש מסביב ישגע את סבא שלכם ואמא שלכם תעביר ביקורת על מה שאוכלים החבר'ה בשולחן הסמוך, אבל איזה עוד אפשרויות כבר יש לכם?
אז זהו, שיש. בשנים האחרונות מסעדות רבות פתחו חדרים פרטיים שמאפשרים לכם לשבת בכיף עם המשפחה או החברים, ליהנות מהאווירה במסעדה אבל גם ממפגש אינטימי. לקראת האירוע הבא שלכם, מיפינו ביסודיות את החדרים הכי מומלצים במסעדות שונות ברחבי הארץ ולכם נשאר רק לשריין מקום.
תל אביב
קיטשן מרקט
המסעדה של השף יוסי שטרית משקיפה על הנוף היפהפה של נמל תל אביב. החדר הפרטי צופה על שוק האיכרים הצבעוני והמרשים, והחלונות הרחבים והשקופים מאפשרים קשר עין עם המתרחש סביב כדי שלא תחמיצו את האווירה התוססת בשוק ובמסעדה.
מה אוכלים? דג לבן עם שמנת חמוצה, סלרי וקרם חציל שחור (58 שקלים), ברולה מפטריות פורצ'יני, ערמונים, פרמזן ופטריות שימאג'י (64 שקלים), טרין טלה עם זוקיני, בצל ופירה (134 שקלים). בנוסף, ניתן לבנות עם השף תפריט מיוחד לחדר הפרטי שיוגש במסגרת האירוע.
סגנון: מסעדת שף. מספר אורחים: עד 30. פרטים: קיטשן מרקט. האנגר 12 נמל תל אביב, בתוך שוק האיכרים, תל אביב. 03-544-6669. לא כשר
SEATARA
אין מה להגיד, בסיטארה יש באמת יופי של נוף, וזה חלק מסוד הקסם שלה, סושי מעולה מוגש כאן כחלק מתפריט מגוון שנוגע גם במטבח האיטלקי והצרפתי. מדובר במקום מקצועי ומהודק, שמספק שתי אפשרויות שוות לקבוצות גדולות: מרפסת פרטית סגורה שמתאימה לימים חמימים ונעימים וחדר פרטי נפרד שמנותק מהמסעדה. אפשר אפילו לעצב את המקום לפי דרישה.
מה אוכלים? קבב "אורפלי" (62 שקלים), חציל בלאדי שרוף (58 שקלים), פילה מוסר עם ניוקי, ארטישוק והולנדייז (145 שקלים), ורביולי שרימפס ולוקוס (115 שקלים).
סגנון: יוקרתי. מספר אורחים: 25-30. פרטים: רוזנבלום הרצל 8 (מתחם סי אנד סאן), תל אביב. 03-6996633. לא כשר
קלארו
קלארו היא אחת המסעדות המושקעות ביותר שנפתחו בישראל, עם חללים רבים לאירועים פרטיים ואירוח אינטימי, והחדר הפרטי כאן הוא בעצם קומת אירועים נפרדת. התפריט מתכתב עם תפריט המסעדה אך אם מתחשק לכם משהו שונה ניתן לבחור אותו בנפרד ובהתאם לאופי האירוע. בגלל שמדובר בקומה נפרדת לחלוטין החדר מצוין גם לאירועים עסקיים.
מה אוכלים? אירוח בחדר הפרטי של קלארו מוצע לכל הפחות ל-20 סועדים ומותנה בסכום של 300-400 שקלים לסועד. במחיר הזה תקבלו מנה ראשונה, עיקרית וקינוח, וכן ריפיל ללא הגבלה של כל מנה שאהבתם וגם יינות לבנים, אדומים או רוזה (וכמובן גם שתייה קרה או חמה) ללא הגבלה וללא תוספת מחיר. לא זול, אבל אם אתם אוהבים לאכול ולשתות סביר להניח שתנצלו היטב את אופציית הריפיל ואז כבר מדובר בסכום הגיוני לאירוע.
סגנון: מסעדת שף. מספר אורחים: עד 32 סועדים. פרטים: הארבעה 23, מתחם שרונה, תל אביב. 03-6017777. לא כשר
מסה
המסעדה המפוארת של השף אביב משה ידועה בעיצוב היוקרתי שלה. החדר הפרטי במקום נמצא בקצה החלל של המסעדה ומשקיף על כולה. הוא מבוקש ועמוס מאוד ולעתים יש להזמין מקום חודשים מראש. בנוסף להזמנה מתפריט המסעדה ניתן לקבל בחדר הפרטי ארוחות ייחודיות. תפריט הצהריים הסגור כולל מנה ראשונה, עיקרית, קינוח ושתייה חמה וקרה ויעלה לכם החל מ-200 שקלים לסועד בימי חול והחל מ-250 שקלים לסועד בסוף השבוע. בשעות הערב התענוג יעלה לכם החל מ-350 שקלים לסועד.
מה אוכלים? סשימי שקשוקה עם טונה צרובה - שקשוקה לא מבושלת וביצה של שש דקות (74 שקלים), מוסר ים בחמאת הדרים, קרם יוזו, בטטה ובוקצ'וי (162 שקלים), ניוקי סרטנים עם גבינת בלו בוואריה, ביסק סרטנים וחלמון שליו (76 שקלים) ורביולי כמהין, קרם לימון וזיתי טאסוס (98 שקלים).
סגנון: מסעדת שף. מספר אורחים: עד 16. פרטים: הארבעה 19, מגדל התיכון, תל אביב.03-6856859. לא כשר
דלאל בנווה צדק היא מסעדה יפהפיה, עם תפריט מגוון של השף גולן גורפינקל, בו כל אחד יוכל למצוא משהו שהוא אוהב, כך שהיא בהחלט מתאימה לאירועים משפחתיים. במקום תוכלו למצוא גם את הפחמימות הממכרות של השף קונדיטור ענר צלאל. בדלאל מציעים לאונג' אינטימי למדי שממוקם בקצה המסעדה, וניתן לערוך כאן אירועים בהם מוגשים תפריטי בוקר, בראנץ', צהריים או ערב.
מה אוכלים? ארוחות בוקר (105 שקלים לסועד), עסקית צהריים (150 שקלים לסועד) וארוחת ערב (290 שקלים לסועד). ניתן גם להזמין מתפריט המסעדה מנות כמו קריספי סביצ'ה דג ים וסלט גוואקמולה על נאצ'וס תירס מקסיקני (58 שקלים), סשימי טונה מיני מלפפונים, אטריות שעועית, רוטב פונזו וקראנצ'י ווסאבי (68 שקלים), מוסר ים, ויניגרט שרי צהוב, יוגורט ומיקס ירוקים (128 שקלים), וכתף טלה 4 שעות דלעת מקורמלת ושאלוט צלוי (148 שקלים).
סגנון: מסעדת שף. מספר אורחים: 15-22. פרטים: שבזי 10, נווה צדק, תל אביב. 03-5109292. לא כשר
לומינה
המסעדה הכשרה והבשרית של השף מאיר אדוני נמצאת במלון קרלטון בתל אביב, והיא מקום מפגש מצוין למי שמחפש אוכל כשר עם חותמת איכות של שף מוכר. במקום מגיש אדוני מנות בראסרי קלאסיות, והחדר הפרטי בו מתאים מאוד לפגישות עסקיות או לארוחות משפחתיות. כמו כן, במקום ניתן לסגור מראש אירועים עם תפריט שונה, ולשלבם עם טעימות יין.
מה אוכלים? קובנה עם סלסה עגבניות וצ'ילי (29 שקלים), נתחי בר ים ב"חריימה" קארי אדום, חלב קוקוס, למון גראס, חציל בטמפורה, בוטנים וכוסברה (119 שקלים), קרפ הונגרי במילוי תבשיל בקר (69 שקלים), פילה לברק עם קרם חציל לבן (125 שקלים) ועוד.
סגנון: מסעדת שף. מספר אורחים: במקום יש שני חדרים - האחד עד 10 סועדים והשני עד 40. פרטים: מלון קרלטון, אליעזר פרי 10, תל אביב. 03-5201828. כשר
הבסטה
בחדר הפרטי של הבסטה יש תמיד אווירה מצוינת. כדי להגיע אליו חותכים דרך המטבח של המסעדה, מה שכבר הופך הכול לאישי ומעורר תיאבון יותר, ואם זה לא מספיק, אז בתוך החדר נמצאים גם שלל יינות המסעדה. חדר פרטי שמכניס אתכם לאווירת מאחורי הקלעים כיפית ומגרה.
מה אוכלים? התפריט תלוי בתפריט המסעדה באותו היום, ומשתנה תכופות. בין המנות: פסטה בעבודת יד עם פירות ים טריים; פיצה לבנה עם כמהין וחלמון; קבב לוקוס ועגבניות חריפות; תמנון ולבנה ועוד (89-110 שקלים למנה עיקרית).
סגנון: מסעדת שף. מספר אורחים: עד 12. פרטים: השומר 4, תל אביב. 03-5169234. לא כשר
התרנגול הכחול
מסעדתו של השף שאול בן אדרת במתחם ג'י מוכרת דווקא בזכות החדר הפרטי שלה שמארח לא פעם פרצופים מוכרים מהמגדלים הסמוכים. מדובר בחדר גדול במיוחד, ובימים אלה מוגש במקום גם תפריט חדש ללא גלוטן וסוכר שיכול להתאים אפילו לבני משפחה שתמיד על הצד הנכון של הדיאטה.
מה אוכלים? ניתן לבנות עם שאול בן אדרת תפריט נפרד לאירוע מיוחד, וכמובן שניתן להזמין מתפריט המסעדה מנות כמו מרק קובה סלק אדומה במילוי בשר טלה וצנוברים (48 שקלים), כריך פירות ים, איולי קארי, בצל כבוש ועשבי תיבול טריים (68 שקלים), סלמון וטורטליני גבינת עיזים בחמאת עגבניות מיובשות (126 שקלים), לברק שלם קריספי, פסטו כוסברה, סלט אורוגולה וחמוציות ( 139 שקלים).
סגנון: מסעדת שף. מספר אורחים: עד 50. פרטים: התרנגול הכחול. מתחם ג'י צמרת, תל אביב. 03-5443349. לא כשר
ווסט סייד
המסעדה הכשרה של השף עומרי כהן במלון רויאל ביץ' מציעה שולחן שמתוחם באמצעות וילון מעוצב אשר מפריד בין חלל האירוע ליתר המסעדה. במקום ניתן לבנות תפריט ייחודי עם מנות ראשונות שמוגשות למרכז השולחן, לצד עיקריות אישיות לבחירה וקינוחים בחלוקה. כמו כן יש אפשרות להזמין מהתפריט הרגיל של המסעדה.
מה אוכלים? פטה כבד אווז וערמונים עם אגסים מזוגגים ביין אדום, בריוש ואגוזי לוז (88 שקלים), סשימי טונה אדומה עם בייבי חציל שרוף, ויניגרט פלפל חריף ולימון כבוש, טחינה שחורה וזרעי עגבנייה (65 שקלים), לוקוס בקארי ים תיכוני עם זיתים סוריים, דף פסטה טרייה, גרגירי חומוס, זוקיני וכוסברה (145 שקלים). בנוסף, ניתן לערוך ארוחה פרטית במקום בתיאום מראש.
סגנון: מסעדת שף. מספר אורחים: עד 22. פרטים: מלון רויאל ביץ', הירקון 19, תל אביב. 03-7405054. כשר
צפרה
המסעדה המהממת של השף אבי קונפורטי היא מקום מעולה לאירועים; החלל מרשים, המיקום נוח ומרווח, והחדר הפרטי כאן מושלם למי שמחפש ניתוק, ולכל מי שרוצה ליהנות באינטימיות מהאוכל האסייתי הפנטסטי של קונפורטי. גם כאן ניתן לבנות תפריט נפרד למי שמעונין, אך אפשר כמובן גם ליהנות מתפריט המסעדה. המחירים לא זולים ובסופה של ארוחה תשלמו כ-200 שקלים לסועד.
מה אוכלים? סלמון פוטומאקי עם סלמון טוגראשי, אבוקדו, מלפפון, טוביקו וסויה (68 שקלים), עוף סיני פריך ברוטב שזיפים, צ'ילי וג'ינג'ר (93 שקלים), סקאלופ צרוב בסוית פטריות מוקצפות (62 שקלים), בו לוק לאק - קוביות פילה בקר, בצלים אדומים בקרמל פלפל שחור וייטנאמי (135 שקלים).
סגנון: אסייתי. מספר אורחים: 22. פרטים: יגאל אלון 96 תל אביב. 03-6240044. לא כשר
טופולופומפו
אחותה הצעירה של צפרה מתאימה למי שרוצה באמת להפגיז באירוע יוקרתי. מדובר באחת המסעדות המושקעות ביותר בארץ מבחינת עיצוב וחוויה, כשכאן מתמקד קונפורטי בגריל, תנורי קיטור וטכניקות קוריאניות, אינדונזיות ויפניות. גם פה ניתן לבנות תפריט ממוקד לפי רצונכם, אם מתחשק לכם לצאת מגבולות תפריט המסעדה הרחב.
מה אוכלים? שם המשחק בטופולופומפו הוא מורכבות. כאן תמצאו מנות יוצאות דופן כמו כרובית מושחרת עם אורז, נענע, צ'ילי וליים (48 שקלים), פמפקין סאקו סאי עם טפיוקה, דלעת, עוף וקשיו (46 שקלים), קארי ברווז אדום עם אננס ואורז יסמין (110 שקלים) ובאפט חצילים פקיסטני עם כדורי עגל וצ'ילי קשמירי (110 שקלים).
סגנון: מסעדת שף. מספר אורחים: עד 36. פרטים: הסוללים 14, תל אביב.03-6910691. לא כשר
טאיזו
המסעדה האסייתית של השף יובל בן נריה כוללת חדר פרטי עם דלת למטבח המסעדה שמשקיף על חלל המסעדה המעוצב אך מנותק מההמולה. בנוסף לחדר הפרטי במקום ישנו שולחן לאונג' רחב שגם בו ניתן לערוך אירועים פרטיים.
מה אוכלים? התפריט המוגש בחדר הפרטי יכול להיות בנוי על בסיס המנות שמוגשות במסעדה או על בסיס תפריט קבוע ומיוחד בהתאם לדרישות והתאמות המזמינים. אירועים שבנויים על תפריט של מנות המסעדה יעלו לכם כ-250 שקלים לסועד. בין המנות המוגשות בטאיזו: טרטר טאיזו עם דג ים, קונוס אורז פריך, שומשום שחור, קציפת סויה וביצי דג דאון (22 שקלים), פילה לברק ים טנדורי עם יוגורט באפלו, זרעי חרדל, תמרים וזרעי דלעת (148 שקלים), ירקות סיניים - פטריות אויסטר, פאק צ'וי, למון גראס, ברוקולי ורוטב פטריות (58 שקלים).
סגנון: אסייתי. מספר אורחים: עד 20. פרטים: מנחם בגין 23, תל אביב. 03-522-5005. לא כשר
קמפאי סטריט ווק שרונה
למסעדה האסייתית מבאר שבע יש סניף תל אביבי במתחם שרונה הכולל גם חדר פרטי שמותאם לאירועים מצומצמים. בחדר ניתן להזמין מתפריט המסעדה שכולל מגוון רחב מאוד של מנות אסייתיות נועזות כקלאסיות במחירים משתלמים.
מה אוכלים? החל ממנות קטנות כמו גיוזה עוף עם מטבל צ'ילי (24 שקלים) או סלט פפאיה עם שרי ושעועית ירוקה (32 שקלים), לצד מנות כמו מרק תאילנדי חמוץ חריף עם עוף צלוי וקרם קוקוס (39 שקלים), טוקיו נודלס - אטריות עם נתחי בקר, עוף, אווז מעושן וירקות ברוטב טריאקי, ג‘ינג‘ר ושומשום קלוי. (52 שקלים), ועד מבחר רחב של סוגי סושי שונים ומנות ילדים.
סגנון: אסייתי. מספר אורחים: עד 12. פרטים: קמפאי סטריט ווק, מתחם שרונה, תל-אביב. 03-5444005. לא כשר
ג'ויה
המסעדה האיטלקית בסינמטק תל אביב מציעה חדר פרטי מרווח בקומה העליונה של המסעדה שמשקיף על כל חלל הבר והמסעדה. ניתן להזמין מתפריט המסעדה או לבנות תפריט מראש לאירוע. כמו כן, יש כאן גם ארוחות ילדים שוות שהופכות את האירוע המשפחתי לכזה שמתאים לכולם.
מה אוכלים? בין המנות בתפריט ניתן למצוא סלט ארטישוק אה לה רומנה סלסה ורדה, בצלים, עגבניות שרי, אורוגלה, ומוצרלה (48 שקלים), פיצה קלבריה ברוטב עגבניות עם צ'ילי וזיתים (59 שקלים), מרק לימה עם שמנת,צ'ילי, פטריות, קרוסטיני,ושמן כמהין (38 שקלים), טורטליני ערמונים במילוי ערמונים, ברוטב חמאת מרווה, חזה אווז ופרמז'אנו (65 שקלים) ופילה בורי ברוטב עגבניות פיקנטי, פטוצ'יני,ארטישוק, עגבניות, תרד ופטרוזיליה (88 שקלים).
סגנון: משפחתית. מספר אורחים: עד 24. פרטים: ג'ויה סינמטק. הארבעה 5, תל אביב. 03-6425854. לא כשר
גם בני נוער וילדים חוגגים מדי פעם, וחדר פרטי מיוחד בסניף של רשת ההמבורגרים שממוקמת בשדרות רוטשילד בתל אביב הוא אפשרות מצוינת. במקום תמצאו את כל מה שהילדים אוהבים - מערכת קריוקי, שולחן אבירים ענק, צלחת לווין לשידורי ספורט ומסך ענק. כמובן שהמקום מתאים גם למשפחות ולחגיגות של מבוגרים שבא להם להתפנק בסגנון מוזס.
מה אוכלים? במקום מוגשים תפריטים מיוחדים שכוללים מנות ראשונות, עיקריות, תוספות וקינוחים שמוגשים למרכז השולחן הגדול. בין המנות למשל: מוזס צ'אנג - פרוסות פילה בקר צרוב בוויניגרט לימונים אסייתי ושיפודי פילה בקר במרינדת פלפל שחור וברנדי. טווח המחירים הוא 120-200 שקלים לסועד.
סגנון: משפחתית. מספר אורחים: עד 16. פרטים: מוזס. רוטשילד 35, תל אביב. 03-5664949. לא כשר
מטבח לילה
בר המסעדה החביב הוא יופי של מקום למפגשים חברתיים וחגיגות יום הולדת. המקום הוא בהחלט לילי בקונספט שלו, כך שזאת לא האופציה המתאימה ביותר למחפשים אחר מקום משפחתי מאוד או אפשרות מתאימה לארוחה עם ילדים. גם כאן בחדר הפרטי ניתן לבנות תפריט מיוחד עם השף.
מה אוכלים? מנות שהולכות טוב עם אלכוהול: מסבחה חציל, גרגירי חומוס, סילאן, צ'ילי, בצל סגול,
כוסברה, שום לימוני, טחינה גולמית ולחם אפוי (36 שקלים), קבב אסלי עם טחינת עמבה, ירקות שרופים, לימון כבוש ופטרוזיליה (61 שקלים) וניוקי הבית עם פטריות, עגבניות שרי צלויות, שעועית ירוקה, פרמזן ושום (56 שקלים).
סגנון: קז'ואל. מספר אורחים: 24. פרטים: לילנבלום 43, תל אביב. 03-5660481. לא כשר
ביר גארדן
הבירגארדן של פאולנר במתחם שרונה בתל אביב מהווה הוא אחלה של מקום לחגיגה עם חברים. בירות בכוסות מסורתיות, אוכל בווארי כמו שניצל וינאי ומבחר נקניקיות, והכי חשוב - אווירה קלילה. החדר הפרטי במקום הוא החלל בקומה התחתונה של המסעדה וניתן לערוך בו אירועים סביב שולחן או אירועי מינגלינג בעמידה.
מה אוכלים? ניתן להזמין מהתפריט של הרגיל המסעדה מנות כמו סלק וגבינת שברה בשמן זית, סילאן ושקדים קלויים על מצע שמנת חמוצה (42 שקלים), לחמניית שוקרוט - תבשיל שוקרוט בבירה, יין לבן וסוגי נקניקים בלחמניית בריוש (42 שקלים), נקניקיית מינכן, כרוב כבוש, חרדל ואיולי ביתי (39 שקלים), קורנדביף ולחם (42 שקלים) וכמובן המון סוגי בירות.
אווירה: קז'ואל. מספר אורחים: עד 30. פרטים: אלברט מנדלר 3, מתחם שרונה, תל אביב. 053-7933469. לא כשר
ONZA
אונזה הוא בר המסעדה של השפים אריק דרחני ומולי מגריסו שנמצא במתחם שוק הפשפשים ביפו. כאן, בניגוד למסעדות רבות ברשימה, האווירה משוחררת מאוד ופחות רשמית. קומת הגלריה העליונה שמתפקדת כחדר פרטי מתאימה מאוד לאירועים חברתיים הומים שמאפשרים ניתוק מהבר למטה מבלי לפספס את האווירה במקום - מוסיקה, אלכוהול ואנשים יפים.
מה אוכלים? לכאן לא באים על מנת לשבת לארוחה מסודרת אלא הכי בכיף, לחלוק כמה מנות, רובן בסגנון תורכי אבל לא רק, עם חברים ולשתות יופי של קוקטיילים. בין המנות: אקמק ביאליק - חלת בריוש, קציצות דגים, טחינה יוגורט, מטבוחה תורכית וסלט שורשים (56 שקלים), שווארמה דונר - טלה, פרגית, יוגורט, עגבניה בצל חריף וסלט עשבים (68 שקלים) או אונזה בורגר - עין הפוכה, בייקון טלה, פרמזן וצ'יפס אונזה (68 שקלים).
סגנון: קז'ואל. מספר אורחים: עד 20. פרטים: רבי חנינא 3, שוק הפשפשים, יפו. 03-6486060. לא כשר
קלמטה
לקלמטה יש את אחד הנופים הכי יפים בארץ: חלון פנורמי אל עבר הים של יפו ונופי החוף של תל אביב. למסעדה יש שני חללים שאפשר להפוך לפרטיים. אחד בקומה העליונה, שמתאים לעד 40 איש, עם נוף לים, והשני במרפסת שפונה אל העיר העתיקה, ומתאימה ל-25 איש בחורף ו-40 בקיץ. האוכל הוא אוכל ים תיכוני, ערבי ויווני.
מה אוכלים? המחירים לתפריט האירועים נעים בין 220 ל-300 שקלים לאדם והם כוללים מנות כמו קלמרי מטוגן ואיולי עירית, סלט פירות ים קפריסאי עם תפוח אדמה מדורה, קבב טלה בפריקסה עם סלסת עגבניות ויוגורט או מוסקה יוונית של חצילים, טלה, תפוחי אדמה ובשמל.
סגנון: ים תיכוני. מספר אורחים: עד 40. פרטים: כיכר קדומים 10, יפו העתיקה. 03-6819998. לא כשר
ניתן תאי
המסעדה האסייתית של השף שחף שבתאי מציעה תפריט אסייתי מודרני שמתמקד במנות ממזרח אסיה. בחדר הפרטי של המסעדה תמצאו גם בר פרטי, כורסאות מנוחה ואפילו עמדת דיג'יי. את התפריט סוגרים מראש עם המסעדה במחירים שמתחילים מ-140 שקלים לאדם בצהריים ועד 220 שקלים לאדם בערב.
מה אוכלים? פפר ביף - פילה בקר בווק, שום דקלים תאי סטייל, צנונית וקסבה, בלדו צ'יקן - עוף חרוך בגריל, קוקוס ונייף בול, מרק קוקי - אודון תאילנדי, ציר סאקה, סלמון, אצות וואקאמה, שימג'י, כוסברה ובצל ירוק, בקה שרימפס - שאלוט סיני, קוקי יקיטורי, גזר, נענע ושומשום לבן.
סגנון: אסייתי. מספר אורחים: 10-35. פרטים: הארבעה 21, תל אביב. 03-5600555. לא כשר
מיט קיטשן
במסעדת הבשר הכשרה של השף נדב נצר תמצאו חדר פרטי גדול שכולל גם שני ברים נפרדים, אותם תוכלו לעצב בדרכים שונות. את התפריט סוגרים מראש בטווח המחירים שנע בין 79 ל-300 שקלים, ואפשר גם ליצור תפריט של מנות קטנות לחלוקה.
מה אוכלים? טרטר פילה בקר, קנלוני אננס ממולא טרטר דג ים, צלעות טלה וחזה מולארד.
סגנון: מסעדת בשר. מספר אורחים: עד 70. פרטים: יגאל אלון 65, תל אביב. 03-6310684. כשר
קוואטרו
המסעדה האיטלקית של השף אביב משה, שהיא האחות הקטנה של מסה כוללת חדר פרטי שמעוצב בשחור ולבן עם 74 מראות שונות שתלויות בו.
מה אוכלים? לב חציל, פונדו גבינה, דוקסל פטריות וזרעי עגבניות (52 שקלים), רביולי עגבניות צלויות, פונדו גבינה, ריחן, צימוקי שרי ופניני בלסמי (54 שקלים), ניוקי, קציפת פורצ'יני, קונפי פורטבלו וקראמבל פקאן (86 שקלים).
סגנון: יוקרתי. מספר אורחים: עד 18. פרטים: הארבעה 21, קומה 2, תל אביב. 03-9191555. לא כשר
הרצליה
על המים
אם החלטתם ללכת על מסעדה עם נוף - אין ספק שעל המים היא אחת הבחירות השוות. מדובר במסעדה רחבת ידיים שפועלת כבר כמעט 30 שנים, ולאחרונה המסעדה הפכה גם לכשרה.
מה אוכלים? מנות מרשימות אך לא זולות, שבהחלט מצדיקות אירוע מפנק. סלט אבוקדו ואצות ים - אצות וואקמה, אבוקדו, אספרגוס, שיטאקי, מלפפון, גזר ברוטב מיסו ויוזו (48 שקלים), פיתה שווארמה - קרם חומוס, עגבניות סחוטות, בצל מקורמל וטחינת עמבה (89 שקלים), ופסטה לברק עם שמן זית, עגבניות, אניס וקרם שום (135 שקלים)
סגנון: יוקרתי. מספר אורחים: עד 15. פרטים: רמת ים 4, הרצליה פיתוח. 09-9501767. כשר
קיוטו
המסעדה האסייתית בהרצליה פיתוח היא מחלוצות המטבח היפני בארץ. העיצוב של המקום שומר על המאפיינים האסייתים, והמקום מספק אופציה מצוינת לחובבי המטבח היפני שלא מתחשק להם להיכנס לתל אביב. בחדר הפרטי של המסעדה ניתן לבנות תפריט יפני עם השף או להזמין מתפריט המסעדה.
מה אוכלים? סלט מלפפונים ואטריות (39 שקלים), בנג'י רול - סאקה מאקי מטוגן בפאנקו (38 שקלים), קריספי שרימפס (54 שקלים), ראמן עוף (58 שקלים), ומנרוי - מרק על בסיס שיטאקה וכרישה, מוגש עם אטריות אודון, טאנוקי אודון-בצל ירוק ופתיתי טמפורה (42 שקלים).
סגנון: אסייתי. מספר אורחים: עד 20. פרטים: אריה שנקר 7, הרצליה. 099587770. לא כשר
גוז' ודניאל, מושב בני ציון
למרות שמסעדת ג'וז ודניאל כולה מרגישה מבודדת ופרטית, הרבה בזכות הנוף הירוק של המושב, החדר הפרטי שלה מגביר עוד יותר את תחושת הבריחה מהעיר ומשקיף לחלקות הירק והחקלאות של המושב. עבור החדר הפרטי הכין השף שניר סלע תפריט סגור שכולל מנות פתיחה למרכז השולחן, מנה עיקרית לבחירה, קינוחים למרכז השולחן, שתיה קלה ויין הבית במחיר של 300 שקלים לאדם.
מה אוכלים? שוק אווז קונפי קרמל תפוחי עץ, ארוגולה ופירה, פילה דג, ספגטי א-לה ג'יטרה בזיליקום צנוברים צ'ילי ופרמזן; קארי ירקות הודי פיקנטי; פילה לבן בייקון פירה וחזרת תפוחי עץ.
סגנון: כפרי. מספר אורחים: עד 16. פרטים: אנשי בראשית (ליד מגדל המים), מושב בני ציון. 09-7714122. לא כשר
צפון
אורטוריו, זכרון יעקב
המסעדה היפהפיה והכשרה במלון אלמא החדש בזכרון יעקב כוללת מספר מתחמים לאירועים פרטיים, וגם חדר פרטי של ממש שבו ניתן לערוך אירוע ללא הפרעות. האירועים בחדר הפרטי נערכים מתפריט המסעדה או עם תפריטים מיוחדים סגורים מראש.
מה אוכלים? קורנדביף טלה מקומי, סלט בלאדי עם מלפפונים קטנטנים, קולרבי, עלים מהגינה של אלמא וחסה פריכה, פילה מוסר ים על רביולי ממולא בתפוח אדמה מדורה, מרק דייגים צהוב, וחצי עוף פריך בפחם הדרים. במקום ניתן לערוך אירועים לארוחות בוקר, צהריים וערב (38-90 שקלים למנה).
סגנון: יוקרתי. מספר אורחים: עד 25. פרטים: מלון אלמא, יאיר 1, זכרון יעקב. 04-6300110. כשר
יקב תשבי, זיכרון יעקב
המסעדות של יקב תשבי מציעות זוג אופציות לחדרים פרטיים בזיכרון יעקב - חדר פרטי במסעדת תשבי שנמצאת במדרחוב ומשקיפה עליו, וכן חדר פרטי במסעדה הממוקמת במרכז המבקרים של היקב. בשתי המסעדות ניתן לבנות תפריט קבוצתי לפי תמחור למנה או להזמין מהתפריט הרגיל.
מה אוכלים? רביולי גבינות אלפרדו (60 שקלים), פיצה פלורנטין עם ביצת עין וגאודה (50 שקלים), פיש אנד צ'יפס ברוטב חזרת (98 שקלים) וסלמון מעושן עם קרוטוני תפוחי אדמה ברוטב חרדל ותרד (125 שקלים).
סגנון: משפחתי. מספר אורחים: עד 20 או 30, תלוי באיזה חדר. פרטים: מתחם תשבי כביש 652, בין זיכרון לבנימינה טלפון 04-6288195 | המייסדים 33, זכרון יעקב. 04-6290280. כשר
מסעדת תל יצחק, תל יצחק
המסעדה שנמצאת ממש בכניסה לקיבוץ תל יצחק מוקפת בגינות ירוקות ומלאות צמחיה ועצים, וגם החדר הפרטי הגדול שלה משקיף לגינות האלה, עם תפריט סגור או מנות מתפריט המסעדה בשעות הבוקר, הצהריים או הערב.
מה אוכלים? טרטר טונה אדומה עם איולי ליים, שמן ירוק, פירות העונה ופניני בלסמי (56 שקלים), פילה דניס עם ניוקי, חמאת עשבי תיבול, סלקים וגרמולטה (125 שקלים), טליאטליה אלי אוליו עם שמן זית, שום, עגבניות לחות, זיתי קלמטה, צ'ילי ואגוזים.
סגנון: יוקרתי. מספר אורחים: עד 50. פרטים: בכניסה לתל יצחק. 09-7411110. לא כשר
מריפוסה, קיסריה
המסעדה של שלישיית השפים הצעירים חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי משקיפה על מגרשי הגולף של קיסריה והאווירה בה בהתאם. החדר הפרטי שלה מופרד מהמסעדה, כולל מקרן ומערכת הגברה ומוגש בו תפריט שבונים מראש יחד עם השפים, במחיר שמתחיל ב-150 שקלים לאדם.
מה אוכלים? קבב דגים עשיר בכוסברה פטרוזיליה עגבנייה ובצל סגול, יוגורט לימוני וויניגרט שיפקה, פילה סלמון מקורמל קרם גזר וחלב קוקוס, מרמלדת פלפלים קלויים וניוקי בחמאה שרופה, קדירת פירות ים ופפרדלה ברוטב תירס, סויה, חלב קוקוס, כוסברה וצ’ילי
סגנון: יוקרתי. מספר אורחים: עד 40. פרטים: מגרשי הגולף, קיסריה. 04-6265000. לא כשר
הלנה בנמל, קיסריה
המסעדה המרשימה של השף עמוס שיאון ממוקמת מול הנוף המקסים של נמל קיסריה והיא אחת מהפנינים הנדירות של הקולינריה בחלק זה של הארץ. בהלנה בנמל מציע שיאון גם תפריטים אופציונליים לאירועים ואפשרויות לערוך גם אירוע הכולל ילדים או אירוע עסקי. החדר הפרטי של המסעדה רחב ידיים במיוחד ויש לא מעט אופציות נטולות גלוטן לאירוע שמתאים למי שרגיש.
מה אוכלים? קרפצ'יו דג ים עם עגבניות שרי מנומרות, שמן זית, טוביקו וסורבה מלפפון ערק (64 שקלים), קלמרי סגולים צרובים בפלנצ'ה עם לימון, שום ועלי זעתר, על יוגורט כבשים וסחוג ראשד (62 שקלים), פיצה לבנה עם פלמידה מעושנת, פרוסות תפוח אדמה, שום קונפי וקרם פרש (62 שקלים), ומחבת מולים שחורים בסיידר תפוחים הום מייד ובייקון (98 שקלים).
סגנון: יוקרתי. מספר אורחים: עד 45. פרטים: נמל קיסריה. 04-6101018. לא כשר
טיביס, ורד הגליל
המסעדה של השף חיים טיבי בוורד הגליל ממוקמת ליד חוות סוסים ומציעה תפריט כפרי בהתאם לאווירה בסביבה. המקום מציע מנות מגוונות אך מתמחה בבשר (טיבי היה בעברו קצב ואי לכך יודע בהחלט מה הוא עושה). המקום גדול ומרווח והסביבה הטבעית הופכת אותו לנהדר גם לילדים.
מה אוכלים? המבורגר מבשר בקר טרי, עשוי מתערובת בשר בגדלים שונים, פורטרהאוס - בשר פילה וסינטה, סטייק אנטרקוט, סטייק פילה, צלעות טלה בגריל, פטריות צלויות בגריל עם ברווז מעושן, נקניקיות כפריות בגריל תוצרת בית, ניוקי ערמונים ופטריות יער, ספגטי ארטישוק צלוי בגריל ועוד. טווח מחירים לסועד: 40-150 שקלים.
סגנון: בשרים. מספר אורחים: עד 20. פרטים: ורד הגליל. 04-6330885. לא כשר
מרינדו, עין גב
מסעדת הבשרים שבכניסה לקיבוץ עין גב היא חלק מרשת הבשר מרינדו. מדובר ביופי של מקום לאכול בו בשר, ובמקום ישנו שולחן אבירים מבודד, מתוחם בארונות היין של המסעדה, שיוצרים בידוד מצוין לאירוע פרטי.
מה אוכלים? ניתן להזמין מתפריט הבית של המקום וכן לבנות תפריט בהתאם לתקציב הלקוח בטווח מחירים מגוון (60-160 שקלים לסועד). בין המנות: פטה כבד עוף מלווה בריבת בצל וטוסטונים (38 שקלים), פילה 250 גרם (122 שקלים), וסטייק פורטרהאוס (209 שקלים).
סגנון: בשרים. מספר אורחים: עד 12. פרטים: קיבוץ עין גב. 04-6658555. לא כשר
הבוקרים, מרום גולן
מסעדת הבשרים הכשרה בצפון מציעה נוף יפיפה ופסטורלי מסביב ותפריט בשרים רחב. המקום, בניהולו של חבר הקיבוץ אריק גולנדסקי, מומחה מזון שעבד בתחום הבשרים בבוסטון ופרובידנס רוד איילנד, יש חדר פרטי גדול בו ניתן להזמין מתפריט המסעדה הסטנדרטי. כמו כן, קיים כאן תפריט ייעודי לחדר הפרטי בהגשה מרכזית לשולחן.
מה אוכלים? סינטה ואנטרקוט 300 גרם ומעלה, קרפצי'ו בקר בבלסמי, שמן זית צלפים ובזיליקום, שוק אווז ברוטב הדרים על שעועית מוקפצת בסויה ושום, איקסמיקס גריל - אנטרקוט, צלעות טלה, סטייק פרגית, חזה עוף במרינדה וקבב הבית עם דואט של פלחי תפוחי אדמה ובטטה בתנור, וסלט ירוק בוויניגרט. טווח המחירים לסועד: 109-169 שקלים.
סגנון: בשרים. מספר אורחים: עד 55. פרטים: מרום גולן. 04-6960206. כשר
קימל בגלבוע
האחות הצפונית של קימל התל אביבית כוללת חדר פרטי רחב ממדים שניתן לערוך בו ארוחת טעימות לכמות גדולה של סועדים או ארוחות עסקיות. באופן מיוחד ניתן להזמין כאן גם מנות יוקרתיות יותר שלא נמצאות בתפריט הרגיל של המסעדה כמו כבד אווז או קוויאר.
מה אוכלים? מרק בשר עם תפוחי אדמה ותבלינים בסגנון גולש (48 שקלים), שקשוקה תרד (47 שקלים), פטה כבד עוף (48 שקלים), חזה ברווז בצ'אטני פירות יבשים (109 שקלים) וביף סטרוגנוף עם ניוקי (91 שקלים).
סגנון: משפחתי. מספר אורחים: עד 40. פרטים: מתחם סקי בגלבוע. 04-6895566. לא כשר
רפאלו, קריית ביאליק
המסעדה האיטלקית שבקריון מציעה חדר פרטי גדול בקומה נפרדת שמתאימה לעד 26 איש. במקום מתקיימות לעתים סדנאות קולינריות של המסעדה, אך לרוב הוא מוזמן לכנסים עסקיים או לאירועים משפחתיים. את האוכל באירועים מזמינים מתפריט המסעדה במינימום של כ-80 שקלים לסועד או בתפריט סגור החל מ-130 שקלים לסועד כולל ראשונות, עיקריות וקינוחים.
מה אוכלים? ארנצ'יני - כדור ריזוטו במילוי גבינה ברוטב שמנת ועגבניות, פורטבלו בקרם כמהין, רביולי מסקרפונה, רוטלו- רולדת פסטה במילוי ריקוטה פרמזן ותרד אפוי ברוטב רוזה, ניוקי ערמונים ופטריות, פיצה פטריות וכמהין, קינוח קסטה סיציליאנה, בומבלה וטירמיסו. טווח המחירים הוא סביב ה-40 שקלים למנה ראשונה, 50-60 שקלים לפסטה או פיצה ו-94 שקלים למנה עיקרית.
סגנון: משפחתי. מספר אורחים: עד 30. פרטים: הקריון, קריית ביאליק.1700507107. כשר
אלמארסה, עכו
ממש בתוך נמל הדייגים של עכו, מעבר לשוק, אלמארסה של השף עלאא מוסא מציעה אוכל ערבי גלילי, עם נוף לסירות הדייגים וחדר פרטי עם בר גדול שמתאים גם לארוחות משפחתיות וגם לאירועים עסקיים.
מה אוכלים? קובה ממולאת בפירות עם סלט עדשים שחורות, לבנה עזים וקרם חומוס (64 שקלים), סינייה דג ים עם טחינה לימונית, כרובית אפויה, בצל מקורמל ומג'דרה (199 שקלים) ומדליוני פילה בקר עם רוטב פטריות פורצ'יני ופירה בפרמזן (132 שקלים).
סגנון: ים תיכוני. מספר אורחים: עד 30. פרטים: נמל הדייגים 13, עכו. 04-9019281 לא כשר
מגדלנה, מגדל
המסעדה של השף זוזו חנא נחשבת לאחת המסעדות הערביות הטובות בארץ, עם תפריט שמשתנה באופן תדיר לפי עונות השנה. החדר הפרטי של מגדלנה מוקף כולו זכוכית, משקיף לנוף המרהיב של הכנרת ואפשר לאכול מולו מנות מתפריט המסעדה הרגיל או ארוחת טעימות השף ב-280 שקלים לסועד.
מה אוכלים? עולש בר עם בצלים מקורמלים ויוגורט כבשים (52 שקלים), קבב ענתבלי עם סלסה עגבניות וחצילים, טורטייה לבנונית בגריל, סלט עשבי תיבול וסומק (90 שקלים) או טלה מאדמה גלילית עם מפתול בלדי, גרגירי חומוס, בצלי שאלוט וציר טלה (155 שקלים).
סגנון: ים תיכוני. מספר אורחים: עד 30. פרטים: מתחם צומת מגדל, כביש 90. 04-6730064. לא כשר
אדלינה, כברי
המסעדה הגלילית הוותיקה הזו מגישה אוכל ים תיכוני ספרדי ומתמקדת בחומרי גלם ויין מקומיים. בחדר הפרטי הקטן והאינטימי שלה אפשר גם להזמין מתפריט המסעדה וגם לסגור מראש תפריט קבוע.
מה אוכלים? שרימפס עטוף בקדאיף (52 שקלים), נתח קצבים צלוי בגריל ברוטב ציר בקר ויין אדום עם גראטן תפוחי אדמה (115 שקלים), פרגית במרינדת זעתר עם שרימפס ופירה תפוחי אדמה (86 שקלים), צלע לבן צלויה בגריל ברוטב יין אדום וציר בקר (95 שקלים).
סגנון: ים תיכוני. מספר אורחים: עד 12. פרטים: קיבוץ כפרי. 04-9523707. לא כשר
פינגווין, נהריה
מסעדת פינגווין היא אחת המסעדות הוותיקות בארץ, שפועלת כבר 77 שנה והיא משלבת אוכל ביתי עם אוכל מודרני יותר. בחדר הפרטי שלה אפשר לשבת באינטימיות יחסית ולחגוג ארוחה משפחתית במסעדה שעברה את כל ההיסטוריה של ישראל.
מה אוכלים? הרינג עם תפוח אדמה אפוי (28 שקלים), ספינג' עם תרד מאודה וביצת עין (29 שקלים), קורדון בלו - חזה הודו מגולגל בציפוי פריך של פירורי לחם, ממולא בפרמזן וחזה אווז (66 שקלים), כבד עוף מוקפץ במחבת עם יין, פטריות ובצל (58 שקלים).
סגנון: משפחתי. מספר אורחים: עד 20. פרטים: שדרות הגעתון 31, נהריה. 04-992885. לא כשר
ירושלים והסביבה
לה רג'אנס
במסעדת לה רג'אנס של מלון קינג דיויד יש שני חדרי אירוח פרטיים שמתכתבים עם הפאר שמאפיין את כל יתר המסעדה. גם כאן ניתן ליצור תפריט מיוחד עם השף דודו ביטון או להזמין מתפריט המסעדה שמהווה את אחד מגולות הכותרת של המסעדות הכשרות בישראל. אם אלגנטיות זה מה שאתם מחפשים - זה המקום עבורכם.
מה אוכלים? שקדי עגל פריכים על לחם אבוד (85 שקלים), קונסומה עוף (70 שקלים), מרק שורשים לבנים עם שמן כמהין (60 שקלים), פילה בקר ברוטב פיננסייר (180 שקלים) ועוף אורגני בשמן כמהין (150 שקלים).
סגנון: יוקרתי. מספר אורחים: 10 בחדר היין, או שישה בחדר הדיפלומט. פרטים: דוד המלך 23, ירושלים. 02-6208795. כשר
הרווי'ס
גריל הבשרים הכשר הרווי'ס, שנפתח במקומה של מסעדת גבריאל הוותיקה, היא מסעדת הבשר המעושן הראשונה בעיר הבירה עם קומה עליונה ונפרדת מהמסעדה שאפשר לחגוג בה אירוע פרטי קטן.
מה אוכלים? פופקורן צ'יקן (42 שקלים), טאקוס במילוי בקר מפורק עם סלסה וגוואקמולי (46 שקלים), כריך קלאב צ'יקן (58 שקלים) ומדליוני פילה מניון (154 שקלים).
סגנון: בשרים מעושנים. מספר אורחים: עד 50. פרטים: בן שטח 7, ירושלים. 02-6246444. כשר
אדום
המסעדה הוותיקה במיקומה החדש במתחם התחנה הירושלמי מציעה חדר פרטי שמשקיף על הבר הרחב במקום. בחדר ניתן לקיים ישיבות עסקיות, כמו גם אירועים משפחתיים עם תפריט שמבוסס על המנות המוגשות במסעדה או תפריט שנבנה מראש עם השף.
מה אוכלים? מנות עיקריות לחלוקה כמו פירות ים, מנת שוק טלה לארבעה אנשים, שדירת צלעות, או גוש אנטרקוט וקינוחים לחלוקה (החל מ-250 שקלים לסועד). בתפריט המסעדה ישנן גם מנות כמו סביצ'ה דג עם כוסברה, בצל, פירות העונה, צ'ילי, שמנת חמוצה, מרמדלה וביסקוטים (65 שקלים), פרגיות בחלב קוקוס עם צ'ילי, כוסברה ופירה (84 שקלים) וניוקי ערמונים ופורציני בשמנת (72 שקלים).
סגנון: יוקרתי. מספר אורחים: עד 14. פרטים: מתחם התחנה, ירושלים. 02-6246242. לא כשר
קולוני
המסעדה הירושלמית בשכונת בקעה כוללת גלריה בקומה העליונה ובמרכזה שולחן אבירים גדול. ניתן להתאים לאירוע תפריט אוכל ויין לפי בחירה, כמו גם להזמין מתפריט המסעדה.
מה אוכלים? בין המנות המוגשות במסעדה באופן קבוע: מעורב ירושלמי על טורטייה (84 שקלים), אנטרקוט (114 שקלים), פופקורן שרימפס ובטטה ברוטב טרטר (54 שקלים), ריזוטו פירות ים (104 שקלים) ושרימפס על פולנטה רכה (52 שקלים).
סגנון: יוקרתי. מספר אורחים: עד 20. פרטים: דרך בית לחם 7, ירושלים. 02-6729955. לא כשר
המוציא
מסעדת המוציא של אבי לוי עברה בשנה שעברה מיקום, ועכשיו את האוכל האלג'יראי שלו אפשר לאכול בחדר פרטי שהוא בעצם קומה פרטית מלאה ומופרדת מהמסעדה שכוללת את מה שצריך לאירוע כמו מקרן או מערכת הגברה, עם תפריט סגור מראש שמחירו נע בין 160-180 שקלים לאדם בצהריים ו-190-210 שקלים בערב.
מה אוכלים? מעורב המוציא – פרגית, שקדי עגל, טחול ושפונדרה, חריימה של סלמון טרי ברוטב חריף של שישי בערב, ובולט - קציצות אלג'יראיות בתוספת של כרוב ובצל מאודה.
סגנון: קז'ואל. מספר אורחים: עד 60. פרטים: יפו 113, ירושלים. 02-6310050. כשר
דולפין ים
בירושלים אמנם אין ים, אבל מסעדת הדגים הוותיקה דולפין קיימת כבר מעל ל-40 שנה ויש בה קומת גלריה עליונה ונפרדת בה אפשר לקיים אירוע או ארוחה משפחתית עם מנות מהתפריט הרגיל או תפריט סגור מראש במחירים שנעים בין 150 שקלים ל-300 שקלים.
מה אוכלים? סרטנים קטנים רכים מטוגנים (50 שקלים), פלטת דגים מעורבת (98 שקלים), קלמרי שלמים על הגריל ברוטב שום, לימון, זיתים ועגבניה (88 שקלים) ושניצל וינאי מפילה עגל (105 שקלים).
סגנון: דגים. מספר אורחים: 30-60. פרטים: בן שטח שמעון 9, ירושלים. 02-6232272. לא כשר
אנג'ליקה
למסעדה הכשרה אנג'ליקה יש את אחד התפריטים המודרניים בעיר, ובחדר הפרטי שלה, שנמצא ממש לצד הכניסה למסעדה, יש שולחן גדול שמתאים לארוחות משפחתיות או ישיבות עסקים וגם בו אפשר להזמין מהתפריט הרגיל או לסגור תפריט מראש במחיר שנע בין 220 שקלים ל-350 שקלים.
מה אוכלים? פאני פורי במילוי סביצ'ה סלמון וטונה אדומה, יוזו, איולי ווסאבי וקוויאר סלק (52 שקלים), קטאיף ממולא בבשר צלעות עגל, פטריית מלך היער ודמי גלאס (56 שקלים), טורטליני דלעת עם בצל מדורה, קרם כרישה ופיצוחים (96 שקלים), כתף טלה ממולא בערמונים ותרד, ציר ירקות, ירקות שורש וזעפרן (152 שקלים).
סגנון: יוקרתי. מספר אורחים: עד 16. פרטים: ג'ורג' וושינגטון 4, ירושלים. 02-6230056. כשר
כינור בכיכר
כינור בכיכר היא מסעדתו של השף קובי קטני ובה תמצאו תפריט שמגיש מנות ישראליות מוכרות עם טוויסט מודרני וכשר, ויש בה קומה עליונה ונפרדת משאר המסעדה לאירועים או ארוחות פרטיות.
מה אוכלים? פריקסה שווארמה טלה עם טחינה, עמבה ועשבים (49 שקלים), שקדי עגל עם מנגולד, שקדים מעושנים ולימון (69 שקלים), צלעות טלה עם עדשים שחורות ודלעת ערמונים (182 שקלים) או קונפי שוק ברווז עם פירה בטטה (110 שקלים).
סגנון: יוקרתי. מספר אורחים: עד 50. פרטים: מעבר בית הכנסת 8, כיכר המוזיקה, ירושלים. 02-9944902. כשר
קמפאי, באר שבע
המסעדה האסייתית הגדולה והשמחה היא אחת המסעדות היציבות והמוכרות בבאר שבע, והיא מגישה תפריט רחב במיוחד של סושי, אוכל אסייתי וקוקטיילים מיוחדים. החדר הפרטי שלה משלב גם ניתוק משאר המסעדה וגם הישארות באווירה השמחה והחגיגית שלה.
מה אוכלים? וון טון- כיסוני בצק דקיקים במילוי תערובת עוף, צ'ילי, כוסברה, ונענע (42 שקלים), באן בורגר מאודה עם מיני בורגר בגריל, איולי צ'ילי קוריאני, בצל, עגבניות וקמפאי הום פרייז (59 שקלים) וצ'יקן נודלס - אטריות ביצים מוקפצות עם נתחי עוף, כרוב, גזר, נבטים, פטריות ובצל ירוק ברוטב יאקיסובה (55 שקלים).
סגנון: אסייתי. מספר אורחים: עד 40. פרטים: חיל ההנדסה 1, באר שבע. 08-6655999. לא כשר
אילת
ברביס
הדיינר האילתי הוותיק מפורסם בעיקר בזכות ההמבורגרים שלו ויש בו חדר VIP נפרד שאפשר להזמין בו מתפריט המסעדה או לסגור תפריט מראש.
מה אוכלים? פרחי כרובית בציפוי פריך עם לימון (38 שקלים), פילה סלמון בתנור עם פירה (88 שקלים), בורגר מורנו מבשר טלה (69 שקלים), המבורגר אנטרקוט עם בצל מטוגן וממרח שום (73 שקלים), שרימפס בורגר עם חמאת שום על הגריל (72 שקלים).
סגנון: דיינר. מספר אורחים: 30. פרטים: תרשיש 19, אילת. 08-6342403. לא כשר
המחבוא של אדי
המסעדה הוותיקה הזו נחשבת לאחת האהובות בעיר, עם מנות שיש מי שיקראו להן מיושנות, אבל הן כבר נחשבות לקלאסיות. ממש בשבועות האחרונים סיימו לשפץ בה חדר פרטי ענק, שמתאים לכל סוגי החגיגות.
מה אוכלים? פטריות מוקרמות בשמנת (38 שקלים), פילה פרובנס עם פטריות מוקפצות ושמן זית (120 שקלים) ושרימפס אלה לאנס עטופים בבייקון מטוגן (62 שקלים).
סגנון: משפחתי. מספר אורחים: עד 90. פרטים: המסגר 2, אילת. 08-6371137. לא כשר
לה קוצ'ינה
מסעדת לה קוצ'ינה האיטלקית עברה לאחרונה שינויים שכללו שדרוג והרחבה של התפריט, והיא מציעה חדר פרטי שמושכר במחיר של 500 שקלים לערב, ללא קשר לעלות הארוחה עבור כל סועד. החדר הפרטי כולל גם מלצר אישי שיעמוד לרשות הסועדים במהלך הערב.
מה אוכלים? בחדר הפרטי של המסעדה ניתן לבנות תפריט ייעודי הכולל מנה ראשונה, עיקרית, קינוח, יין ושתייה קלה במחיר של כ-280 שקלים לסועד. כמו כן, ניתן להזמין מתפריט המסעדה הקבוע, על ארוחה כזאת תשלמו 150-250 שקלים לסועד. בין המנות: אנטיפסטי בשרים עם פרושוטו מוצרלה, קופה, ברזאולה, סלמי מילנו ופפרוני (72 שקלים), פיצה מרגריטה (45 שקלים), לזניה עם בולונז ובשמל (74 שקלים) ועוד.
סגנון: משפחתי. מספר סועדים: עד 12. פרטים: טיילת רויאל ביץ', אילת. 08-6368932. לא כשר