לפני חצי שנה סימנו עבורכם את מסעדות החובה של החורף, ואין לנו אלא להניח שבדקתם את כולן. אבל החורף חלף עבר, אגלי הזיעה ניגרים, וזה בדיוק הזמן לרשימה חדשה. אז מה המסעדות החמות ביותר של הקיץ הנוכחי, אלה שגם אם לא ייצא לכם לאכול בהן, אתם פשוט חייבים לדעת לשלוף את השמות שלהן בזמן הנכון? הנה.

רומנו

החיבור המוצלח של אייל שני וקבוצת התדר הוליד כבר את פורט סעיד הסופר טרנדי. הקיץ הם מביאים לנו מקום חדש וכיפי, שבו הם משכללים את מה שהם טובים בו. לצד מוזיקה מעולה, אנשים יפים והרבה אלכוהול, שני מגיש ברומנו תפריט נטול בשר, עם מנות כמו רביולי עגבניות עטוף בחמאת מרווה (33 שקלים), צלחת אורז בעשבים חיים (35 שקלים), קציצות סרדינים במיץ עגבניות (39 שקלים), שקית דגי זהב (דגים קטנים מטוגנים באיולי, 57 שקלים) וצ'יפס ששני הכתיר כמלך של המקום אחרי עבודת פיתוח ארוכה שהניבה פלחים זהובים ונהדרים (27 שקלים לשקית צ'יפס, בהקצבה של שקית אחת לשולחן).

דרך יפו 9, תל אביב. 03-5719622. לא כשר

המזנון (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
מפצח סדרתי של סודות הטרנדיות. אייל שני|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

קוואטרו

הדיבור החם על קוואטרו של אביב משה הקדים את פתיחת המסעדה בכמה חודשים. עכשיו, זמן קצר אחרי שהחלה לפעול, אפשר להגיד בוודאות: קוואטרו היא מהמסעדות המעניינות של הקיץ הקרוב. העיצוב של האדריכל אלכס מייטליס (שעיצב גם את מסה) מהפנט, וכך גם המנות - יפות ומרשימות כמו שרק משה יודע, ומשלבות בין קלאסיקות איטלקיות למטבח שף מודרני. מה למשל? פיורי די זוקה - פרחי זוקיני על קרם סלק, מוס כמהין וארנצ'יני עגבניות (58 שקלים) ולברק בקינואה תפוחה עם קרם לימון ובזיליקום לצד אנדיב צלוי (128 שקלים).

הארבעה 21, תל אביב. 03-9191555. לא כשר

חתונה לירון ויצמן (צילום: ראובן שניידר )
מסעיר את רחוב הארבעה. אביב משה|צילום: ראובן שניידר

אחד העם 1

כל ארבעת שופטי "מאסטר שף" מתהדרים הקיץ במסעדות חדשות, אך עבור השופטת מיכל אנסקי זו הפעם הראשונה, ולכן גם הצעד הדרמטי ביותר. באחד העם 1 החדשה משלבת אנסקי את התוצרת החקלאית משוק הנמל במנות מבית סבתה ואמה, שרי אנסקי. תוכלו לטעום פה ספגטי וכדורי בשר (72 שקלים), ברוסקטה טונה אדומה (57 שקלים), נוקלך תרד וריקוטה עם גבינת המאירי (68 שקלים) ופילה דג ים בחמאה חומה ופירה (128 שקלים).

אחד העם 1, תל אביב. 03-5161915. לא כשר, אבל כשר פרנדלי

אין תמונה
הראשונה של אנסקי. אחד העם 1

כולא

עודד חצבני (לשעבר בר יין בתל אביב) עבר לאחרונה לחיפה ופתח בעיר התחתית מסעדה אינטימית ומקסימה, עם אווירה נהדרת והופעות חיות בסופי שבוע. התפריט בכולא משתנה לפי חומרי הגלם העונתיים וכולל מנות כמו סלט סלק, תרד וליים; חציל בלאדי בכמון; חריימה ראש לוקוס; רוסטביף שוק טלה וסלטון של עלי חרדל חריפים; וקינוח קיצי של ענבים עם יערת דבש וגלידת יוגורט והל. 29-50 שקלים למנה ראשונה וכ-60 שקלים לעיקרית.

הנמל 33, חיפה, 04-6022337. לא כשר

כולא חיפה (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
חגיגה חיפאית בכולא|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

דוק

אסף דוקטור החליט לחקור את המטבח הישראלי לעומק. את הטעמים וחומרי הגלם המעניינים שמצא הוא מגיש במסעדת דוק (שהחליפה את הקרפצ'ו בר). המקום מציע שפע מנות קטנות, שמשתנות כל הזמן בהתאם לעונה והחשק - והכל, כולל האלכוהול, 100 אחוז מקומי, עשוי מחומרי גלם שגודלו בארץ. בין המנות הבולטות: מטפונה טלה עטופה בשומר, לימונים, פלפל חריף, בצל, עשבים ועגבניות; סביצ'ה דג מקומי מושרה במיץ חושחש עם קולרבי ועגבניות מיובשות בייצור עצמי; ומנת קולורבי אפוי בפחם עם גבינה מקומית. והמחירים? 30-60 שקלים למנה.

אבן גבירול 8, תל אביב. 03-6098118. לא כשר

קולרבי בפחם, מסעדת דוק (צילום: שרית גופן,  יח
ארץ ישראל היפה והטעימה. דוק|צילום: שרית גופן, יח"צ

שגב קיטשן גרדן

השף שגב משה מבין דבר או שניים במסעדנות, ושגב קיטשן גרדן (SKG), החדשה שלו בהוד השרון, הפכה מיד עם פתיחתה ללהיט. השילוב בין אוכל ישראלי למשתלה יפהפייה, מחירים סבירים בהחלט ואווירה משפחתית - פשוט עובד, והעובדה שמדובר בשגב משה רק מגבירה את ההצלחה. במסעדה שולחנות גדולים, שפע מקום להתרוצצות ופינת ילדים מקסימה ומושקעת. בתפריט: 11 מנות פתיחה שנוחתות על השולחן בעלות של 25 שקלים לסועד (בצהריים 10 שקלים), פסטות, פיצות ומנות דגים ובשר. מחירה של מנה עיקרית נע בין 60 ל-100 שקלים. אל תוותרו על הקינוחים הנהדרים. 

מתחם שרונים, הוד השרון. 077-4142025. לא כשר

שגב קיטשן גרדן הוד השרון (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
הוד השרון כמרקחה. שגב קיטשן גרדן|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

זוזהמאמא

המסעדה התאילנדית הנהדרת של שי אראל, הבעלים של רשת מסעדות בשרלה, הפכה לאחד המקומות המבוקשים בצפון. אראל גייס לשורותיו את השף המוכשר לאון אלקלעי והשפית התאילנדית סוואלי אלדר, ובין המנות כאן תמצאו קלאסיקות תאילנדיות, כמו סום טאם (34 שקלים); פאד פאק - פאק צ'וי עם ברוקולי, אספרגוס, תרד, פטריות שיטאקי ומלפפון ברוטב תאילנדי (33 שקלים); מרק טום יאם חריף עם שרימפס וקלמרי בציר עוף (58 שקלים); ופאד קא פאו - בשר קצוץ עם תבלינים, צ'ילי, בזיליקום ונענע עם אורז יסמין וביצת עין (58 שקלים). עוד נקודה לזכותה של זוזהמאמא: היא מציעה שפע מנות צמחוניות וטבעוניות (כמעט כל מנה יכולה להפוך לטבעונית).

החרושת 10, חוצות המפרץ (מול אוטו דיפו), חיפה. טלפון: *2707. לא כשר

זוזהמאמא סלט תאילנדי (צילום: ישראל אלפסה,  יחסי ציבור )
תאילנד בחיפה. זוזהמאמא הלוהטת|צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור

אספרנטו

בר האוכל השמח הסורה מארה סחף את הקהל בקיץ הקודם, והנה קבוצת השפים שמאחוריו עושה זאת שוב עם אספרנטו - בר מסעדה על חוף הים של תל אביב. אל מול המקום משתרך מדי ערב תור ארוך של בליינים רעבים, ומי שיחכה יקבל מוזיקה מצוינת ואוכל שלא לוקח את עצמו יותר מדי ברצינות. בתפריט: פיש אנד צ'יפס מברבוניות טריות מטוגנות, גרידת לימון ואיולי נענע; פטה פריטה - סלט פטה מטוגנת על עגבניות עם רוקט ואפרסקים לבנים; המבורגר ים מדג טרי קצוץ עם חציל שרוף, לימון, שום קונפי, חרדל, בזיליקום ירוק ואיולי לימון; וטרטר סלק חריף, חמוץ ומתוק עם סלק אפוי, חלוט וחי בקציפת פטה; וצ'ילי ירוק חריף עם צנוברים קלויים, עלים של רוקט ושמן כמהין (30-50 שקלים למנה). אספרנטו תהיה פעילה רק בחודשי הקיץ ותסגר כשהגשם ישוב.

מלון קרלטון, אליעזר פרי 14, תל אביב. הזמנות דרך עמוד הפייסבוק של המקום. כשר

אספרנטו אבטיח (צילום: בנצי ארבל,  יחסי ציבור )
אל תתרגלו, היא כאן רק לקיץ. אספרנטו|צילום: בנצי ארבל, יחסי ציבור

25M

כשהמיט מרקט נפתח בשוק הכרמל היה ברור שמשהו טוב יצמח מהקצבייה המשודרגת הזאת. ובאמת, ירון קסטנבוים הקים מסעדה קטנה ברוח הקצבייה האם. ב-25M החדשה תמצאו מנות בשריות כמו שווארמה, קבבים ונתחים משובחים אחרים באיכות הגבוהה ביותר, עם מגע של שף (יהונתן בורוביץ' וירון קסטנבוים הם רק חלק מהבשלנים במקום) ואווירה משוחררת לחלוטין - בכל זאת, מדובר בלב לבו של השוק. אנחנו לחלוטין נכבשנו בקסם הקרניבורי ואנחנו בטוחים שגם אתם, רק אל תשכחו ששעות הפתיחה כאן קצרות: המסעדה פתוחה משעות הבוקר המאוחרות עד חמש אחרי הצהריים.

סמטת הכרמל 30, תל אביב. 03-5173086, 052-6963632. לא כשר

מסעדת M25 (צילום: נמרוד סונדרס)
שוק, בשר והרבה כוונות טובות .M25|צילום: נמרוד סונדרס

צ'יריפום

אבי לוי הוא מלך האוכל העממי המשודרג. מסעדת המוציא שלו היא להיט ירושלמי כבר שלוש שנים, ורק לאחרונה הגיע סוף סוף לפזר מאבקת הקסמים הטעימה שלו על תושבי המרכז. בתפריט של צ'יריפום המבטיחה פיתות מבצק חלה מצופה סולת פריכה במילויים בשריים או צמחוניים מפתים, חומוס, פיש אנד צ'יפס מרוקאי (דגים ברוטב אלג'יראי וצ'יפס ברוטב עמבה) ומעורב ירושלמי עם שפונדרה, עגל קצוץ, לבבות וטחול. המחירים: 30-45 שקלים לפיתה ו-45-60 למנה חמה מהטאבון. אפשר לאכול במקום או לקחת.

אחד העם 29, פינת יבנה, תל אביב. 03-6200022. כשר

צ'יריפום תבשיל (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
כשר ומשוחרר. צ'יריפום|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

ארוחת ערב, ארוחת ערב מהים וארוחת ערב קבלייר

יונתן רושפלד עשה לאחרונה צעד נועז ועזב את קבוצת עדי'ס לייף סטייל, על כל מסעדותיה, לטובת הפעלת מסעדות עצמאיות עם בן טיפוחיו עודד סיידא בתל אביב (ועכשיו גם עם אבי בן ארוש בירושלים). המיזם הראשון של השניים, מסעדת ארוחת ערב הקטנה, צבר בחודשי קיומו קהל אוהדים נאה, ועכשיו מתכננים השניים את המסעדה המקבילה, שתיפתח במהלך הקיץ ותתרכז בתנובת הים. ממש בימים אלה התבשרנו גם על מסעדת ארוחת ערב נוספת, המתוכננת להיפתח בירושלים בתחילת חודש אוגוסט במקום מסעדת קבלייר הוותיקה. בתפריט של ארוחת ערב המקורית תמצאו בכל יום מנות אחרות - גם בשריות וגם צמחוניות. המחירים: 130 שקלים למנה צמחונית או טבעונית, כ-180 למנה בשרית. כל מנה עיקרית מגיעה עם סלט חסה, לחם עשוי במקום, תוספות משתנות וזוג מנות פתיחה קטנות.

ארוחת ערב: לונץ 13, תל אביב. 054-8132377; ארוחת ערב קבלייר: בן סירא 1, ירושלים. 

קופינאס

מסעדת קופינאס האיכותית בצור משה היא אחת ההוכחות לכך שאפשר למצוא מחוץ לתל אביב אוכל טוב ואווירה נהדרת. המקום החדש מציע ארוחות בוקר, צהריים וערב, ומהווה מוקד משיכה גם למשפחות עם ילדים. בתפריט תמצאו בין השאר ריזוטו פלורנטין עם פטריות, תרד, ערמונים, קרם ארטישוק ירושלמי ופרמזן (62 שקלים); טארט טונה אדומה עם בצק עלים, טונה צרובה, ביצה קשה, עריסה וארוגולה (46 שקלים); ומוסר ברוטב פלפלים חריפים, עשבי תיבול, זיתים ולימון כבוש (96 שקלים). ויש גם סיפור היסטורי מקסים על המבנה שבו פועלת המסעדה.

השיבולים 3, צור משה. 09-772-2672. ראשון-שבת 9:00-23:00. לא כשר

אין תמונה
חגיגה של קיץ. בקלה

בקלה

כפיר גולדצקי ואסף בר חן, שני שותפים מבר המסעדה אונזה שביפו, פתחו לאחרונה ברחוב דיזנגוף בתל אביב מסעדה יפהפייה על טהרת הדגים, שלטעמנו הולכת להיות הדגייה המודרנית המושלמת לקיץ. האוכל פשוט, קיצי ומעולה - שפע סלטים טריים ודגים ופירות ים במבחר שיטות הכנה, ויש גם חצר פנימית מרשימה. גם המחירים נעימים לכיס: עד 100 שקלים לארוחה עם שלל סלטים ומנה עיקרית.

בקלה. דיזנגוף 143, תל אביב. 03-5331001. לא כשר

פיורי

שמחנו כשאבי ביטון פתח את מסעדת פיורי - לא רק בגלל המחירים הסבירים בהחלט, ולא רק כי הוא יצא מגבולות הגזרה של תל אביב, אלא גם כי פשוט טעים שם. בתפריט שפע פסטות שמכינים במקום, פיצות עם תוספות כמו פלפלים חריפים ואנשובי, ומנות פתיחה כמו קרפצ'ו תפוחי אדמה או ברוסקטת אוסובוקו. והמחירים? מעולים, גם למשפחות שבא להן לצאת ללילה קיצי עם הילדים בלי לקרוע את הכיס. כ-40 שקלים למנת פסטה גדולה וכ-50 שקלים למגש פיצה. מסעדה שללא ספק תהפוך לאחד ממוקדי המשיכה המרכזיים של הקיץ הקרוב.

מרכז מסחרי יקום (בתחנת הדלק). 09-9546969. לא כשר

פסטה פיורי (צילום: אביב חופי,  יחסי ציבור )
יאללה, תעמיסו את המשפחה. פיורי יקום|צילום: אביב חופי, יחסי ציבור

עוד לא נפתחו וכבר לוהטים

לה אוטרה

לאן שאנחנו לא מסתכלים אנחנו רואים מסעדה מקסיקנית - אם זו מקסיקלי של האחים ירזין ורשת מוזס, פאנצ'ו, לוס ברנינג טאקוס או אחת מהזיליון האחרות - אבל המסעדה המקסיקנית המדוברת מכולן היא לה אוטרה, שתקום בקרוב במלון אימפריאל. קבוצת אימפריאל המוכשרת יצרה כאן יחד עם השף דוד סדי תפריט מרתק ומושקע שיעורר הדים בסצנת הקולינריה המקומית. בתכנון: להכיר לנו את מקסיקו כפי שעוד לא חווינו אותה, וזה אומר קקטוסים שמגדלים כאן על הגג של המלון, שילובי טעמים מיוחדים והרבה מסקל.

מלון אימפריאל. הירקון 66, תל אביב. לא כשר

אין תמונה
בקרוב: לה אוטרה מבית אימפריאל

משייה

במסעדת משייה, שנפתחת ממש בימים הקרובים במלון מנדלי, מנסה השף יוסי שטרית (קיטשן מרקט, אונזה) לפצח את הנוסחה של חומרי הגלם המקומיים והטעמים הישראליים המושלמים. המקום יפעל בשעות היום, והתכנית היא להוציא את הסועדים למסע בנבכי המטבח הישראלי דרך ידיו המוכשרות של שטרית. אנחנו לא יכולים לחכות.

מלון מנדלי, מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב-יפו. 03-7500999. לא כשר

משיה סטייק (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
סטייק במשייה. אוטוטו פותחים|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

לימה ניפו

מסעדת לימה ניפו, שתיפתח בעוד כמה שבועות ביפו, מציגה שילוב כוחות מלהיב בין צעיר צרפתי בעל רקע עשיר במסעדות נחשבות בעולם, שעשה לאחרונה עלייה לישראל, לבין שף שהגיע ארצה אחרי תקופה ארוכה של עבודה במסעדת נובו בלונדון. המקום עתיד לשלב קולינריה יפנית עם טכניקות בישול פרואניות, שילוב שכבר כבש את העולם בזכות נובו, ואנחנו באופן אישי ממתינים לו בנשימה עצורה. 

רבי תנחום 6, יפו. לא כשר

מסעדה תאילנדית חדשה ברחבת בית הכנסת הגדול, תל אביב

האחים ניב וצבי גרוס יפתחו בעוד כחודש מסעדה תאילנדית חדשה (עדיין ללא שם) ברחבת בית הכנסת הגדול בתל אביב. המקום, שעל עיצובו אחראי דן טרוים, יפעל מהערב ועד השעות הקטנות של הלילה ויתמקד באוכל תאילנדי בסגנון אותנטי ולא יוקרתי, בדגש על מנות קטנות ואלכוהול מתאים. שני האחים, טבריינים במקור, למדו בבית הספר הגבוה לקולינריה בלו אלפנט בתאילנד. מסקרן.

הר סיני 1, תל אביב

פושון

עם תחילת הפעילות של שרונה מרקט בסוף החודש אמנם צפויים להיכנס לחיינו הרבה בתי אוכל שווים, אבל פינה מיוחדת וציפייה גדולה במיוחד שמורות אצלנו לפושון - בית הקפה-מסעדה-מאפייה-מעדנייה הצרפתי שייפתח ב-21 ביולי. זו הפעם הראשונה שהמוסד הצרפתי פותח שלוחה בישראל, ואנחנו אחוזי התרגשות.

פושון. קלמן מגן 3, שרונה מרקט, תל אביב. 03-7501555. לא כשר (המסעדה אינה כשרה, הקונדיטוריה כן)

פלמינגו

במלון בראון ביץ', שנפתח לאחרונה ברחוב הירקון בתל אביב, עתידים להיפתח בעוד כחודש שני מיזמי אוכל חדשים: בר צעיר בסגנון מיאמי של שנות החמישים ומסעדה כשרה שבה יבשל השף קובי בן לולו אוכל בסגנון איטלקי. המסעדה תיקרא פלמינגו והבר, שימוקם בגג המלון, יקרא פלמינגו בר. על שני המקומות אחראים הבעלים של מסעדת TYO האסייתית בתל אביב - עדי וכלר,  שי דוידוף, יקי כביר וחיים לוזון. בניגוד ל-TYO היוקרתית, פלמינגו אמורה לפנות לכל כיס.

פלמינגו. מלון בראון ביץ'. הירקון 64, תל אביב. טלפון: אין עדיין. כשר

מנה תאילנדית (צילום: Shaiith, Thinkstock)
אוכל תאילנדי כפי שלא הכרנו. ניטן תאי|צילום: Shaiith, Thinkstock

ניטן תאי

עוד מסעדה תאילנדית צפויה להיפתח לקראת סוף חודש אוגוסט והיא ניטן תאי של נעמי (נאם) הורביץ. על האוכל ינצח שף תאילנדי שעבד בעבר בארמון המלוכה בתאילנד וכן במסעדות יוקרתיות בעולם. הקונספט הוא אוכל תאילנדי יוקרתי שטרם ראינו כאן, במתחם תרבותי תאילנד. ובשורה צמוד למסעדה יהיה בר שיגיש תפריט נפרד וקליל קצת יותר.

הארבעה 21, תל אביב. טלפון: אין עדיין. לא כשר

פלורנטין האוס: המסעדה החדשה של שרון כהן

לאחר שעזב לאחרונה את דא דא ודא, השף שרון כהן החליט לפתוח מסעדה קטנה בשביל הנשמה בשם פלורנטין האוס, לצד שילה הגדולה והוותיקה וקפה אירופה המגניב. המקום החדש, שממוקם בפלורנטין שבתל אביב, יתמקד ככל הנראה באוכל אסיאתי, אך הקו הקולינרי המדויק שלו טרם נחשף. תאריך הפתיחה המדויק עדיין לא ידוע וכהן לא ממהר לשום מקום. ככל הנראה מדובר יהיה לקראת אמצע-סוף אוגוסט.

פלורנטין 6, תל אביב

לכל כתבות המגזין