סלט לוביה וכמון
המרכיבים:
1/2 ק"ג שעועית לוביה
1 בצל רגיל קצוץ
2 פלפלים קלויים אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 לימונים כבושים קצוצים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 פלפל שיפקה, קצוצים
3 כפות מיץ לימון
רבע כפית כמון
רבע כפית סומק
3 כפות שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
1. חולטים את הלוביה כ-3 דקות בסיר עם מים רותחים ומעבירים למי קרח.
2. מסננים את הלוביה ומערבבים עם שאר החומרים ומגישים.
סלט חצילים על האש עם פלפלים מתוקים וחריפים
המרכיבים:
2 חצילים
4 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וללא גרעינים, חתוכים לקוביות
2 פלפלים חריפים קלויים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצות
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
5 כפות מיץ לימון
מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
1. קולים את החצילים על אש גלויה כ-8-10 דקות.
2. קולפים את החצילים ומוציאים את "הבשר" ללא הגרעינים ובעזרת מזלג מועכים את "בשר" החציל.
3. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומגישים.
4. אפשר לזלף מעל מעט טחינה גולמית.
לוקוס עם שום, כוסברה, לימון ומנגולד
המרכיבים:
4 נתחי לוקוס נקיים מעצמות, במשקל 200 גרם כל אחד
לרוטב:
שמן זית
10 שיני שום
1 חבילה מנגולד, חתוכה לרצועות גסות
1 גזר פרוס דק
1 פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות
1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
1/4 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
מלח
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 1 ליטר ציר דגים
צרור עלי כוסברה, קצוצים
אופן ההכנה:
1. לדגים: מחממים מחבת עם שמן זית, צולים את הדגים מכל צד כ-2 דקות ומעבירים לתנור חם בחום של 200 מעלות כ-8 דקות.
2. לרוטב: בסיר רחב מטגנים את שיני השום, המנגולד והגזר. מוסיפים את הפלפלים החריפים, תפוחי האדמה, התבלינים ומיץ הלימון.
3. מוסיפים את ציר הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות.
4. מניחים כל נתח דג במרכז צלחת, מוזגים מעל רוטב ומפזרים כוסברה.
עוף ממולא ללא העצמות
המרכיבים:
1 עוף במשקל 2 קג ללא העצמות (בקשו מהקצב)
למילוי:
300 גרם בשר בקר טחון
כוס וחצי אורז
1/4 כוס פיסטוקים קלופים
1/4 כוס צנוברים
3 משמשים מיובשים, קצוצים
3 שזיפים מיובשים, קצוצים
כפית קינמון
כפית כמון
2 כוסות מים
מלח
לציפוי העוף:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות דבש
2 כפות פפריקה מתוקה
4 כפות קטשופ
אופן הכנה:
1. צורבים את הבשר הטחון על מחבת תוך כדי פירוקו במזלג. מוסיפים את שאר חומרי המילוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. מניחים למילוי להתקרר.
2. מניחים את העוף על משטח עבודה, ממלאים וסוגרים טוב. אפשר לתפור מעט ואפשר גם להדק בעזרת קיסמים.
3. מניחים בתבנית אפייה, מערבבים את כל חומרי הציפוי ויוצקים על העוף.
4. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות כשעה. מסירים את נייר האלומיניום, מעלים את החום ל-190 מעלות וצולים עוד כחצי שעה.
כתף בקר עם ירקות שורש ושום
המרכיבים:
1 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות של 3X3 ס"מ
שמן קנולה
10 שיני שום, קלופות
2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים גס
2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים גס
1 שורש סלרי, חתוך גס
1 ליטר ציר ירקות
2 עלי דפנה
5 גרגרי פלפל אנגלי
צרור תימין
2 כפות סילאן
דבש
מלח
קמח תירס לקימוח הבשר
אופן ההכנה:
1. מקמחים את קוביות הבשר בקמח תירס.
2. מחממים בסיר רחב שמן ומטגנים את קוביות הבשר מכל צד כ-2 דקות. מוציאים לצד.
3. מוסיפים לסיר את הירקות לטיגון של 3 דקות.
4. מחזירים את נתחי הבשר לסיר ומוסיפים את שאר התבלינים מלבד המלח.
5. מכסים בציר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה וחצי או לחילופין עד שהבשר רך.
6. ממליחים לפי הטעם ומגישים עם אורז לבן.
מוס שוקולד עם מצה מקורמלת
מצרכים:
4 ביצים, מופרדות
4 כפות סוכר
250 גרם שוקולד מריר, מומס
3 כפות אבקת נוגט (להשיג בחנויות מתמחות לצרכי אפייה)
1 מיכל שמנת להקצפה
למצות המקורמלות:
חצי חבילת מצות, שבורות
10 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1. המצות המקורמלות: מכינים קרמל מהסוכר - שמים מחצית מכמות הסוכר במחבת על להבה בינונית, מנערים קלות את המחבת עד שהסוכר מתחיל להינמס, מוסיפים את שארית הסוכר וממשיכים על חום בינוני-נמוך לנער את המחבת עד שכל הסוכר נוזלי ומתקבל גוון זהוב וקרמלי. מסירים מהאש ומפזרים שבבי מצה על הקרמל ובעזרת כף עץ מערבבים את כל שבבי המצה עד שהם נעטפים בקרמל. מניחים על נייר אפייה או משטח סיליקון לצינון.
2. להכנת המוס: מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, מנמיכים את מהירות ההקצפה, מוסיפים בהדרגה את החלמונים, השוקולד שהמסנו, ואת אבקת הנוגט.
3. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, ובתנועות קיפול עדינות ובהדרגה, מאחדים בין תערובת השוקולד והחלמונים והקצפת למוס אחיד.
4. מעבירים את התערובת המאוחדת לשק זילוף ומזלפים את המוס לתבנית שקעים מסיליקון, בצורת חצי כדור. מעבירים למקפיא למשך 3 שעות.
5. אחרי ההקפאה, מחלצים בעדינות את המוס מהתבנית, ומצפים את הכיפות החצי קפואות בשבבי המצות המקורמלות. מעבירים חזרה למקפיא בתוך כלי אטום כדי שהמוס יתייצב יותר כששבבי המצות מצפים אותו.
6. ניתן לשמור במקפיא עד שעה לפני ההגשה ובעת ההגשה לזלף מעט שוקולד חם מומס או לחילופין לקשט עם פירות העונה.
* המצות באדיבות "מצות אביב".