מסעדות החוף של היום הן לא מה שנוטים לדמיין: לא עוד פיצה מהמקפיא, בירה בכוס פלסטיק ואבטיח עם בולגרית (למרות שעדיין אפשר למצוא פה ושם גם כאלה). מהיום אפשר לאכול בים ממש טוב, גם מנות שלרוב פוגשים במסעדות שף: סביצ'ה, קרפצ'יו וגם שרימפס טמפורה, שיפודי דג ורביולי ממולאים בלאבנה, פיצה ניו יורקית והמבורגרים מושחתים. המחירים אומנם לא ידידותיים בלשון המעטה - אבל מצד שני, זה תמיד היה ככה, ולצערנו בגזרה הזו אין לנו חדשות טובות.

מסעדות חוף עדיין שומרות על רמת מחיר מופרזת שלא תמיד תואמת את התמורה, ויחד עם זאת - אם משווים למחירים במסעדות רגילות, שלא מציעות את האווירה שיש רק בחוף - מבינים שהפער לא גדול. אז אם כבר לשלם המון על בילוי קיץ, לפחות שיהיה נוף כחול בעיניים ושבריזה תשחק לנו בשיער.

מנהריה ועד אשקלון - קבלו סקירה מלאה של מקומות שפועלים על או צמוד לחופים. בכל עיר בחרנו מקום שהוא בעינינו המצטיין מכולם.

נהריה

בנהריה יש רצועת חוף ארוכה, אבל ביחס לאורכה, כמות המקומות ששווה לעצור בהם לבירה בשקיעה די קטנה. מלבד רשתות בתי קפה מצאנו בעיר את הום ביץ' (או פשוט החוף של עודד), סוג של זולה עם תפריט בסיסי של נשנושי חוף, ארטיקים ומשקאות. ימה הוא מקום נוסף באזור החוף שכיף לבלות בו - בר אוכל צעיר עם אווירה מדליקה שממוקם לא ממש על החוף, אבל מספיק קרוב כדי להרגיש כאילו אתם בים. יש אוכל טוב, אלכוהול ופרגולה שצופה לחוף ולפעמים זה כל מה שצריך.

PAPAYA BEACH

פפאיה ביץ' הוא מתחם חוף יפהפה במרכז טיילת נהריה והוא פועל כבר 20 שנה. יש כאן ספות לבנות, עמדת דיג'יי, זולות, מיטות שיזוף, גופי תאורה ושמשיות לבנות שיוצרות אווירה אקזוטית. בגזרת האוכל מציעים כאן תפריט ענק עם מנות ראשונות, פיצות, פסטות, נשנושים, מנות ילדים, שייקים וקינוחים ויש גם מנות "רציניות" לרעבים כמו לחמעג'ון (69 שקלים), יאקיטורי סלמון (99 שקליפ), המבורגר (69 שקלים) ואפילו אנטריקוט (129 שקלים). בימי שישי מגישים במקום ספיישל "יא בויה" - חלת שניצל עם סלט עגבניות מרוקאי ליד (44 שקלים).

טיקי סטייל. פאפאיה ביץ' (צילום: יאיר צרפתי)
טיקי סטייל. פאפאיה ביץ'|צילום: יאיר צרפתי
פאפאיה ביץ' (צילום: יאיר צרפתי)
פאפאיה ביץ'|צילום: יאיר צרפתי

חיפה

בחופיה של חיפה מצאנו נציגות של רשתות בתי הקפה ואת כאמל המיתולוגי בחוף דדו, ספק פאב ספק מסעדת חוף שפועל מאז 1993, ואפשר לאכול שם גם חביתה, גם פטוצ'יני, גם פיצה וגם סטייק. מקום מפורסם נוסף נקרא קהונה – מועדון גלישה עם בר חוף תוסס. ביץ' קלאב שנפתח לפני 3 שנים היא מסעדה רצינית עם תפריט ענק שכולל פירות ים במחבת, פיצות בסגנון נפוליטני, רביולי מרווה, פילה דג עם ניוקי ומבחר מרשים של קינוחים.

סינמה פרדיסו

סינמה פרדיסו היא מסעדת חוף מרהיבה בחוף זמיר. היא נפתחה לפני 3 שנים בעזרת ליווי וייעוץ קולינרי של השף תומר אגאי, והיום על המטבח שלה אחראי השף עומר מצליח, שמגיש מנות שהיינו מזמינים בשמחה גם במסעדת שף. המקום בנוי מ-3 אזורי ישיבה: אזור על החוף עם מיטות זולה ושולחנות נמוכים עם ספות, אזור דק עם נישות ישיבה חצי עגולות ובר (יש גם אזור ישיבה מקורה שבמהלך הקיץ מתפקד על תקן מתחם לאירועים).

התפריט מציע מנות שנשמעות סטנדרטיות, אבל כשהן מוגשות לשולחן מתגלות כמפתיעות ומקוריות. שיפודי דג מעל יוגורט יווני וירקות מהטאבון (92 שקלים) היא מנה נהדרת שהלוואי וכל מסעדות החוף יאמצו בקרוב, וגם רביולי ממולא בלאבנה מוקפצים במחבת עם זיתי קלמטה, חמאת בזיליקום, מרווה וירקות (78 שקלים). אהבנו מאוד גם מנת טייק אוף לסלט קיסר – לב חסה חצוי לאורך עם רוטב קיסר יפני, גרנה פדנו וקרעי חסה צלויים (64 שקלים).

סינמה פרדיסו בחיפה (צילום: אסף קארלה)
סינמה פרדיסו בחיפה|צילום: אסף קארלה
סינמה פרדיסו (צילום: לין לוי)
סינמה פרדיסו|צילום: לין לוי

שרון

באזור השרון הצפוני פועלת מסעדת חוף קלאסית מיתולוגית בשם אצל קושי שאפשר להזמין בה דגים צלויים ובירה קרה. בחלק דרומי יותר, בחוף נעורים שחבצלת השרון, נמצא מתחם וולנס בשם MANO שמעוצב יפה ומציע מגוון אזורי ישיבה ותפריט לא גדול של קערות סופר פוד ומנות מנחמות של פחמימות. בחוף פולג פועלת מסעדת חוף במבו וילג'.

בננה ביץ' מכמורת

המקום שאנחנו הכי אוהבים באזור הוא בננה ביץ' בחוף מכמורת. עד לפני שנתיים זו הייתה מסעדת חוף סטנדרטית, אבל מאז המקום עבר מהפך למסעדה באווירת צ'יל מושלמת. יש אזור ישיבה בחול עם ריהוט פלסטיק ואזור ישיבה נוסף במפלס אחד מעל, שם אפשר להתרווח על ספות רכות ולהזמין פיש אנד צ'יפס (74 שקלים), קלמרי מטוגן (90 שקלים), סיגר לוקוס עם יוגורט צ'אטני מנגו (69 שקלים, קרפצ'ו אינטיאס (74 שקלים), ברוסקטה ברזאולה (76 שקלים), סלט קיסר (72 שקלים), דג צלוי (145 שקלים) או המבורגר (84 שקלים).

השירות במקום מהיר יעיל ואדיב ואם בא לכם ארוחה קצת פחות קז'ואלית, יש כאן גם אזור עם שולחנות עם מפות לבנות מהודרות. לפני שתצאו חזרה לרכב בחניון הצמוד תוכלו להצטלם בעמדה מעוצבת במיוחד לשם כך. החסרונות היחידים במקום הם מחירים גבוהים והעובדה שכדי להגיע למסעדה תצטרכו לחנות את הרכב בחניות בתשלום.

בננה ביץ' במכמורת (צילום: לין לוי)
בננה ביץ' במכמורת|צילום: לין לוי

הרצליה

בחופי הרצליה פועלת מסעדת גזיבו הוותיקה שממוקמת במועדון שיט לא רחוק מכיכר דה שליט, MAKA MAKA:הוא ביץ' קלאב צעיר בעיקר למסיבות ופלורה ביץ' בר עם אווירת מועדון גלישה וביץ' בר עם מסיבות חוף.

NAYA  BEACH

נאיה היא מסעדת חוף צעירה ותוססת עם האווירה הכי עדכנית בחופי הרצליה. מתקיימות בה הופעות ומסיבות ואפשר להתרווח על ספות זולה או לתפוס נדנדה. יש אזור ישיבה על החול ואזור ישיבה נוסף במפלס מעל החול. התפריט מציע ארוחות בוקר (139 שקלים לזוג), מאפה צרפתי ממולא בגבינות וביצה קשה (52 שקלים) אגז בנדיקט (64 שקלים), קערות בריאות (48 שקלים), סלט שרי בוראטה (59 שקלים), כריך אנטריקוט על הפלנצ'ה (76 שקלים) ומנות פתיחת שולחן (19-46 שקלים) שאחריהן אפשר להמשיך לעיקריות כמו פיש אנד צ'יפס (72 שקלים) והמבורגר (69 שקלים).

חוף השרון, הרצליה

תל אביב

תל אביב שופעת מסעדות חוף, אז נצא אתכם לסיור מהיר בין כל מה שמציעים ברצועת החוף הכי עמוסה בארץ: בחלק הצפוני של חוף תל ברוך נמצאת בלו ביץ' – מסעדת חופים קלאסית משודרגת באווירה מגניבה, ברידינג תמצאו את מגדלור קפה שממוקם על הדק הכי קרוב שאפשר למים ובו מגישים כריכים, מאפים ומשקאות. מסעדה נוספת מצוינות וותיקה על הדק של נמל תל אביב היא יוליה כמובן, ואחריה אם תדרימו, תמצאו מיתולוגיה נוספת – מסעדת מציצים שעברה שיפוץ נרחב והיום מציעה חזות עדכנית ואווירה של פינוקים. אם תדרימו תמצאו את קלאב הקיץ האולטימטיבי – הילטון ביי, מתחם חוף ענק עם מסעדת חוף, מעליה אזור ישיבה בלי חול ומעליו טרסה פתוחה. כאן רוקדים, אוכלים, שותים ושומעים מוזיקה בווליום גבוה כל הקיץ. ממשיכים דרומה ובמרינה פוגשים את פורטונה דל מאר הוותיקה שמגישה דגים ופירות ים מצוינים עם נוף של מרינה ומיד אחריה, צמוד לבריכת גורדון את סטולרו. בחוף גורדון ממוקם מתחם גרקו של המסעדן צביקי עשת, מי שהביא את הבשורה היוונית שלו עד לקו החוף יחד עם גלידריה צמודה. בחוף פרישמן ובוגרשוב פועלות שתי מסעדות חוף שמציעות את הסטנדרט הקלאסי ובחוף ירושלים גזוז ביץ' מציע תפריט חוף משודרג וריהוט נוח על החול. אחרי זה תפגשו את בננה ביץ' הוותיק שבו הכי כיף לשתות בירה בשקיעה ובחוף דולפינריום פועל ביץ' קלאב שבו מגישים מנות וולנס, דגים נאים ואפילו סושי.

אם מדרימים מוצאים את מנטה ריי המעולה שהיא לא בדיוק מסעדת חוף, אבל היא אחת הוותיקות ואהובות בעיר ומאחוריה עלמה ביץ', גם לא בדיוק מסעדת חוף, אבל אם תבואו כשיש מסיבה ותשתו בירה על המדרגות שליד, תרגישו כמו במסעדת חוף. מסעדות החוף של יפו הן החצר של גולדמן שאומנם לא ממוקמת על החול, אבל במרפסת שלה יש תחושה שאתם על החוף ובחלק הדרומי של חוף יפו נמצאת קסיס הוותיקה.

LOULIE

לולי של קבוצת נוקס מנסה כבר 3 שנים להביא לעיר את האווירה של סן טרופה או לפחות של ריביירה ים תיכונית. מדובר בשילוב מוצלח בין מסעדת חוף, קלאב תל אביבי תוסס ולאונג' מפנק. אפשר לשתות כאן דרינק בשקיעה ואפשר לאכול בראנץ' בכל ימות השבוע עד 16:00. המקום עצום בגודלו ומשתרע על פני 600 מ״ר שכוללים דק וטרסות לישיבה עם שולחנות ישיבה בגבהים שונים, ובר. התפריט של השף כפיר ינין מציע טרטר טונה אדומה (69 שקלים), קרודו דג לבן (71 שקלים), שרימפס טמפורה (88 שקלים), פוקצ'ות עם טופינגס שונים, מבחר סלטים וגם עיקריות כמו פילה דניס (139 שקלים) והמבורגר (71 שקלים).

לולי  בחוף גורדון - ערב (צילום: לין לוי)
לולי בחוף גורדון - ערב|צילום: לין לוי
מסעדת לולי (צילום: אסף קרלה)
מסעדת לולי|צילום: אסף קרלה

בת ים

על חופה הארוך של בת ים מפוזרות לא מעט מסעדות חוף של פעם שמגישות טוגנים, פיצה קפואה ופלטות פירות יקרות מאוד. היוצאות דופן בנוף הן תאיו - שבה מתקיימות חפלות יווניות וקבלות שבת בימי שישי ותלסה – מסעדת חוף קצת יותר מעוצבת ועם תפריט קצת יותר מושקע ובו ארוחות בוקר, מנות ראשונות, דגים ומנות גריל.

וילה מארה

וילה מארה היא לא סתם עוד מסעדת חוף טיפוסית. היא בולטת במיוחד דווקא בבת ים כי יש בה תפריט בוקר מושקע, עסקיות צהריים וגם תפריט ערב עדכני, אבל הדבר שהכי שימח אותנו כאן זה בכלל המחירים שכנראה הוקפאו לפני עשור: איפה עוד תמצאו היום מנת שרימפס בפחות מ-60 שקלים? בטח לא באזור החוף. בגזרת הראשונות התפריט מציע קרפצ'יו פלמידה מעושנת (49 שקלים), קרודו במרינדת הדרים (65 שקלים), שרימפס על הפלנצ'ה בחמאת שרי (59 שקלים) וארנצ'יני (59 שקלים). יש גם סלטים כמו פנצנלה למשל ויש גם פסטות כמו פטוצ'יני קרבונרה וריזוטו פירות ים (95 שקלים). ההיצע של עיקריות מעניין ומיוחד ,וכולל מבחר מנות עם פירות ים כמו למשל שרימפס עם אווז מעושן (97 שקלים) וגם מנות בשר כמו אוכף טלה (119 שקלים). למסעדה הזו אגב, יש אחות תל אביבית,הנושאת את אותו השם וממוקמת על הרציף הרברט סמואל מול חוף בוגרשוב.

וילה מארה (צילום: יעל בונפיס)
וילה מארה|צילום: יעל בונפיס

ראשון לציון

בעקבות החלטת בית המשפט והעירייה, שהחליטו לסגור את 6 המסעדות הוותיקות שפעלו על החוף בגלל בעיות של היתרי בניה, אין בעיר מסעדות חוף לפי הכללים המוכרים והידועים. מה שנותר הם סניפים של רשתות, גלידריות וקיוסקים הפועלים במבנים ייעודיים שנבנו מול החוף.

PASEO

פסאו הוא רופטופ יפהפה בחוף ראשון לציון שהשקיעות שתראו בו מגובה קומה שלישית, הכי מרהיבות. במהלך היום המקום מתפקד על תקן מסעדה ובשעות הערב מנגן במקום די ג'יי. בחמישי, שישי ושבת בערב האווירה במקום הופכת לקצת יותר מסיבתית עם מוזיקה בווליום קצת יותר גבוהה. בשעות היום של סופי השבוע המקום ידידותי גם למשפחות שימצאו כאן תפריט מזמין בתוספת בריזת ים. הנוף לים מגובה הרופטופ עוצר נשימה והתפריט כולל מנות פתיחה כמו פלאפל כרובית וכמהין (52 שקלים), טרטר סינטה (68 שקלים), סלט טאבולה כרובית (65 שקלים) וגם קלאסיקות כמו פיצה מרגריטה (73 שקלים), לינגוויני פוטנסקה (69 שקלים), עראיס (68 שקלים) ופילה סלמון (128 שקלים). ומה שותים? קוקטיילים צבעוניים שמתאימים לאווירה.

מסעדת פסאו (צילום: עוז אוחיון)
מסעדת פסאו|צילום: עוז אוחיון
פסאו (צילום: דוד מויאל)
פסאו|צילום: דוד מויאל

אשדוד

כשבדקנו את מסעדות החוף של עיר הנמל , ציפינו למצוא היצע מרשים יותר ממה שקיים בפועל. האפשרויות הפופולריות הן קלמה – מסעדת חוף של פעם עם תפריט ענק, פטרה, שהיא הכי לא מסעדת חוף טיפוסית - זו מסעדה גאורגית עם תפריט אותנטי ולימונצ'לו שממוקמת בחוף, וכדי שלא תלכלכו את הרגליים בחול התקינו באזור הישיבה שלה דשא סינטטי. מסעדת "החוף" של אידי ובר הקוקטיילים והדגים הנאים AV ROOM שנפתח מעליה לפני כמה חודשים, הם כנראה הבשורה הכי שווה בעניין מסעדות חוף של אשדוד.

זה וזאת

בחוף הקשתות נמצאים שני מוסדות אוכל שאמנם אי אפשר להגדירם בתור מסעדות חוף, אבל האוכל המעולה והים נמצא במרחק 10 צעדים.

"זה" היא ההמבורגרייה של אדם שוקרון, שכבר 8 שנים מגשימה לאשדודים את פנטזיית ההמבורגרים המושחתים. המקום עצמו ענק ובתפריט יש המבורגרים מיוחדים כמו המבורגר עם בייקון טלה, גאודה מעושנת, צ'דר וקרם לוטוס (72 שקלים) או סמאש בורגר עם צ'דר ומינוט סטייק (77 שקלים). מלבד ההמבורגרים יש גם מנות שוות כמו צ'יפס אסאדו – צ'יפס קלאסי עם אסאדו מעושן ומפורק עם קונפי בצל רוטב אנימל (שהוא גולת הכותרת של המקום) ובצל מוחמץ (59 שקלים) ויש גם נקניקיית שוויצרווסט ממולאת בגאודה (46 שקלים).

צמוד ל"זה" נפתחה השנה פיצרייה ניו יורקית בשם "זאת" ועל שני המקומות חולשים הבעלים אדם שוקרון והשף אורי אלמליח. הפיצה מעולה של זאת עשויה מבצק של רענן נוסל שהלך על הסגנון הניו יורקי גם בגזרת התוספות שמעל. הכי שווה להזמין מגש טעימות ענק עם 6 משולשים ולנסות את כל סוגי הטופינגס הקיימים בינהם: "סוס און טופ" עם מוצרלה, צהובה, סקנדינבית, פרמזן ורוטב עגבניות מעל או פיצת קרניבור עם מוצרלה צהובה וסקנדיבית בתוספת בייקון טלה, קורנדביף, פפרוני ורוטב אנימל מההמבורגר ליד (19-26 שקלים לסלייס או 118-119 שקלים למגש ענק). מעל כל אחת מהפיצות מוסיפים את הרוטב שהותאם במיוחד עבורה. התוצאה של השילוב בין הבצק הדק והאלסטי, התוספות והרוטב המזולף מעל היא הפיצה האמריקאית הכי טובה בארץ (לטעמינו). תוסיפו לכל זה שמדי יום יש גם ספיישל מיוחד ובגזרת הקינוחים מילקשייקים מוגזמים וקראק פאי. אל תוותרו על מנת פתיחה חדשה ושווה במיוחד של כדורי מק אנד צ'יז עם בייקון טלה (36 שקלים).

זאת (צילום: שירן כהן שי)
זאת|צילום: שירן כהן שי

אשקלון

מסעדות החוף של אשקלון מתרכזות במרינה ובחוף דלידה. במרינה תמצאו את מעדניית אלגרה ולאון, מרסה בר, סקובר, מרינה בראסרי, לה פרנצ'י וכמה סניפים של רשתות. בחוף דלילה פועל בר ג'ק ודבודה סושי.

ארצ'י

ארצ'י הוא בר-מסעדה שפועל קרוב לעשור בחוף דלילה. הוא לא ממש על החוף אלא במרחק כמה מטרים ממנו ואם תופסים את המקום הנכון אפשר ליהנות מהנוף הכחול. המקום הזה מלא אופי ויש בו מוזיקה מעולה, הקהל מגוון מאוד ובתפריט יש את כל מה שרוצים לאכול במסעדת חוף: פלטת מעדנייה ופלטת שרקוטרי (69-86 שקלים), ריזוטו פטריות וכרשה בחמאה (49 שקלים), סלטים, שרימפס בחמאה עם שמנת תרד שום קונפי גרידת לימון וחלה קלויה (93 שקלים), המבורגרים מעולים וכריכי בשר מטורפים כשביניהם המלך הבלתי מעורער – פילי צ'יז סטייק - עם אנטריקוט פרוס דק, בצל מקורמל, פלפלים קלויים פטריות ומלא גאודה מומסת (72 שקלים).

ארצ'י (צילום: שירו כהן שי)
ארצ'י|צילום: שירו כהן שי
לולי (צילום: אסף קרלה)
צילום: אסף קרלה