ברוסקטות כתף בקר עם קונפיטורת ענבים
פרוסות קלויות של בגט, ועליהן קונפיטורה מיוחדת שמכינים צ'יק צ'ק ופרוסה יפה של כתף בקר. כמה שהיינו רוצים צלחת כזאת על השולחן שלנו עכשיו
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
לברוסקטות:
1 בגט
2-3 כפיות שמן זית
5 פרוסות כתף בקר, חצויות
כף גרגרי רימון
לקונפירטורה:
חופן ענבים אדומים ללא חרצנים
3-4 כפות סוכר
2-3 כפות ליקר דובדבנים
חצי תפוח ירוק, חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
1 הקונפיטורה: חוצים את הענבים ושמים בסיר קטן יחד עם הסוכר. מבשלים על להבה בינונית 2 דקות, עד שהסוכר נמס והענבים מתרככים. מוסיפים את הליקר ומבשלים 2 דקות נוספות. מוסיפים את קוביות התפוח ומבשלים דקה נוספת (התפוח צריך להישאר פריך). מורידים מהאש.
2 פורסים מהבגט 5 רצועות אלכסוניות בעובי 2 ס"מ.
3 משמנים את פרוסות הבגט בשמן זית ומניחים על מחבת פסים חמה. קולים את הפרוסות דקה מכל צד, רק עד לקבלת סימני קלייה.
4 מחלקים את הקונפיטורה (בלי התפוחים) בין פרוסות הבגט הקלויות, ומעל כל אחת שמים פרוסת כתף בקר. מעל מניחים מעט מקוביות התפוחים, מעטרים בגרגירי רימון, מזלפים עוד מעט מהקונפיטורה ומגישים.