אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מאפה טאבון עם ירקות מהגינה וסלמי מעושן

מאפה טעים טעים של מעין פוקצ'ה עם המון דברים טובים: פלפלים, עגבניות, חציל קלוי ונקניק סלמי

תומר בלס | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 07/12/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק (מתכון של רמה מהמטבח של רמה):

2 כוסות (280 גרם) קמח לחם (ועוד כמה כפות לקימוח המשטח)

2 כפות סוכר

2 כפיות שמרים טריים בגרגירים

1 כף שמן זית

3/4 כוס (180 מ"ל) מים

כפית וחצי מלח

לתוספות:

1 חציל

4 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

1 זוקיני או קישוא, פרוס לטבעות בעובי 1 ס"מ

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות

1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות

קמצוץ עלי רוזמרין קצוצים

1 כף שמן זית

קמצוץ מלח גס

1 פלפל צ'ילי חריף (לא חובה)

2-3 כפות סולת, לקימוח

3-4 פרוסות נקניק סלמי מעושן איטלקי, חתוך לרצועות

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת הבצק: מערבבים ביחד את הקמח, הסוכר, השמרים ושמן הזית. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים. כשמגיעים למרקם דביק מוסיפים את המלח.

2 מקמחים את משטח העבודה ואת הידיים ולשים את הבצק בערך 7 דקות ביד, עד שהוא נהיה גמיש, חלק ואלסטי. מכסים במגבת לחה ומניחים לשעה לתפיחה (במקום לישה ידנית, אפשר ללוש את הבצק במיקסר עם וו לישה 4-5 דקות במהירות אטית).

3 קולים את החציל בתנור חם מאוד (220 מעלות) כ-15-20 דקות, עד שהוא מתרכך לחלוטין וקליפתו נחרכת מכל הכיוונים (אפשר לעשות זאת גם מעל להבת הגז).

4 אחרי התפיחה מחלקים את הבצק ל-6 כדורים.

5 מקמחים משטח עבודה ופותחים 2 כדורים עם מערוך ליצירת אליפסה בעובי של קצת פחות מחצי ס"מ.

6 שמים בקערה קטנה את העגבניות, הזוקיני והפלפלים. מתבלים בעלי הרוזמרין הקצוצים, שמן זית, מלח ופלפל.

7 מקמחים תבנית תנור הפוכה או אבן שמוט בסולת, ועליה מניחים את הכדורים המרודדים.

8 על כל אליפסת בצק שמים כף מבשר החציל הקלוי ומשטחים. לוקחים גם קצת מהקליפה החרוכה (שתיתן אחלה טעם) ומניחים מעל. מעל מפזרים באחידות מהירקות והנקניק המעושן הפרוס. לאוהבי החריף – מניחים גם פרוסות צ'ילי אדום.

8 מזלפים מעל הכל את שמן זית ומעט ממיצי הירקות שניגרו בתחתית הקערה.

10 מכניסים את המאפה לתנור שחומם מראש לחום מקסימלי (230-250 מעלות) ואופים 3-5 דקות, עד שהבצק מתחיל להשחים בקצוות. מוציאים בזהירות ומגישים.

11 חוזרים על הפעולות עם שאר חלקי הבצק.

>> בשבוע שעבר הכנו כריך עם פסטרמה וריבת תפוחים ובצל מהירה

>> והנה פנקייקס אפויים!

 

איך אתם הופכים את היום שלכם ליום סבבה? ספרו לנו ותוכלו לזכות בפרס