אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

כריך חביתה עם טחינה ופסטרמה

סנדוויץ' חביתה שהוא גם סנדוויץ' פסטרמה - ולא תאמינו, אבל יש בו גם טחינה וסילאן. לזה אנחנו קוראים יציאה

תומר בלס | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 04/01/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.9 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 לחמניות (עדיף לחמניות מחמצת עם קמח שיפון)

2 ביצים

קורט מלח

קורט תבלין זעתר

1-2 כפיות שמן זית

3 כפות טחינה מלאה

כף סילאן

מלפפון בגודל בינוני, חתוך גס

4-6 פרוסות פסטרמה עוף

אופן ההכנה:

1 מחממים מעט שמן זית במחבת.

2 טורפים את הביצים עם מלח וזעתר. יוצקים אל המחבת החמה ומערבבים היטב. כשהביצים כמעט מבושלות לחלוטין, אחרי 1-2 דקות, הופכים את החביתה, ומניחים לעוד כחצי דקה. מוציאים את החביתה מהמחבת וחוצים באמצע.

3 מערבבים את הטחינה והסילאן לתערובת חלקה.

4 חוצים את הלחמניות לרוחב. בתחתית כל לחמנייה מורחים מממרח הטחינה והסילאן. מעל מניחים מחצית מהחביתה, ומעליה חצי מפרוסות המלפפון והפסטרמה.

5 סוגרים ומגישים, או אורזים לבית הספר.

איך אתם הופכים את היום שלכם ליום סבבה? ספרו לנו ותוכלו לזכות בפרסים

>> בשבוע שעבר זללנו סנדוויץ' חם של סלמי וביצת עין

>> לכל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"

>> לצפייה בכל פרקי התכנית