צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
כריך חביתה עם טחינה ופסטרמה
סנדוויץ' חביתה שהוא גם סנדוויץ' פסטרמה - ולא תאמינו, אבל יש בו גם טחינה וסילאן. לזה אנחנו קוראים יציאה
תומר בלס | לאפות, לבשל, לאהוב
| פורסם 04/01/15
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
2 לחמניות (עדיף לחמניות מחמצת עם קמח שיפון)
2 ביצים
קורט מלח
קורט תבלין זעתר
1-2 כפיות שמן זית
3 כפות טחינה מלאה
כף סילאן
מלפפון בגודל בינוני, חתוך גס
4-6 פרוסות פסטרמה עוף
אופן ההכנה:
1 מחממים מעט שמן זית במחבת.
2 טורפים את הביצים עם מלח וזעתר. יוצקים אל המחבת החמה ומערבבים היטב. כשהביצים כמעט מבושלות לחלוטין, אחרי 1-2 דקות, הופכים את החביתה, ומניחים לעוד כחצי דקה. מוציאים את החביתה מהמחבת וחוצים באמצע.
3 מערבבים את הטחינה והסילאן לתערובת חלקה.
4 חוצים את הלחמניות לרוחב. בתחתית כל לחמנייה מורחים מממרח הטחינה והסילאן. מעל מניחים מחצית מהחביתה, ומעליה חצי מפרוסות המלפפון והפסטרמה.
5 סוגרים ומגישים, או אורזים לבית הספר.
איך אתם הופכים את היום שלכם ליום סבבה? ספרו לנו ותוכלו לזכות בפרסים
>> בשבוע שעבר זללנו סנדוויץ' חם של סלמי וביצת עין