צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
כריך חומוס עם סלמי, ביצה ופטרוזיליה
חצו פיתה עיראקית, מרחו מעט חומוס ותתחילו להעמיס כל טוב: נקניק, ביצה קשה, פטרוזיליה וגם פרוסות של סברס
תומר בלס | לאפות, לבשל, לאהוב
| פורסם 23/11/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
1 פיתה עיראקית או לחם שטוח אחר (עדיף לחם קצת עבה, שניתן לפתוח באמצע)
1 פלפל ירוק חריף
2-3 כפות גדושות חומוס
1 ביצה קשה, פרוסה גס
3-4 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
4 פרוסות סלמי איטלקי דק דק
1 סברס, קלוף וחתוך לפרוסות
מיץ מחצי עגבנייה טרייה או רבע לימון
אופן ההכנה:
1 קולים את הפיתה על להבה גלויה כמה שניות מכל צד עד שהיא מתחילה להיחרך.
2 קולים את הפלפל החריף באותו אופן, ואז חותכים אותו גס.
3 חוצים את הפיתה לרוחבה. מורחים את החומוס, מעליו מסדרים את פרוסות הביצה, מעליהן זורים את רוב הפטרוזיליה הקצוצה, ומעליה מניחים את פרוסות הנקניק.
4 מסדרים את הסברס והפלפל החריף על הנקניק, ומעליהם מזלפים את מיץ העגבניות או הלימון. מעטרים שוב בפטרוזיליה, חותכים למשולשים ומגישים.