אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, יחסי ציבור

כריך פסטרמה וממרח זיתים

איך משדרגים כריך פסטרמה פשוט? מכינים ממרח זיתים ביתי, זורקים פנימה כמה תוספות מפתיעות כמו קישוא ואפרסק וחותמים בלחם כפרי מפנק. לא חתיכת שדרוג?

תומר בלס | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 21/12/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לכריך:

4 פרוסות גדולות של לחם כפרי

כף מיונז וכף חרדל גרגרים, מעורבבים יחדיו

1 קישוא קטן, חתוך לטבעות דקות

6-7 פרוסות פסטרמה דלת שומן, חתוכה לרצועות עבות

3-4 עלי חסה

חופן קטן עלי שמיר

1 בצל קטן, פרוס דק

1/2 אפרסק, פרוס דק

כפית שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

3-4 פרוסות פסטרמה בדבש

לממרח הזיתים:

חופן זיתי קלמטה מגולענים

שן שום, 7-8 גבעולי עירית, קצוצים דק

2-3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מתחילים בממרח הזיתים: שמים את הזיתים בקערת מכתש ועלי ביחד עם העירית והשום וטוחנים לממרח גס. בוחשים פנימה את שמן הזית (ניתן גם לטחון לממרח בכוס גבוהה בעזרת בלנדר ידני).

2 בונים את הכריך: על 2 פרוסות של הלחם מורחים מממרח הזיתים ועל השתיים האחרות מהמיונז והחרדל המעורבבים.

3 על הפרוסות עם ממרח הזיתים מניחים את פרוסות הקישוא, הפסטרמה דלת השומן, החסה, השמיר, הבצל והאפרסק ומעליהן מזלפים את שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל ומניחים מעל הכל את הפסטרמה בדבש. סוגרים את הכריך עם הפרוסה שעליה המיונז והחרדל, חותכים באמצע ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו רוסטביף עם ירקות קלויים על הגריל
>> לכל המתכונים לחנוכה