לחמניות חמאה ביתיות
אם מתחשק לכם בית מוצף בריח משגע, הגעתם למקום הנכון. לחמניות חמאה קלות להכנה שיחוסלו הרבה לפני שתספיקו למרוח בהן משהו טעים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (9 מנות):
מרכיבים:
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
כפית שמרים יבשים (או 3 כפיות שמרים טריים)
כף סוכר
1 כוס (240 מ"ל) חלב
כפית מלח
75 גרם (¾ חבילה קטנה) חמאה רכה (מוציאים מהקירור שעה לפני או מחממים במיקרו 10 שניות)
ביצה טרופה, להברשה
אופן ההכנה:
1 בקערה שמים את הקמח, השמרים, הסוכר והחלב. מערבבים ליצירת בצק אחיד (אם צריך מוסיפים עוד קמח) ולשים כדקה.
2 מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.
3 מעבירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח.
4 מוציאים למשטח עבודה ומחלקים את הבצק לתשעה חלקים קטנים. מכסים בנייר אפייה או במגבת ונותנים לבצק מנוחה של 2-3 דקות.
5 מעצבים את כדורי הבצק לצורת כדורים ומסדרים אותם במרווחים גדולים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6 מכסים את כדורי הבצק במגבת מעט לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר שעה נוספת או עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
7 מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה ויוצרים בכל אחת חריץ קטן בעזרת סכין חדה או מספרי מטבח.
8 אופים בתנור במשך 10 דקות ומסובבים מעט את הלחמניות. מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים 5 דקות נוספות, או עד שהלחמניות הזהיבו יפה ונאפו לחלוטין.