אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

לחמניות חמאה ביתיות

אם מתחשק לכם בית מוצף בריח משגע, הגעתם למקום הנכון. לחמניות חמאה קלות להכנה שיחוסלו הרבה לפני שתספיקו למרוח בהן משהו טעים

תומר בלס | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 11/01/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (9 מנות):

מרכיבים:

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן

כפית שמרים יבשים (או 3 כפיות שמרים טריים)

כף סוכר

1 כוס (240 מ"ל) חלב

כפית מלח

75 גרם (¾ חבילה קטנה) חמאה רכה (מוציאים מהקירור שעה לפני או מחממים במיקרו 10 שניות)

ביצה טרופה, להברשה

אופן ההכנה:

1 בקערה שמים את הקמח, השמרים, הסוכר והחלב. מערבבים ליצירת בצק אחיד (אם צריך מוסיפים עוד קמח) ולשים כדקה.

2 מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.

3 מעבירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח.

4 מוציאים למשטח עבודה ומחלקים את הבצק לתשעה חלקים קטנים. מכסים בנייר אפייה או במגבת ונותנים לבצק מנוחה של 2-3 דקות.

5 מעצבים את כדורי הבצק לצורת כדורים ומסדרים אותם במרווחים גדולים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

6 מכסים את כדורי הבצק במגבת מעט לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר שעה נוספת או עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.

7 מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה ויוצרים בכל אחת חריץ קטן בעזרת סכין חדה או מספרי מטבח.

8 אופים בתנור במשך 10 דקות ומסובבים מעט את הלחמניות. מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים 5 דקות נוספות, או עד שהלחמניות הזהיבו יפה ונאפו לחלוטין.

>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"