צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
מסבחה ביתית במרקם גס
ברור שאנחנו מתים על חומוס, אבל בימים כאלה יש בנו משהו שנמשך יותר לגרגירים הגסים, חמימים ומלאי הטעם עם שמן הזית, השום והפטרוזיליה. או במילה אחת: מסבחה
תומר בלס | לאפות, לבשל, לאהוב
| פורסם 08/01/15
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
מרכיבים:
1 כוס חומוס שהושרה למשך הלילה במים
1 בצל, חתוך גס
חופן קטן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
½ כוס טחינה גולמית
מיץ לימון לפי הטעם
1-2 שיני שום קצוצות דק
3-4 כפיות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מסננים את החומוס ממי ההשריה. מעבירים לסיר, מכסים ב-5 ס"מ של מים, מוסיפים את הבצל ומביאים לרתיחה.
2 מסירים את הקצף שעולה לפני השטח (קוראים לזה "לקפות") וממשיכים לבשל על להבה בינונית כשעה, או עד שגרגרי החומוס מתרככים.
3 מעבירים את החומוס למכתש ובעזרת עלי מועכים אותו עד שמתקבל מרקם גס.
4 מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים בעדינות, עד שמתקבל חומוס יפה.
* אין לכם עלי ומכתש? ניתן גם ליצור את החומוס במרקם דומה על ידי פולסים במעבד מזון (שימו לב: אנחנו לא רוצים כאן מרקם חלק).