אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

מאפינס בננה נוטלה

אם נהיה כנים, כל דבר שקשור בנוטלה מתקבל אצלנו בברכה, וכשמדובר בשילוב מבורך בין בננה לנוטלה, אנחנו בכלל מבסוטים אש

נועה רוזין | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 11/01/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.9 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

מרכיבים:

1 בננה גדולה, בשלה (או 2 קטנות)

2 כפות (30 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 ביצה

1 כף שמן

1/2 כוס יוגורט סמיך (עדיף בסגנון יווני או בלקני)

1 כפית תמצית וניל

1 כוס (140 גרם) קמח לבן

1 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

2 כפות ממרח נוטלה

1 כפית שמן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים עטרות נייר בתוך 2 תבניות מאפינס.

2 בקערה מועכים את הבננה בעזרת מזלג למחית חלקה יחסית.

3 בקערה בינונית טורפים במטרפה את החמאה, הסוכר והביצה עד לקבלת קצף בהיר.

4 מוסיפים את הבננה המעוכה, השמן, היוגורט ותמצית הווניל וטורפים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.

5 בקערה נפרדת מנפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים ובעזרת לקקן מערבבים בעדינות ליצירת בלילה אחידה.

6 בקערה קטנה שמים את הנוטלה והשמן ומחממים במיקרוגל במשך 10 שניות. מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת נוזלית ואחידה.

7 ממלאים כל שקע בכף גדושה מבלילת המאפינס (בערך עד 1/3 גובה השקע).

8 מזלפים מעט מתערובת הנוטלה על כל מאפין ומכסים בתערובת המאפינס כך שכל השקעים מלאים עד ¾ גובה.

9 מעל כל מאפין מזלפים עוד קצת מממרח האגוזים ויוצרים צורות אקראיות בעזרת קיסם.

10 אופים במשך 12-15 דקות עד שהמאפים מתייצבים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש.

>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"