מאפינס בננה נוטלה
אם נהיה כנים, כל דבר שקשור בנוטלה מתקבל אצלנו בברכה, וכשמדובר בשילוב מבורך בין בננה לנוטלה, אנחנו בכלל מבסוטים אש
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
מרכיבים:
1 בננה גדולה, בשלה (או 2 קטנות)
2 כפות (30 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 ביצה
1 כף שמן
1/2 כוס יוגורט סמיך (עדיף בסגנון יווני או בלקני)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
2 כפות ממרח נוטלה
1 כפית שמן
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים עטרות נייר בתוך 2 תבניות מאפינס.
2 בקערה מועכים את הבננה בעזרת מזלג למחית חלקה יחסית.
3 בקערה בינונית טורפים במטרפה את החמאה, הסוכר והביצה עד לקבלת קצף בהיר.
4 מוסיפים את הבננה המעוכה, השמן, היוגורט ותמצית הווניל וטורפים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
5 בקערה נפרדת מנפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים ובעזרת לקקן מערבבים בעדינות ליצירת בלילה אחידה.
6 בקערה קטנה שמים את הנוטלה והשמן ומחממים במיקרוגל במשך 10 שניות. מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת נוזלית ואחידה.
7 ממלאים כל שקע בכף גדושה מבלילת המאפינס (בערך עד 1/3 גובה השקע).
8 מזלפים מעט מתערובת הנוטלה על כל מאפין ומכסים בתערובת המאפינס כך שכל השקעים מלאים עד ¾ גובה.
9 מעל כל מאפין מזלפים עוד קצת מממרח האגוזים ויוצרים צורות אקראיות בעזרת קיסם.
10 אופים במשך 12-15 דקות עד שהמאפים מתייצבים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש.