אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

פוקאצ'ה משודרגת עם רוקט וחזה אווז מעושן

הפוקאצ'ה לא חייבת לבוא ליד משהו, היא לגמרי יכולה להיות מנה בפני עצמה, כשמשדכים לה עלי רוקט טריים וקוביות חזה אווז מעושן שהוקפצו קלות

תומר בלס | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 05/01/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפוקאצ'ה:

3 כוסות (420 גרם) קמח לבן מנופה

¾ כוס (150 גרם) מחמצת קמח לבן

1 כף שטוחה שמרים יבשים

2 כוסות מים

½ כף מלח דק

שמן זית לשימון התבנית וזילוף מעל הפוקאצ'ה

מלח גס

עלים מ-4 גבעולי תימין

לתוספות:

150 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות

שמן זית

חופן עלי רוקט

גרידה מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 בקערה שמים את הקמח, המחמצת והשמרים. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את המים, עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.

2 בוחשים פנימה את המלח וממשיכים לערבב, עד שמתקבל בצק חלק, נוזלי ודביק.

3 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בשמן זית. יוצקים את הבצק עליו, מקמחים היטב ומכסים בנייר אפייה או במגבת.

4 מתפיחים במקום חמים כחצי שעה. בינתיים, מחממים תנור ל-200 מעלות.

5 בתום זמן ההתפחה, מזלפים מעל הפוקאצ'ה שמן זית ומפזרים מעל מלח גס ועלי תימין.

מכניסים לתנור החם ואופים 20-30 דקות, עד שהפוקאצ'ה מזהיבה יפה.

6 רגע לפני שהפוקאצ'ה יוצאת מהתנור, מקפיצים במחבת מעל להבה גבוהה את קוביות חזה האווז, עד שנתחיו משחימים – משהו כמו 3-5 דקות של טיגון אגב ערבוב. מעל הפוקאצ'ה החמה יוצקים מעט שמן זית, מפזרים את קוביות חזה האווז עם השומן שניגר ממנו. מפזרים מעל את עלי הרוקט בנדיבות וגם את גרידת הלימון.

>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"