אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

לחם פרנה מרוקאי

נכון שתמיד תענוג לנגב איתו את הצלחת של החריימה, אבל לחם הפרנה יכול להיות הרבה יותר מזה. סדרו עליו תוספות לבחירתכם, ותיהנו ממאפה שיגרום לכם לרצות להקים בית במרוקו, ועכשיו

תומר בלס | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 28/12/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק:

1 ק"ג קמח

1 כוס מחמצת קמח לבן

10 גרם שמרים טריים

4 כוסות מים

1 כף מלח

3 כפות סוכר

לתוספות:

דבש

זיתים מגולענים וקצוצים גס

פלפל חריף פרוס דק

מלח

פלפל שחור

שמן זית

אופן ההכנה:

1 שמים את כל המרכיבים מלבד הסוכר והמלח בקערת מיקסר עם וו לישה. מפעילים על מהירות נמוכה, עד שנוצרת תערובת אחידה ונוזלית. מוסיפים את המלח והסוכר ולשים במהירות גבוהה במשך 5-7 דקות.

איך מכינים מחמצת?

2 מעבירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כשעתיים – הבצק יהפוך להיות רך, גמיש ויציב.

3 מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים ל-8 ומסדרים את החתיכות על שתי תבניות. משטחים מעט כל חתיכה ויוצקים מעל שמן זית ואילו תוספות שרוצים. מכסים בנייר אפייה ומתפיחים 20 דקות נוספות.

4 מחממים תנור ל-240 מעלות. לוקחים תבנית אחת עם לחמים, יוצרים על כל אחת מחתיכות הבצק סימנים עם האצבעות (כדי שלא יתפחו כמו פיתה) ומכניסים לאפייה. אופים 15 דקות, ואז מורידים את החום ל-190 מעלות ל-10 דקות נוספות, עד שמתקבל צבע חום זהוב יפה לבצק והוא נאפה לחלוטין. חוזרים על הפעולות עם התבנית השנייה.

>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"

>> והנה תבשיל פרגיות משגע