אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

מרק בצל בקערת לחם כפרי

לחם טוב לא חייב לבוא לצד המרק, הוא יכול גם לשמש בתור הקערה. אחרי שתצלחו בקלילות את הכנת מרק הבצל, מזגו אותו לתוך לחם כפרי טרי עם קצת תימין ופרמזן - ותיהנו מהחורף כאילו הייתם בצרפת

תומר בלס | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 01/01/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרק:

2-3 כפות שמן זית

30 גרם חמאה

3 בצלים לבנים גדולים, קלופים ופרוסים

2 בצלים סגולים גדולים, קלופים ופרוסים

2-3 כפות קמח

1 כוס יין לבן

2 ליטר ציר עוף או ירקות (או מים)

1/4 כוס מיץ תפוזים (עדיף סחוט טרי)

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה:

כיכר לחם כפרי, חתוכה מלמעלה ומרוקנת מתוכן

מעט גבינת פרמזן מגוררת

עלי תימין

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר גדול על להבה גבוהה. מוסיפים את שמן הזית והחמאה וכשהחמאה נמסה מוסיפים את הבצלים. מטגנים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב כ-12-15 דקות, או עד שהבצלים משחימים.

2 בוחשים פנימה את הקמח עד שהוא נספג בבצל ואז מוסיפים את היין.

3 מביאים לרתיחה ונותנים ליין להצטמצם בערך 6 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.

4 מוסיפים את הציר או המים, התימין ואת מיץ התפוזים, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

5 מבשלים 20-30 דקות, עד שכל הטעמים מתאחדים ומתקבל מרק סמיך ועשיר. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל לפי הצורך.

6 מוזגים לקערת הלחם ומגישים עם פרמזן וקורט עלי תימין.

>> לכל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"

>> לצפייה בכל פרקי התכנית