אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

חזה עוף בציפוי קורנפלקס, חרדל ודבש

הנה דרך לשלב את אהבתם הגדולה של ילדים לשניצל עם ניצול שאריות נהדר של דגני הבוקר שנזנחו. מתכון אפוי ומוצלח במאמץ ילדותי

מאיה דרין | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 07/01/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.5 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

2 נתחי חזות עוף (300 גרם כל אחד)

4 כפות גדושות חרדל חלק

5 כפות שמן תירס או חמניות

גרידת לימון מ-1 לימון

3 כפות מיץ לימון (מאותו לימון שהוצאתם ממנו את הגרידה)

2 כפות דבש

4 שיני שום כתוש

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

1/2 1כוסות קורנפלקס

1/2 כוס פנקו או פירורי לחם רגילים

שבבי צ'ילי גרוס לפי הטעם (לא חובה)

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 בעזרת סכין חדה חוצים כל נתח חזה עוף לרוחב לשניים – חותכים כך שכל נתחי חזה העוף יהיו באותו עובי (ניתן לבקש מהקצב). שימו לב: לא משטחים לשניצל.

2 במעבד מזון טוחנים את הקורנפלקס ופירורי הלחם לתערובת פירורית. מעבירים לצלחת שטוחה ומערבבים.

3 בקערית מערבבים את החרדל, השמן, גרידת ומיץ הלימון, פתיתי הצ'ילי, הדבש, הפטרוזיליה והשום לבלילה אחידה. מושחים את חזות העוף היטב מכל הכיוונים. ממליחים בעדינות.

4 מחממים תנור ל-200 מעלות. מצפים מכל הכיוונים בתערובת הקורנפלקס ומהדקים היטב. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך כ-10-15 דקות, עד שהציפוי מזהיב מעט וחזה העוף מתבשל לחלוטין. פורסים ומגישים.

>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"