אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

פודינג לחם שוקולד-תפוז

כשזה מגיע למתוקים, אין קץ לילדות. קבלו את הגרסה הבוגרת יותר לפודינג לחם מתוק, שוקולדי עם נגיעות תפוז וכל כך מעט עבודה

שי לי ליפא | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 29/12/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 כוסות קוביות לחם מאתמול או שלשום בגודל 3 ס"מ

5 ביצים

1 כוס (240 מ"ל) חלב 3%

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

קליפה מגוררת דק מתפוז אחד

1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

2/3 כוס (130 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל אמיתית

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 20*30.

2 מפזרים את קוביות הלחם בתבנית.

3 בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים את החלב, השמנת המתוקה, קליפת ומיץ התפוז, הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים היטב לבלילה חלקה.

4 יוצקים על קוביות הלחם וממתינים כ-10 דקות, עד שהנוזלים נספגים בלחם. בוחשים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס.

5 אופים 40-35 דקות, עד הזהבה והתייצבות. נותנים למאפה להתקרר מעט לפני שמגישים.

>> לכל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"