צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
פודינג לחם שוקולד-תפוז
כשזה מגיע למתוקים, אין קץ לילדות. קבלו את הגרסה הבוגרת יותר לפודינג לחם מתוק, שוקולדי עם נגיעות תפוז וכל כך מעט עבודה
שי לי ליפא | לאפות, לבשל, לאהוב
| פורסם 29/12/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
5 כוסות קוביות לחם מאתמול או שלשום בגודל 3 ס"מ
5 ביצים
1 כוס (240 מ"ל) חלב 3%
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
קליפה מגוררת דק מתפוז אחד
1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
2/3 כוס (130 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 20*30.
2 מפזרים את קוביות הלחם בתבנית.
3 בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים את החלב, השמנת המתוקה, קליפת ומיץ התפוז, הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים היטב לבלילה חלקה.
4 יוצקים על קוביות הלחם וממתינים כ-10 דקות, עד שהנוזלים נספגים בלחם. בוחשים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס.
5 אופים 40-35 דקות, עד הזהבה והתייצבות. נותנים למאפה להתקרר מעט לפני שמגישים.