צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
מיני המבורגרים תוצרת בית
הנה מנה שכל אורח ישמח לחטוף מהמגש: מיני המבורגר ביתי מבשר איכותי שתובל ונצלה בדיוק למידה הנכונה. אל תשכחו לחמם קצת את הלחמניה
אוראל קמחי | לאפות, לבשל, לאהוב
| פורסם 29/12/14
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
מרכיבים:
1 ק"ג בשר טחון שמן יחסית (צוואר, אונטריב או אנטריקוט אם רוצים להשקיע)
3 בצלי שאלוט, קלופים וקצוצים דק מאוד
100 מ"ל שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל לבן
להגשה:
10 לחמניות המבורגר קטנות
עלי חסה
פרוסות עגבנייה
רטבים שאוהבים
אופן ההכנה:
1 בקערה שמים את המרכיבים להמבורגר, מערבבים היטב ואז לשים 2-3 דקות, עד שמרקם התערובת מרגיש חלק. יוצרים 10 כדורים קטנים ומעצבים אותם לצורת המבורגר (דיסקית עבה בעובי אחיד של 2.5 ס"מ בערך).
2 מחממים מחבת מעל להבה גבוהה (עדיף מחבת פסים). צולים את ההמבורגר כ-2 דקות מכל צד למידת עשייה מדיום. חשוב לא לטגן יותר מדי המבורגרים במקביל כדי שהמחבת תישאר חמה.
3 מניחים את ההמבורגרים המוכנים בלחמניות ביחד עם הירקות והרטבים. ניתן להוסיף לכל המבורגר ביצה עלומה וקוביות חזה אווז מעושן מוקפצות במחבת, או לחלופין שמים כף גדושה של גוואקמולה.