אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

לחמניות מחמצת מקמח מלא עם תמרים וטחינה

לחמניות הן הצד השובב והמפנק יותר של הלחמים, וכשהן מתוקות, בתוספת תמרים, טחינה וקינמון הן כמו עוגה קטנה - רק עם קצת פחות רגשות אשם בגלל הקמח המלא

תומר בלס | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 07/01/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

מרכיבים:

¾ 1 כוסות (250 גרם) קמח מלא

¾ 1 כוסות (250 גרם) קמח לבן

½ כוס (100 גרם) מחמצת קמח מלא (אפשר גם מחמצת רגילה)

1 כוס+2 כפות (270 מ"ל) מים

2 כפות טחינה גולמית

קורט קינמון

קורט מלח

5 תמרי מג'הול גדולים, מגולענים וטחונים לממרח במעבד מזון (או 1/3 כוס תמרים בוואקום)

לציפוי:

½ כוס שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל המרכיבים מלבד המלח והתמרים לקבלת תערובת אחידה. לשים כדקה. מוסיפים את המלח ולשים 6-7 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, נעים ומעט דביק.

2 מוסיפים את ממרח התמרים ולשים 3 דקות נוספות. הבצק הסופי מעט דביק וזה בסדר.

3 מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעתיים או עד שהבצק הכפיל את נפחו.

4 מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-6 חלקים. מעצבים בעדינות (כדי לא להוציא מהבצק יותר מדי אוויר) כל חלק לצורת לחמנייה מאורכת.

5 בצלחת שטוחה שמים את השומשום ומצפים איתו את חלקי הבצק (אפשר מכל הכיוונים ואפשר רק מצד אחד).

6 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים שעה או עד שנפח הבצק גדל בכ-50%.

7 אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 15 דקות, או עד שהלחמניות נאפו לחלוטין וצבען התכהה.

8 מוציאים מהתנור ונותנים ללחמניות להתקרר לפחות 20 דקות, ואז אפשר לחתוך אותן באמצע ולהכין מהן סנדוויץ' טעים.

>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"