גריסיני פריך עם תוספות שוות
הזמנתם חברים לארוחה? לכו על הקלאסיקה והגישו על ההתחלה מקלות גריסיני פריכים עם קמח מלא ושדרוגים כמו קשקבל, תימין, צ'ילי ועוד הרבה דברים טובים. הכמות גדולה מדי? מקפיאים
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (80-100 יחידות):
3 כוסות (420 גרם) קמח מלא
3 כוסות (420 גרם) קמח לבן
כפית שמרים יבשים (או 1 כף שמרים טריים)
2 כוסות מים
1/2 כף סוכר
כף מלח
3 כפות שמן זית
לתוספות:
עלים מ-2 גבעולי בזיליקום, קצוצים דק
עלים מארבעה גבעולי תימין
עלים מ-3 גבעולי אורגנו, קצוצים דק
1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק
1 שן שום, קצוצה דק
קורט תערובת זעתר
כפית שומשום
כפית קצח
מעט גבינת קשקבל מגוררת
לציפוי:
זעתר
מלח גס
קצח
שומשום
אופן ההכנה:
1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמחים, השמרים והמים. מפעילים על מהירות בינונית- נמוכה עד שהחומרים מתחילים להתאחד.
2 מוסיפים תוך כדי פעולת המיקסר את הסוכר והמלח וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק אחיד. לשים במהירות גבוהה 5-6 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
3 מוציאים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים שעתיים עד להכפלת הנפח.
4 מחלקים את הבצק ל-4. משטחים מעט את כדורי הבצק ובכל אחד מהכדורים שמים תוספות שונות ומעצבים בחזרה לצורת כדור. למשל: חלק אחד עם תימין, אורגנו וקשקבל, שני עם שום, צ'ילי קצוץ וזעתר, שלישי עם בזיליקום וקשקבל ועוד אחד עם שומשום וקצח וכן הלאה.
5 מניחים את הכדורים על גבי משטח מקומח, מכסים במגבת ומשהים למנוחה של 20 דקות (הבצק לא חייב לתפוח בשלב זה).
6 מרדדים כדור בצק אחד לעלה מלבני בעובי 1/2 ס"מ. מניחים את המלבן כך שהצד הרחב שלו פונה אליכם ואז חותכים אותו למקלות בעובי 1-2 ס"מ (כדאי להיעזר בגלגלת פיצה, יוצאים בערך 20-25 מקלות מכל חלק). מעבירים את המקלות לתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כדור בצק נוסף ומניחים בתבנית אחרת.
7 מברישים את המקלות בשמן זית וזורים מעליהם זעתר, מלח גס קצח או שומשום אם רוצים. מכסים במגבת או נייר אפייה ומשהים ל-20 דקות נוספות.
8 את כדורי הבצק הנוספים ניתן להפוך לגריסיני בתום האפייה של הכדורים הראשונים או להקפיא לשימוש ביום אחר (ראו הסבר בסוף).
9 מסירים את הכיסוי ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים 10 דקות.
10 מחליפים את סדר התבניות (מעלים למעלה את מה שהיה למטה ולהפך) ומסובבים את התבניות ב-180 מעלות כדי שיאפו בצורה אחידה. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים 10-15 דקות נוספות, עד שמתקבלים מקלות זהובים, נוקשים ופריכים. מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט לפני האכילה.
טיפ: אם לא אופים את כל הגריסיני בנגלה אחת, ניתן להקפיא את הבצקים (אחרי שקיבלו את התוספות) ובעת הצורך מפשירים, מרדדים, חותכים למקלות ואופים.