לחם שיפון עם בירה, אגוזי פקאן וחמוציות
כדרכם של לחמים, גם כדי לאכול את הכיכר הזו תיאלצו להתאזר בסבלנות, אבל אחרי הביס הראשון התסכול יפנה מקום לטובת עונג גדול: גם שיפון, גם בירה, גם פקאנים וגם חמוציות – פייר - מי צריך יותר?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ללחם (3 כיכרות):
4 כוסות (560 גרם) קמח לבן רגיל
4 כוסות (500 גרם) קמח שיפון
1/2 כוס (60 גרם) קמח תירס
1 כוס (200 גרם) מחמצת קמח מלא
1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים
1/2 כוס (120 מ"ל) בירה לבנה
3/4 כף מלח
4 כפות אגוזי פקאן (חצויים או קצוצים גס)
3 כפות חמוציות מיובשות (עדיף ללא סוכר)
לציפוי:
1/3 כוס שומשום
1/3 כוס קצח
לקימוח:
קמח לבן
סולת
אופן ההכנה:
1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמחים, המחמצת, המים והבירה. מפעילים במהירות איטית עד שהחומרים מתאחדים ואז מגבירים למהירות בינונית ולשים כדקה.מוסיפים את המלח ולשים 5-6 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות הקערה.
2 מוסיפים את הפקאנים והחמוציות ומפעילים שוב את המיקסר, הפעם במהירות איטית, רק עד שהתוספות נטמעות בבצק. הבצק יישאר דביק אחרי הלישה (בגלל השיפון) וזה בסדר.
3 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת היטב, מכסים במגבת ומתפיחים מחוץ למקרר 6-8 שעות או אפילו למשך הלילה.
4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב ומחלקים לשלושה חלקים. מעצבים כל חלק לצורת כיכר אליפטית ארוכה.
5 על גבע משטח עבודה מפזרים את השומשום והקצח ומגלגלים בהם את הכיכרות כך שיצופו היטב מכל הכיוונים.
6 מניחים את הכיכרות על תבנית גדולה מקומחת בסולת ומתפיחים שוב, 3-4 שעות, עד שנפח הכיכר עולה ב-30% בערך.
7 מחממים תנור ל-240 מעלות. רגע לפני האפייה, יוצרים 4-5 חתכים בחלק העליון של כל כיכר. מכניסים לתנור ומנמיכים את החום ל-220 מעלות. אופים 20 דקות ואז מסובבים את הכיכר 180 מעלות (כך שהצד שפנה אליכם יפנה עכשיו כלפי פנים התנור) ומנמיכים את החום ל-190 מעלות. אופים 20 דקות נוספות ומנמיכים ל-170 מעלות ל-20 דקות אחרונות.
8 מוציאים את הכיכרות, מניחים להם להתקרר לחלוטין לפני שפורסים.
טיפים:- 15 דקות לפני ששמים את הכיכרות בתנור, שמים בתחתיתו קערת נירוסטה עם מים. את הקערה מוציאים אחרי 10 הדקות הראשונות של האפייה.- כדאי לאפות את הכיכרות על גבי אבן אפייה.- לאפייה אחידה, מומלץ לאפות כל כיכר בנפרד או לכל היותר שני כיכרות בו זמנית. בין הנגלות של האפייה מניחים לתנור להתחמם מחדש.