אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

לחם שיפון עם בירה, אגוזי פקאן וחמוציות

כדרכם של לחמים, גם כדי לאכול את הכיכר הזו תיאלצו להתאזר בסבלנות, אבל אחרי הביס הראשון התסכול יפנה מקום לטובת עונג גדול: גם שיפון, גם בירה, גם פקאנים וגם חמוציות – פייר - מי צריך יותר?

תומר בלס | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 29/12/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללחם (3 כיכרות):

4 כוסות (560 גרם) קמח לבן רגיל

4 כוסות (500 גרם) קמח שיפון

1/2 כוס (60 גרם) קמח תירס

1 כוס (200 גרם) מחמצת קמח מלא

1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים

1/2 כוס (120 מ"ל) בירה לבנה

3/4 כף מלח

4 כפות אגוזי פקאן (חצויים או קצוצים גס)

3 כפות חמוציות מיובשות (עדיף ללא סוכר)

לציפוי:

1/3 כוס שומשום

1/3 כוס קצח

לקימוח:

קמח לבן

סולת

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמחים, המחמצת, המים והבירה. מפעילים במהירות איטית עד שהחומרים מתאחדים ואז מגבירים למהירות בינונית ולשים כדקה.מוסיפים את המלח ולשים 5-6 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות הקערה.

2 מוסיפים את הפקאנים והחמוציות ומפעילים שוב את המיקסר, הפעם במהירות איטית, רק עד שהתוספות נטמעות בבצק. הבצק יישאר דביק אחרי הלישה (בגלל השיפון) וזה בסדר.

3 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת היטב, מכסים במגבת ומתפיחים מחוץ למקרר 6-8 שעות או אפילו למשך הלילה.

4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב ומחלקים לשלושה חלקים. מעצבים כל חלק לצורת כיכר אליפטית ארוכה.

5 על גבע משטח עבודה מפזרים את השומשום והקצח ומגלגלים בהם את הכיכרות כך שיצופו היטב מכל הכיוונים.

6 מניחים את הכיכרות על תבנית גדולה מקומחת בסולת ומתפיחים שוב, 3-4 שעות, עד שנפח הכיכר עולה ב-30% בערך.

7 מחממים תנור ל-240 מעלות. רגע לפני האפייה, יוצרים 4-5 חתכים בחלק העליון של כל כיכר. מכניסים לתנור ומנמיכים את החום ל-220 מעלות. אופים 20 דקות ואז מסובבים את הכיכר 180 מעלות (כך שהצד שפנה אליכם יפנה עכשיו כלפי פנים התנור) ומנמיכים את החום ל-190 מעלות. אופים 20 דקות נוספות ומנמיכים ל-170 מעלות ל-20 דקות אחרונות.

8 מוציאים את הכיכרות, מניחים להם להתקרר לחלוטין לפני שפורסים.

טיפים:- 15 דקות לפני ששמים את הכיכרות בתנור, שמים בתחתיתו קערת נירוסטה עם מים. את הקערה מוציאים אחרי 10 הדקות הראשונות של האפייה.- כדאי לאפות את הכיכרות על גבי אבן אפייה.- לאפייה אחידה, מומלץ לאפות כל כיכר בנפרד או לכל היותר שני כיכרות בו זמנית. בין הנגלות של האפייה מניחים לתנור להתחמם מחדש.

>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"