אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

טרטר שוק מלא הפתעות

כדי להכין את טרטר פילה הבקר המתקתק והחרפרף הבא תזדקקו לסכין טובה, קפיצה לשוק ו-זהו. חותכים, מערבבים היטב, סוחטים מיץ לימון מרענן מלמעלה ומגישים

אורי נבון | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 23/12/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

200 גרם פילה בקר, חתוך לקוביות קטנות אך לא קטנות מדי

3 תמרים צהובים, קלופים ומגולענים

3 תמרים מזן מג'הול, קלופים ומגולענים

1/2 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות קטנות

2 צנוניות, פרוסות לסרטים קטנים

3-4 עלי פטרוזיליה, קצוצים דק

3 כפות בורגול מושרה

כמה טיפות טבסקו

כפית צנוברים

כפית פיסטוקים קלופים (לא קלויים)

2-3 כפות שמן זית

מיץ מ-1/2 לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 חותכים את התמרים לקוביות קטנות. מערבבים בקערה עם שאר המרכיבים מלבד הלימון. 2 דקות לפני ההגשה, מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול.

2 לוקחים כפות קטנות מהטרטר ומניחים תלוליות יפות על צלחת ההגשה. להגשה כמו במסעדה: מערבבים 1/4 כוס ציר בקר מצומצם עם כף דבש. מברישים את צלחות ההגשה בתערובת לפני שמסדרים עליה את הטרטר.