צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
טרטר שוק מלא הפתעות
כדי להכין את טרטר פילה הבקר המתקתק והחרפרף הבא תזדקקו לסכין טובה, קפיצה לשוק ו-זהו. חותכים, מערבבים היטב, סוחטים מיץ לימון מרענן מלמעלה ומגישים
אורי נבון | לאפות, לבשל, לאהוב
| פורסם 23/12/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
מרכיבים:
200 גרם פילה בקר, חתוך לקוביות קטנות אך לא קטנות מדי
3 תמרים צהובים, קלופים ומגולענים
3 תמרים מזן מג'הול, קלופים ומגולענים
1/2 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות קטנות
2 צנוניות, פרוסות לסרטים קטנים
3-4 עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
3 כפות בורגול מושרה
כמה טיפות טבסקו
כפית צנוברים
כפית פיסטוקים קלופים (לא קלויים)
2-3 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 חותכים את התמרים לקוביות קטנות. מערבבים בקערה עם שאר המרכיבים מלבד הלימון. 2 דקות לפני ההגשה, מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול.
2 לוקחים כפות קטנות מהטרטר ומניחים תלוליות יפות על צלחת ההגשה. להגשה כמו במסעדה: מערבבים 1/4 כוס ציר בקר מצומצם עם כף דבש. מברישים את צלחות ההגשה בתערובת לפני שמסדרים עליה את הטרטר.