אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

לבבות עוף בבצל ותבלינים מהשוק בעכו

טוב, לא חייבים לנסוע לשוק המקסים של עכו כדי להכין את המנה הזאת, אבל בכל זאת, מי שישיג את תבלין המקלובה יקבל לבבות עוף צרובים בערימת בצל ריחני ויגלה עולם חדש של טעמים

אפרת אנזל | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 29/12/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 87 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

4 כפות שמן זית

4 בצלים, קלופים ופרוסים דק

פלפל ירוק חריף, קצוץ (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)

1 קילו לבבות עוף, נקיים, שטופים היטב ומיובשים

כף (או יותר) תבלין למקלובה* או בהרט מעורבב עם מעט כורכום

מלח לפי הטעם (התבלין למקלובה קצת מלוח בעצמו)

להגשה:

חומוס מוכן

אופן ההכנה:

1 במחבת רחבה שמים את השמן, מוסיפים את הבצל והפלפלים החריפים ומאדים על אש בינונית, עד שהבצל רך ושחום (אך לא שרוף) כ-8 דקות. מערבבים מדי פעם.

2 מזיזים את הבצל לצד המחבת, מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הלבבות וצורבים אותם עד שהם משנים את צבעם.

3 מחזירים שוב ללהבה בינונית, מוסיפים את תבלין המקלובה (להשיג בשוק עכו) ומערבבים.

4 מבשלים על אש בינונית-נמוכה כשעה, כאשר כל הזמן דואגים שהתבשיל יהיה עם מעט מאוד נוזלים. כך הלבבות יוצאים צרובים וטעימים ולא מכובסים. אם חסר מים, מוסיפים כף בכל פעם ולא יותר.

5 להגשה, מורחים חומוס על צלחת, עורמים ערימת לבבות ואוכלים. הערה: אפשר להכין גם עם כבדי עוף, אבל אז זמן הבישול מתקצר לדקות ספורות.

>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"