mako
פרסומת

טריק לקילוף מהיר של עגבניות (ומתכון למטבוחה אליפות)

יש לא מעט מתכונים שמצריכים עגבניות ללא קליפה, והקילוף שלהן, כידוע, הוא תהליך מייגע ומעיק שיכול לרפות את ידינו עוד לפני שהתחלנו. אז הנה הפתרון הכי טוב שנתקלנו בו עד כה: מכניסים את העגבניות למקפיא וכשהן יוצאות מקלפים אותן ברגע (ונותרים עם אצבעות ללא כוויות)

יעל קצב
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

לפעמים יוצא שמתכון מצריך הכנה מעיקה של אחד מחומרי הגלם, וזה לגמרי יכול לגרום לנו לוותר מראש. קחו קילוף עגבניות לדוגמה. הרי רק להרתיח מים, לבשל את העגבניות ולקלף אותן תוך כדי קריאות איי זה מתכון בפני עצמו. 

אז הנה קיצור דרך שבכל בשלן חייב להכיר שהוא גם טיפ לחסכון. המתכון מצריך עגבניות מקולפות? פשוט הקפיאו אותן. כשהן ייצאו מהמקפיא תוכלו לקלף אותן בקלי קלות. מה שטוב בשיטה הזו, הוא שלא חייבים להכין מהן משהו מיד. יש לכם עגבניות בשלות אבל אין לכם זמן לבשל אותן? פשוט הקפיאו ושיישארו במקפיא. כשתרצו להכין משהו (כמו את המטבוחה אליפות, מתכון פה למטה) – הוציאו וקלפו. עכשיו דמיינו איך זה לקלף 10 עגבניות שהרגע יצאו ממים רותחים ותבינו כמה הטיפ הזה שווה. 

מתכון למטבוחה 

המרכיבים: 

10 עגבניות רכות וקפואות

1 פלפל חריף

5 שיני שום קלופות

5-6 כפות שמן (שמן זית או שמן ניטרלי)

1 כף גדושה פפריקה

1 כף סוכר

חצי כפית מלח 

אופן ההכנה: 

  1. מקלפים את העגבניות הקפואות. קולפים את הפלפל החריף בקולפן. חותכים את העגבניות והפלפל לקוביות. 
  2. מניחים בסיר מעל להבה בינונית שמן, עגבניות, פלפל חריף ושום. מערבבים. אם אתם מרגישים שחסרים נוזלים מהעגבניות אפשר להוסיף רבע עד חצי כוס מים. לאחר 5 דקות בישול, נפח העגבניות יירד. 
  3. מתבלים בפפריקה סוכר ומלח.   
  4. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ונותנים למטבוחה להתבשל לאט לאט. מערבבים מדי פעם כדי למנוע הדבקות לתחתית הסיר.
  5. לאחר חצי שעה בערך המטבוחה מוכנה. אפשר להשאיר אותה לבישול נוסף אם תעדיפו אותה יותר מצומצמת. אם אתם מרגישים שהמטבוחה מעט יבשה, הוסיפו עוד קצת שמן.
מטבוחה
מטבוחה אליפות. אפשר לצמצם אותה כמה שתרצו | צילום: יעל קצב, mako

בתיאבון!