בלנדר מוט הוא אחת ההמצאות הגאוניות עבור מכיני המרקים הכתומים למיניהם. הוא קל לשימוש, מהיר לשטיפה ויעיל במקרה של מרקים לא מאתגרים כמו מרק בטטה, או כאלה שכיף למצוא בהם גושים קטנים ואין ציפייה שיהיו חלקים כמשי, כמו מרקי עדשים. הבעיה מתחילה כשרוצים לטחון מרק קצת יותר מאתגר, כמו מרק העגבניות הזה, מחמל נפשנו, שלא סתם אנחנו קוראים לו מרק העגבניות הכי טעים בעולם. 

לא שעגבניות הן חומר קשה לטחינה, שבלנדר מוט לא יכול להתמודד איתו, זה פשוט שהקליפות של העגבניות הן ברייה עיקשת, והן מורגשות במרק אלא אם כן טוחנים אותו טחינה משמעותית יותר. המרק הזה יוצא טוב עם בלנדר מוט, אבל אם תטרחו ותעבירו אותו בבלנדר עומד של נינג'ה או כל בלנדר חזק אחר - הוא יצא לא טוב אלא מושלם.

איך מכינים חילבה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
והניקיון איך?|צילום: עמרי אנדרס צורף

כל זה רק בשביל להגיע לסוגיית הניקוי של הבלנדר - כי בעוד שבלנדר מוט פשוט מפרקים ומקרצפים חצי דקה מתחת לברז, בשביל לנקות בלנדר גדול צריך להשחיל את היד אל תוך המכל ולהגיע לכל הפינות ששאריות יכולות להיתקע בהן. לא יודעים מה איתכם, אנחנו תמיד יוצאים מההרפתקה הזו עם קצת פחות אצבעות משנכנסנו אליה (בעיקר במקרה של בלנדרים שהסכין שלהם לא מתפרק). זה פוצע, זה לוקח זמן, זה מחייב התקטננות שלפעמים פשוט אין לנו חשק או זמן להפעיל ובקיצור זה פשוט עול.

כל זה בהנחה שאתם לא מכירים את הטיפ המעולה לניקוי בלנדרים: פשוט למלא אותם חלקית במים חמים, להוסיף קצת סבון כלים ולהפעיל. לא הכל ירד? אין בעיה, תחזרו על הפעולה ותראו את הקסם. עכשיו רק נשאר לשטוף את שאריות הסבון במים, לשים את הבלנדר בייבוש ולזכור שבפעם הבאה לא צריך להתלבט כל כך הרבה לפני שמחליטים להשתמש בו. רק שימו לב, במקרה של נוזלים שומניים במיוחד - פסטו למשל - יש סיכוי שהטיפ פחות יצליח. אבל כנראה שבשביל זה אלוהים המציא את המדיח.