זה כבר כמה שנים שהגאדג'ט הקרוי "אג מאסטר" נכנס ויוצא לנו מהחיים. זה כבר כמה שנים שאנחנו נתקלים בו ברשת, מסננים לעצמנו "וואללה" ואז שוכחים. אבל אז הוא נחת על שולחננו והוכיח שהוא לא סתם קוריוז רשת אלא מוצר על אמת, כזה שאשכרה אפשר להכין איתו חביתה בערב ופנקייק בבוקר. אז ניסינו, ברור שניסינו.
>> בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם
בכמה מילים: מדובר במכשיר חשמלי פשוט מאין כמוהו, שמבחוץ קצת נראה כמו כוס קפה תרמית. בתוכו יש חלל מוארך (שלא נגיד מה הוא מזכיר לנו), ומנגנון העבודה שלו פשוט: מכניסים פנימה איזו בלילה שרוצים (בצק, ביצים, ואפשר גם טורטייה מגולגלת), מחכים כמה רגעים ומקבלים אותו בצורה אפויה ובצורת גליל. בשביל מה אנחנו צריכים שהאוכל שלנו יהיה בצורת גליל? אם אתם שואלים את זה כנראה שאין לכם ילדים, ואם אין לכם ילדים אתם באמת יכולים לעבור הלאה. 139 שקלים.
כבר נזהיר ש: אם אתם מצפים שהאג מאסטר יחסוך לכם בזמן, אז אל. מרגע שהבלילה נכנסת פנימה לוקח כמה דקות עד שהיא יוצאת (מה שמבשר על היותה מוכנה), שזה יותר ממה שלוקח לטגן חביתה או פנקייק במחבת.
מעשה שהיה כך היה: בניגוד למי שאולי היה כאן קודם, לנו יש ילדים. והילדים שלנו אוהבים שהאוכל שלהם משנה צורה, ובעיקר שהוא מגיע על מקל. אז התחלנו בחביתה: קשקשנו שתי ביצים, ריססנו את פנים המכל בשמן ושפכנו פנימה את בלילת הביצים. כעבור כמה רגעים החל גליל חביתתי לטפס את דרכו למעלה, במה שהיה - אנחנו חייבים להגיד - מחזה קצת מאיים ומאוד פאלי. הילד, על כל פנים, התלהב ממש מה"חביתה עמוד" שהונחה על שולחנו. בניסיון אחר, נציין לפרוטוקול, הגליל טיפס כשבתוכו החלמון עוד היה נא - אבל אנחנו, כחובבי חלמון נא, קיבלנו את פניו בשמחה.
עוד באוכל טוב:
אחרי כמה חביתות-עמוד עברנו לפנקייקים, לפי מתכון מהאתר של אג מאסטר. כאן כבר נרשמה הצלחה עצומה. שתי כפות בלילה, שיפוד עץ אחד (רגיל לגמרי) - כמה דקות טובות, וקיבלנו פנקייק מוארך על מקל, שהוא מאוד מגניב וגם אשכרה טעים. כשניסינו לשים כמות גדולה יותר של בלילה כבר קצת נדפק לנו העסק: הפנקייק לא נאפה מבפנים דקות ארוכות, ובסופו של דבר יצא דחוס ויבשושי. בעיה קלה נרשמה גם כשהילד ביקש עוד - כי לך תגיד לזאטוט עם שוקולד על השפתיים שיישב ויחכה יפה, בעוד 7 דקות יהיה עוד פנקייק מוכן.