יש מי שעבורם ריח של טיגון הוא ריח של בית, ויש מי שעבורם ריח טיגון והשפריצים והניקיונות שבאים אחריו הם פחות או יותר כל מה שמונע ממנו להכין יותר אוכל בבית. אני אולי יותר קרובה לקבוצה השנייה, אבל זה כמובן לא אומר שאני לא נהנית מאוכל מטוגן, והכוונה היא לא רק לצ'יפס בטיגון בשמן עמוק או שניצלים – אלא גם קציצות או ירקות - לכן מחבת שאמורה להשאיר בתוכה ריחות ולמנוע התפזרות עשן בבית היא משהו שמדבר אליי מאוד.
בכמה מילים: סדרת smokeless של נעמן כוללת 4 כלים: מחבת עמוקה חלקה, אחת עמוקה עם פסי גריל, עוד מחבת עמוקה גריל אובלית (כולם בקוטר של 28 ס"מ. 299.90 שקלים) ומחבת כפולה (30X24 ס"מ. 359.90 שקלים). כולן מתאימות אך ורק לשימוש על כיריים גז, ככה שאם במטבח שלכם משתמשים בכיריים חשמליות/קרמיות או אינדוקציה – אף אחד מהכלים האלה לא רלוונטיים לכם, מכיוון שהם זקוקים לאש חיה. המנגנון המיוחד של המחבת פועל בצורה שלוכדת את העשן שנוצר במחבת בזמן הבישול דרך פתח קטן, ופולטת אותו בתחתית המחבת, על הכיריים הלוהטות, ממש אל תוך האש (והצבע של האש משתנה קצת, שזה ממש מגניב).
מעשה שהיה כך היה: אז אומנם טיגון בשמן עמוק לא עשינו בה, אבל בערך כל דבר אחר שניתן להקפיץ, לצרוב או לטגן, עשינו בהחלט והיינו מרוצים מאוד מהתוצאות – לביבות, ביצים, קציצות – כולם הוכנו על המחבת בקלות ונוחות, למידה מספקת ויחס שווה של חום, גם בטיגון וגם בצלייה. כמו שהזהרתי, אולי לא מדובר במחבת קסמים, אבל ללא ספק מדובר בשדרוג ובשיפור להכנה של כל דבר בערך שהוא לא מרק או דייסה. חוץ מכליאת העשן והפחתת הריח, המחבת עצמה מתמודדת גם עם הרבה שמן, אבל גם עם ממש ממש מעט ממנו, מה שמקל על הבישול, אבל אפילו עוד יותר על הניקיון – שום דבר לא נשרף או נדבק אליה, ככה שהיא אידיאלית לכל שימוש - טיגון, צלייה או בישול – וגם לכל סוג מנה, מירקות, דרך אורז או פסטה, עד לבשר, דגים או עוף.
שני דברים חשובים מאוד שיש לשים לב אליהם בעת שימוש במחבת (סוג המחבת שבה השתמשתי אני הוא מחבת עמוקה חלקה 28 ס"מ) הם: 1. הסגירה ההרמטית: אם לא תסגרו את המחבת עד הסוף, אפקט הסמוקלס לא יעבוד אותו דבר. איך תדעו שסגרתם כמו שצריך? תבחינו באדים שמצטברים בתוך הסיר ובלהבה בכיריים, שמדי פעם מקבלת גוון אדום יותר מהעשן שנפלט לתוכה מתוך המנגנון בתחתית. ובעיקר כשתפתחו את הסיר, כדאי שתאחזו טוב בידית כי נוצר ואקום שמצריך הפעלת כוח בפתיחת המחבת. 2. גובה: החור ממנה נקלט העשן אל המנגנון שפולט אותו אל הלהבה ממוקם ליד הידית, ואם למשל אתם מכינים קציצות בהרבה רוטב, הרוטב עלול לזלוג לתוך פתח כניסת העשן ולשבש את המנגנון, כך שיש לקחת בחשבון מה מכינים בכל כלי ואילו כמויות מכינים.
לסיכום: אולי המחבת הזאת היא לא תחליף לקולט אדים, ומן הסתם בזמן הטיגון וההתעסקות, כשפותחים וסוגרים אותה, יתפזר בבית ריח, אבל זה יהיה פחות ריח ולא יהיה כמעט עשן. ומלבד לאפקט הייעודי, זאת אחלה מחבת שגם כיף להכין בה אוכל ומאז שהיא אצלנו הכנו בה כל דבר בערך, וגם קל לנקות אותה, שמבחינתנו זה יתרון גדול מאוד.
להשיג בחנויות נעמן בפריסה ארצית.