נדרשים להכין עוגה מרשימה במיוחד? לפעמים אפשר להסתפק בעוגה פשוטה וטובה, כשהשוס העיקרי מגיע דווקא מבחוץ.
בדרך כלל, כששומעים את צירוף המילים "בצק סוכר" נרתעים, בעיקר בגלל ההתעסקות שמחייבת ידיים עדינות ויציבות. אבל האמת היא שבצק סוכר דורש הרבה פחות מזה: בעזרת כמה גאדג'טים קטנים ויעילים, העבודה עם בצק הסוכר הופכת למדויקת יותר ומהנה בהרבה.
איך זה עובד: בוזקים אבקת סוכר על משטח העבודה. מניחים חתיכה מהבצק שהכנו מראש (או קנינו) על המשטח ולשים במשך מספר דקות עם פרק כף היד, עד שהבצק גמיש דיו ולא נשבר כשמקפלים אותו.
מטפטפים מעט צבע מאכל ג'ל ומטמיעים היטב בבצק עד שצבעו הופך לאחיד. ועכשיו לחלק הקל: בוזקים אבקת סוכר על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לשכבה אחידה. טובלים את חותכני הבצק שבחרנו מבעוד מועד באבקת סוכר, קורצים את הצורות מהבצק ומניחים בזהירות על משטח העבודה.
בעבודה עם תבניות בצק - מגלגלים את הבצק לצורת נחש ומרדדים לעובי אחיד. דוחסים את הצורה שנוצרת לתבנית ומסירים שאריות באמצעות סכין לבצק סוכר. לאחר שהצורות התקבלו בתבנית, מקלפים את התבנית מהבצק. מסדרים את הקישוטים על העוגה ובצדדים, וקדימה - יש עוגת יומולדת, אפשר להתחיל בחגיגה. איזו עוגה חגיגית? זאת למשל.
באדיבות שרון פלד, אשת הסוכר.
את כל המוצרים ניתן להשיג ברשת Cook and Bake