הגיע הזמן של כל בשלנית חובבת בחייה להשתדרג ולהחליף מיקסר. הבעיה: ריבוי המכשירים והחברות שקיימות בשוק, והעובדה שמיקסר הוא דבר מאוד לא זול, ישאירו את כל מי שלא מתעסק באופן יום יומי באפייה בתהייה אם המיקסר שרכש הוא אכן זה שיענה על הצרכים הכי טוב. כשאומרים מיקסר בדרך כלל עולות החברות של קיצ'נאייד או קיי מיקס של קנווד, אבל האם לא הגיע הזמן לפזול לחברות אחרות?

בכמה מילים: לידינו התגלגלה הצעה לבחון את המיקסר של המותג בוש אופטימום מדגם MUM9D33S11. הדבר שהכי דיבר אלינו: קערה בנפח של 5.5 ליטר המסוגלת לעבד עד 3.5 קילוגרמים של בצק. כי בואו, אם בבית כבר עומדים ומבשלים, רצוי שזה יהיה כמויות של בצק שמחולקות לשקיות ונשלחות להקפאה: כל פעם מפשירים כמות שמשמשת אותנו להכנת פיצות, חלות, ופיתות במחבת (תענוג, תנסו). מחיר: 2,990 שקלים.

כבר נזהיר ש: המיקסר מעולה, אבל כשניסינו ללוש 2 קילו קמח - ההבטחה שקסמה לנו בו פחות עבדה. המנוע תפקד מעולה ולא הראה סימני מצוקה או התחממות, אבל הקערה לא מסוגלת להכיל כמות כזו, ואם לא המכסה שמגיע עם הקערה - כל המטבח היה מכוסה בשאריות קמח ובצק. עצם העובדה שנאלצנו לנקות עם קיסם את שאריות הבצק מתוך המכשיר מעידה על כך שהוא לא בנוי להתמודד עם כל כך הרבה קמח בבת אחת.

ראוי לציין כי החברה מפרסמת כי המיקסר מעבד 3.5 קילו בצק, שהם שווי ערך ליותר מ- 2 קילו קמח, אבל בפועל, בהוראות ההפעלה כותבים כי הוא מסוגל להתמודד עם 1.5 קילו קמח בלבד.

שק קמח (צילום: Sunny Forest, Shutterstock)
אל תדלגו על הניפוי|צילום: Sunny Forest, Shutterstock

מעשה שהיה כך היה: הדרישות מהמיקסר היו די ברורות: שיהיה יציב (המיקסר הקודם נפל מהשיש תוך כדי עבודה וחוסר תשומת לב), שיהיה חזק, שיהיה קל לתפעול, שיעבד בבת אחת כמו גדולה של חומר, ואם אפשר שיהיה שקט.

כבר בשימוש הראשון היה אפשר לסמן "וי" על 3 מתוך 5 הדרישות: הוא יציב אך לא כבד בצורה בלתי נסבלת. הוא יחסית מאוד שקט והמנוע שלו באמת עוצמתי כמו שהובטח (אחראיות של 10 שנים - בונוס ענק).

לעומת זאת, הווים והקערה מעט קשים לתפעול והיה צורך בכמה ניסיונות להבין איך הווים מתחברים, ומתי הקערה יושבת טוב. אם נוסיף את התקנת מכסה הפלסטיק שאמור להתיישב על הקערה תקבלו התעסקות וניסיונות הינדוס מיותרים של 10 דקות. כל זה כמובן בר תיקון ובשימושים הבאים הצלחנו לקלוט (בערך) איך מחברים כל חלק (הווים מותקנים באלכסון), אבל הריב עם מכסה הקערה עדיין לא נפתר. נציין לטובה את איכות החומרים מהם עשויים ווי האפייה והקערה, ועוד יותר את קלות הניקוי שלהם בגמר השימוש.

הדבר שהכי הפריע הוא ההבטחה של המיקסר לעבד 3.5 קילו בצק שלא ברור מאיפה היא הגיעה, כי כאמור- המנוע העוצמתי עמד במשימה אבל הקערה לא ממש.

הניסוי השני שעשינו הוא עם וו ההקצפה. תוך פחות משלוש דקות עמדה קצפת יציבה בקערה, כשוו ההקצפה מגיע כמו שצריך לכל הפינות, בלי שוליים שנשכחו מאחור. גם וו הגיטרה הוכיח את עצמו באותה צורה - פעולה מהירה, ויסודית מאוד, והבונוס - הוו מצוייד בקצוות סיליקון ומאוד קל לשפוך בעזרתו את התערובת לתבנית, והוא כאמור עוזר לערבל את החומרים בשלמות.

מילקי ביתי (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
אי אפשר להוריד מהם את העיניים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

המיקסר מגיעה עם אופציות לתוספת אביזר להכנת גלידה או אביזר לחיתוך קוביות מושלמות. אנחנו קיבלנו להתנסות את אביזר הגלידה. היות וזה אינו האביזר הראשון שיצא לנו לבחון ראוי לציין כי הביצועים שלו טובים, אבל אם כבר הקצפת שמנת בוו הרגיל, הוספת הטעמים והקפאתם בפריזר הייתה נותנת תוצאה דומה ומספקת. אם כבר היינו מהמרים שתשמשו יותר באביזר השני, של חיתוך הירקות, שיעזור יותר לייעל תהליכים במטבח.

בנוסף, במיקסר יש אופציה לשימוש באביזר מעבד מזון פתוח (דיטו) בעל 3 דסקיות נירוסטה לפריסה, גירוד בעובי דק או עבה, המספק מגוון פתרונות בישול ואפייה במוצר אחד.

עוד פיצ'ר שימושי, אבל שולי, הוא היכולת להכניס את כבל החשמל לגוף המכשיר בסיום העבודה. זה אולי לא הדבר שעליו תקום או תיפול רכישת המיקסר, אבל זה כן פותר את הכבל המעצבן שדחוס מאחורי המכשיר בצורה לא אסתטית.

לסיכום: הוא עולה על המיקסרים הביתיים הרגילים, ואופים מעט יותר מתקדמים ישמחו מאוד לרכוש אותו. אבל - וזה אבל משמעותי מבחינתנו - עצם העובדה שהוא לא מצליח לעמוד בלישת 2 קילו קמח תוביל אותנו לחפש אופציות אחרות. מי שזה לא קריטי לו יכול להיות סמוך ובטוח שמדובר ברכישה מוצלחת.

עם המכשיר מגיעים גם המעבד מזון ואביזר לגלידה או קוצץ ירקות לבחיתכם.