פסטה ביתית
מתכון של יונתן רושפלד
המרכיבים:
1 קילוגרם קמח טיפו 00 (קמח ייעודי דק מאוד לפסטה. אפשר להחליף גם בקמח רגיל)
8 חלמונים
6 ביצים מידה 2
15 גרם מלח
100 גרם (1/3 כוס ועוד כף) שמן זית
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים למעבד המזון ומערבלים, עד שהבצק מתאחד. מוציאים את הבצק המוכן, מעבירים למשטח ולשים עד שהוא חלק לגמרי. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במקרר חצי שעה.
2. לוקחים רבע מהבצק, משטחים לצורת פיתה ומתחילים לעבוד עם מכונת הפסטה. בשלב הראשון מרדדים את הבצק במכונה במצב העבה ביותר - מעבירים את הבצק פעם אחת, מקפלים אותו לשניים ומעבירים אותו שוב במכונה. עושים זאת מספר פעמים. אם הבצק מתחיל להידבק, מקמחים אותו קלות.
3. ממשיכים להעביר את הבצק במכונה במעלה השלבים - בכל שלב מעבירים פעם-פעמיים עד שמגיעים לעובי הרצוי.
4. כשדפי הפסטה מוכנים, אפשר להעביר אותם שוב במכונה בחלק המיועד החותך אותם לפסטה. כך או כך, תולים אותם לייבוש על מייבש הפסטה.
רשת Cook and Bake שמה את איטליה על המפה ומקדישה את חודש יוני לבישול איטלקי. בכל סניפי הרשת ברחבי הארץ יימכרו מכונות פסטה, סטנדים לייבוש פסטה, חותכנים ותבניות להכנת רביולי, מגשים ותבניות לפיצה, סירי פסטה, אבן שמוט לאפייה ביתית ועוד. בנוסף ניתן יהיה לרכוש גם מוצרי מזון שהגיעו הישר מאיטליה כגון: פסטות, רטבים, שימורי עגבניות ויין קיאנטי.
חברי המועדון ייהנו מ-20 אחוזי הנחה על המוצרים מאיטליה וגם יקבלו גלגלת לחיתוך פיצה במתנה בקנייה ב-150 שקלים.