אצלנו בבית לא מרבים לטגן; מקסימום צריבות, הקפצות, טיגון חצי עמוק, אבל לשפוך ליטר שניים של שמן, לחמם אותו ואז לזרוק פנימה שניצלים/בצק/צ'יפס? זה פרויקט שנערוך פעם-פעמיים בשנה לכל היותר. בטח לא משהו שלכבודו נצטייד בכלים ייעודיים. פה בדיוק נכנס לתמונה המולטיקוקר, שאינו כלי ייעודי לטיגון, אלא ערכה לא גדולה מדי שמספקת 4 פעולות: טיגון, אידוי, צלייה ובישול, וכל החלקים נכנסים יחד לתוך הסיר הראשי.
בכמה מילים: המולטיקוקר של חברת פוד אפיל כולל סיר עשוי מאבן שיש Black stone ומכסה זכוכית, פלטת גריל פסים, סלסלת טיגון ומשטח אידוי. הוא מתאים לכל סוגי הכיריים, כולל אינדוקציה וכן לשימוש בתנור. כלי הבישול של המולטיקוקר הם מסדרת ELITE, ומיוצרים בטכנולוגיה חדשה של יציקת אלומיניום בציפוי עמיד וחזק שאמור למנוע קילוף ולשפר את פיזור החום. מחיר השקה: 279 שקלים.
כבר נזהיר ש: לא מדובר בסיר גדול מאוד, וגם כשרוצים לטגן - צריך לעשות את זה בנגלות. כמו כן - אנחנו ממליצים לקבע את הידית של סלסלת הטיגון לפני שמשתמשים בה, אחרת היא עלולה להיות לא יציבה מספיק, ובסביבת שמן רותח לא היינו לוקחים שום סיכון מיותר: צריך בסך הכל לשלוף אותה על ידי לחיצה ולמקם אותה על המסילה החיצונית, פעולה פשוטה וזריזה.
גם הצלייה על מחבת הפסים בוצעה על הצד הטוב ביותר, אם כי מכסה הזכוכית אינו נאטם באופן מלא, כך שאם תזדקקו לכיסוי - עדיף לוודא קודם שיש לכם מכסה כדול יותר שיוכל להתאים.
לסיכום: במחיר ההשקה הנוכחי אין לנו ברירה אלא להמליץ בחום על המולטיקוקר למי שמאדה ומטגן בעיקר, אבל גם לצולים שביניכם. בפחות מ-300 שקלים מקבלים מוצר שלא תופס מקום, נח וקל לתפעול ובאמת מספק כמה פעולות בישול בסיסיות עם מעט מאוד אביזרים.