תרצו או לא, אבל הימים בהם הסתפקנו בעוגת שוקולד פשוטה עם קצת סוכריות מפוזרות מלמעלה תמו מזמן. הבעיה היא, שלא כל הורה, בן זוג או סתם מארח משקיען בנוי להכנת קישוטים מסובכים על העוגה שהכין. אז בדיוק בשבילכם (וגם למומחים שבינינו, כי תמיד כיף שמקלים עלינו). ככה עושים את זה:
>> בקרו אותנו בעמוד הפייסבוק של אוכל טוב, יש קצפת
מתחילים בהכנת הקרם לעוגה. מכניסים לקערת המיקסר שמנת מתוקה ומקציפים במהירות בינונית. מוסיפים פנימה אבקת סוכר ואינסטנט פודינג - על כל מכל קטן של שמנת מתוקה (32% ומעלה) מוסיפים חצי שקית אינסטנט פודינג וכף אחת אבקת סוכר. המלצה שלנו - כדאי להתחיל עם 2 מכלים של שמנת מתוקה. כמו כן, שמנת צמחית תתן תוצאה יציבה יותר. מצפים את העוגה שהכנו מראש (נגיד, העוגה הזאת - ללא הציפוי) בעזרת מרית ומתחילים עם הדבר האמיתי.
אם מתחשק לכם שעל העוגה תופיע דמות שאהובה על חתן או כלת השמחה, הנה רעיון: ממסים שוקולד ומעבירים אותו לדיספנסר דמוי מזרק. מניחים נייר אפייה על גבי תדפיס של הדמות שבחרתם.
עוברים על קווי המתאר של הדמות עם המזרק ומכניסים את הציור למקפיא למשך חמש דקות.
עוד באוכל טוב:
- פרוזן במבה: האם מצאנו את הלהיט החדש של הקיץ?
- ככה מרדדים בצק בלי מאמץ
- בריא ומרענן: סלט עשבי תיבול עם בורגול ובטטה
עד שהציור יקפא, מחלקים את הקרם לפי מספר הצבעים הרצוי על העוגה. מטפטפים לכל קערה כמה טיפות של צבע מאכל ג'ל ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת צבע אחיד. את כל אחד מהקרמים מעבירים לדיספנסרים לחיצים.
מוציאים את הציור מהמקפיא, מניחים על גבי העוגה כשהשוקולד כלפי מטה, מקלפים את הנייר ומתחילים בפעולת הזילוף: מחזיקים את הדיספנסר בזווית של 90 מעלות, לוחצים ועוצרים וחוזר חלילה עד שכל העוגה מקושטת לעילא. שימו לב: כדאי להתחיל לזלף מהחוץ פנימה בצורה מעגלית.
שומרים את העוגה בקירור עד להגשה. בעת ההגשה מנסים להסתיר את הגאווה הגדולה על העוגה היפהפייה שיצרתם במו ידיכם בלי להתאמץ יותר מדי.
* העוגה באדיבות שרון פלד, אשת הסוכר.
* את כל המוצרים ניתן להשיג ברשת Cook and Bake.