אחרי שכבר לימדנו אתכם איך לנצל כמו שצריך את המחבת היקרה שקניתם, את מרית הפלסטיק ואפילו את גלגלת הפיצה - אנחנו ממשיכים בלי לעצור, עם עוד מכשירים ומוצרים שחשבנו שקנינו לחינם, והנה - הם חזרו לשימוש כמעט יומיומי אצלנו במטבח.
לחם בסיר אורז
בסיר חשמלי להכנת אורז ואידוי ירקות אפשר לעשות הרבה יותר. מה למשל? לאפות עוגה ואפילו לחם, או לבשל ביצים קשות, קינואה ופולנטה ועוד המון תבשילים. פשוט עושים מניפולציה על המכשיר - כשהוא עובר למצב "שומר חום" מחזירים אותו למצב "בישול". אני אפיתי בו לחם תירס, יצא נהדר.
סיר חשמלי של פנסוניק - 249 שקלים בחנות יורוקום ובחנויות אביזרי חשמל
ממקסמים את הפלנג'ר
פלנג'ר להכנת קפה בלחיצה (French Press) הוא מכשיר יפהפה, שיכול לשמש ללא מעט מטרות אחרות. אפשר להקציף בו חלב לקפה כמו בבר איטלקי, אפשר להכין בו חליטת תה, בלי לחשוש מעלים שישתחלו לתוך הכוס, והכי מפתיע? הוא יכול לסחוט נהדר את הנוזלים מתרד אחרי הבישול.
פלנג'ר HARIO (הריו) - 179 שקלים באתר
השימוש הכי נכון למזלג בשר
מזלג הבשר, זה עם שתי השיניים שיוצא מהמגירה באמת פעם באלף שנה, יהפוך לאחד הכלים הכי שימושיים אצלכם במטבח אם רק תתחילו לנצל אותו להגשת ספגטי.
מזלג בשר - 299 שקלים ברשת חנויות ארקוס ובאתר
מספריים למטבח
מדובר באחד האביזרים החיוניים אצלנו במטבח. משמשים לחיתוך מדויק של בצק עלים או פיצה, ריסוק עגבניות משומרות שלמות בתוך קופסת השימורים ומה לא.
מספריים של אוקסו - 99 שקלים בחנויות אביזרי מטבח ובאתר
מתפרעים על מכשיר הוופלים
מכשיר להכנת ופל בלגי הוא כר נרחב לשימושים משימושים שונים: בהתחלה רק אלתרנו קצת ושיחקנו עם הבלילות (למשל - בלילה של עוגה בחושה במקום של ופלים), אבל מאז תפסנו אומץ ופתחנו את הראש - היום אנחנו מוציאים ממנו טוסטים מיוחדים, או אופים בו בצק עלים מוכן ומגישים עם חביתה, שגם אותה אנחנו מכינים במכשיר. הנה כמה מתכונים שהכנו במכשיר הוופלים ויצאו מעולה.
פרינסס, טוסטר עם פלטות מתחלפות - 175 שקלים בחנויות אביזרי חשמל ובאתר
תפוחן לבצל
דווקא תפוח אנחנו אף פעם לא חותכים בתפוחן (בינינו, מה הבעיה לחתוך תפוח). לעומת זאת יש דברים שאנחנו ממש שונאים לחתוך, וכאן התפוחן נכנס לפעולה: אנחנו פורסים בו עגבנייה, והכי כיף - חותכים איתו בצל. החתיכות גדולות מדי? עוד חיתוך אחד בסכין וזהו.
תפוחן - 39.90 שקלים ברשת חנויות ארקוסטיל קיטצ'ן
פורס ביצה - ופורס בכלל
הנה עוד חמישה דברים שאפשר לפרוס איתו ולהפוך את חייכם לקלים יותר: גבינת מוצרלה לפיצה, תותים וקיווי לעוגת פירות, חמאה קשה ופטריות. פשוט תנסו.
פורס ביצים של סולתם - 48 שקלים ברשת חנויות סולתם ובאתר
כוסות מידה לצלחות
מאז פרצה "מאסטר שף" לחיינו אנחנו לא סתם מניחים את האורז או הפירה על הצלחת - אנחנו מצלחתים. מי שעוזרות לנו מאוד בעניין הלא פשוט הזה הן כוסות המדידה, שהופכות כל צלחת פתיתים לדוגמנית אינסטגרם מצליחה.
כוסות מדידה של רוסו - 44 שקלים ברשת חנויות ארקוס ובאתר
שפכטל לבצק (Scraper) וגם לדברים אחרים
בנוסף לחיתוך בצק ואיסוף קמח בזמן הלישה, מדובר בכלי אידיאלי לאיסוף עשבי תיבול, שום כתוש וירקות לסלט.
32.90 שקלים ברשת חנויות ארקוסטיל קיטצ'ן
מטחנת בשר למקרוני? ועוד איך
אוקיי, זה באמת מפתיע: יש לכם מטחנת בשר? אין לכם מכונת פסטה? קבלו טיפ לחיים: כשמוציאים את הסכין ממטחנת הבשר היא הופכת למכונה להכנת ספגטי.
מטחנת בשר סולתם - 107 שקלים ברשת חנויות סולתם ובאתר
קולפן לתלתלים
רוצים סלט שמח וטעים? הוסיפו לו סרטי גזר וקישוא טריים, שפשוט קולפו בקולפן. את עוגת השוקולד תוכלו לקשט בתלתלי שוקולד שיוצרו באותו אופן, ואת הפסטה בתלתלי פרמזן.
קולפן של KISAG (קיסג) - 21.90 שקלים ברשת קוק סטור ובחנויות אביזרי מטבח
תבנית לקרח, ולמה עוד?
אני מקפיאה בה פסטו, רוטב עגבניות או ציר מרק במנות אישיות. בתבנית המתקפלת אפשר להקפיא קובייה גדולה או קטנה ולהוציא כל אחת בלחיצה.
תבית קרח של רוסו - 49 שקלים ברשת חנויות ארקוס ובאתר
מסננת לשמירה על פירות
ככה שומרים על הפירות: שוטפים ענבים, תותים או פירות יער ומאכסנים אותם במקרר בתוך המסננת. החורים מאפשרים זרימת אוויר ושמירה על הטריות לזמן ארוך. אם גם אתם תמיד מתבאסים על מה שקורה לענבים בחלק התחתון של הקופסה - זה הולך לשנות את חייכם. ויש עוד המון דברים שאפשר לעשות עם מסננת: מכירים את הטריק של הכנת לבנה בתוך חיתול בד? הסיפור הזה תמיד מסתבך כשלא יודעים איך בדיוק לקשור את הבד ולאן הנוזלים אמורים לטפטף. אז פשוט מניחים את החיתול במסננת, ואת המסננת על קערה. בלי קשירות ואין בעד מה.
מסננת - 49.90 שקלים ברשת חנויות ארקוסטיל קיטצ'ן
מזלף בשר להכנת פנקייקס
מזלף לצלי (פומפה), שמיועד לטפטוף נוזלים על בשר תוך כדי בישול, מעולה גם להכנת פנקייקס קטנים ושווים בגודלם. החלק העליון, הפומפה, יכול גם לשמש להפרדה בין חלמון וחלבון ביצה.
מזלף של אוקסו - 69 שקלים בחנויות אביזרי מטבח ובאתר
שימושים נוספים לכף גלידה
תרחיק את גרעיני המלון או הדלעת בפעם אחת, וגם תיצור כדורי בשר עגולים ומושלמים ועוגיות בגודל אחיד.
כף גלידה של אוקסו - 69 שקלים בחנויות אביזרי מטבח ובאתר
תבנית הקאפקייקס משנה ייעוד
תבנית קאפקייקס יכולה לשמש להגשת רטבים ותוספות לבשר סביב המנגל, כמו קטשופ, חרדל, פרוסות לימון ועשבי תיבול. כשהיא הפוכה היא יכולה להחליף את רשת הצינון ללחם או עוגה אחרי האפייה, וכשהיא עברה את השיא שלה? קבלו את זה: מחוררים כל כוס בעזרת מסמר ושותלים בה עשבי תיבול. חמוד חמוד.
תבנית קאפקייקס של סולתם - 90 שקלים ברשת חנויות סולתם ובאתר
שייקר לקוקטיילים להכנת קפה קר
גם לכם יש אחד כזה בבית מהתקופה שחשבתם שאתם ברמנים? לא נספר לאף אחד, אבל כן נגלה לכם שאנחנו מכינים בשייקר רוטב לסלט עם עשבי תיבול (כשיוצקים אותו על הסלט, העלים נותרים בשייקר) וגם מכינים קפה קר מושלם במהירות – כוס אספרסו חם פלוס קוביות קרח. זה עובד מצוין ואפילו מתקבל עם קצת קצף בגלל השקשוק, וכן, אפשר גם עם נס קפה פשוט.
שייקר של רוסו - 69 שקלים ברשת חנויות ארקוס ובאתר
שאלות? בקשות? כתבו למירי: Mirizelldonati.kitchentools@gmail.com