מעבד מזון הוא מוצר שהוא ברכה - הוא מגרר גזר בשתי שניות ובלי להקריב אף אצבע, הופך קמח וחמאה לבצק פריך בקצת יותר מזה וקוצץ עשבי תיבול בהרף עין. ובכל זאת, שתי בעיות יש איתו: 1. לשטוף אותו זה נטל. כזה נטל, שלפעמים נעדיף להשתמש בפומפייה (אנחנו פשוט מכינים את הפלסטר מראש, ומתפללים שלא יידרש יותר מפלסטר). ו-2. הוא תופס הרבה יותר מדי מקום על השיש. לכן התרגשנו לנסות את מעבד המזון החדש של קנווד, שהוא זעיר באופן יחסי, ועדיין מבטיח לעשות את העבודה.
מעשה שהיה כך היה: הדבר הראשון שנעזרנו בקנווד להכנתו היה חומוס. המכשיר התמודד עם האתגר בשניות, ואנחנו שמחנו שהלכנו על כמות קטנה כי ליטר ו-300 אולי נשמע הרבה, אבל מדובר במכל ממש קטנטן. אחר כך השתמשנו בו בשביל לטחון בננות לעוגת בננות, לטובת בני הבית שגושי בננה בעוגה עושים להם פיכס כל הגוף. גם עם המשימה הזו הוא התמודד בקלילות (ואף זכינו לשבח: "בכלל לא מרגישים פה את הבננות!").
כשהתכוונו להכין קציצות עוף וירקות, כבר היה ברור שהקיבולת של הקנווד הזה לא קרובה לעמוד במה שאנחנו צריכים - אבל אז נחשפנו לפלא האמיתי של המכשיר.
ה-FDP22 יודע שהוא קטן, ויודע שהוא מספיק לגירור כמות כרוב שמספיקה בערך לשלושת רבעי אדם, ולכן מגיע עם תוספת גאונית: מעין משפך שמוביל את המרכיב שגיררתם לקערה חיצונית, לבחירתכם. המשמעות היא שאפשר לגרר בו גם 500 גזרים, אם יש לכם קערה מספיק גדולה. הוא עושה את פעולת הגירור (או הפריסה) - ומשם מעביר את האחריות אליכם: תבחרו כלי, ואליו יצאו הירקות.
לסיכום: הקנווד FDP22 הוא לא מעבד מזון של מאמות. הוא זעיר ויפה והרבה יותר מתאים לדירת רווקים שהכל בה בדיוק במקום. אבל אם אתם משפחה (אפילו גדולה) עם מטבח קטן, בהנחה שאתם צריכים אותו יותר בשביל גירור ופריסה ופחות בשביל טחינה - הוא יכול להיות מושלם עבורכם. אין מספיק שטח שיש אפילו בשבילו? אין בעיה, הוא מספיק קטן להיכנס לארון ממוצע (ואולי אפילו למגירה, לא ניסינו). ומה עם הבעיה השנייה - נטל השטיפה? אי אפשר לקבל הכל בחיים, תתנחמו בזה שהוא תופס ממש מעט מקום במדיח.
מחיר: 399 שקלים.