אחת העוגות הכי נפוצות, בעיקר בשל קלות הכנתה, ובשל התוצאה המספקת והמהירה, היא ללא ספק עוגה בחושה. עוגה כזאת נאפית לרוב בתבנית מלבנית מאורכת המכונה "תבנית אינגליש קייק". זה נכון שרבים נוהגים לאפות בתבניות חד פעמיות, אבל אפייה בתבנית שאיננה חד פעמית לא רק שהיא אקולוגית וחסכונית יותר, אלא תורמת גם לזמן אפייה קצר יותר ולאפייה אחידה וטובה יותר.
אחת הבעיות בשימוש בתבנית שכזו היא העובדה שהרבה פעמים קשה לחלץ את העוגה מהתבנית. גם שימון מאסיבי של התבנית לפני הוספת הבלילה, לא מבטיח שהעוגה תצא בקלות. ואם פורסים את העוגה כשהיא עדיין בתבנית, לרוב הסכין חורץ בה חריצים והורס אותה.
קצת קשה לרפד בנייר אפייה תבנית שכזו - אם סתם תוחבים את הנייר פנימה, המאפה מקבל את קיפולי הנייר וצורתו מתעוותת, ובמקום לקבל עוגה נהדרת במראה יפיפה, מתקבלת עוגה מרופטת ומעוותת.
אז בכל זאת מרפדים תבנית כזו בנייר אפייה? לאחרונה מצאתי שיטה קלה ויעילה. אל תיבהלו מהפירוט וההסבר, זה רק נראה מסובך ואולי קצת מורכב, אבל למעשה ההסבר וההדגמה מורכבים יותר מהעשייה עצמה. כל שנדרש הוא להשקיע 2 דקות, ואז התבנית שלכם תהיה מרופדת באופן מושלם בנייר אפייה. החילוץ יהיה קל ופשוט, התבנית תישאר כמעט נקייה לחלוטין והעוגה תראה מושלמת.
כל מה שיש לעשות הוא לקחת דף אפייה, להניח את התבנית במרכז, ולשרטט סביב בסיס עוגה בעפרון.
יש להקפיד להשאיר שוליים אורכיים ורוחביים גדולים מעט מגודל דפנות התבנית. שוליים ארוכים מעט יבטיחו לנו שהנייר יבלוט אל מחוץ לתבנית וכך יקל עלינו את החילוץ של העוגה בתום האפייה.
גוזרים משולשים ישרי זווית ע"פ השרטוט המצורף, כך שיוצר מלבן עם שתי כנפיים.
מקפלים את הנייר לפי בסיס התבנית ולפי הקו האדום המקווקו. הקיפול יסייע לנו להניח את הנייר באופן מושלם בתוך התבנית. זהו, הנייר שלנו מוכן.
כל שנותר הוא להניח את הנייר בהתאם לבסיס בתוך התבנית, את המשולשים של הכנפיים תוחבים אל מאחורי הדפנות הארוכות. אם רוצים, אפשר להיעזר בטיפה (אבל ממש טיפה) של שמן על מנת להצמיד את הנייר טוב יותר אל התבנית.
מוכנים? הנה המתכון לעוגה בתמונות: עוגת לימון עסיסית