בכמה מילים: תגידו, כשאתם מגישים פסטה, איך אתם מגררים מעליה את הפרמזן? לא לא, אין שום דבר טריקי בשאלה הזאת, אנחנו פשוט מנסים לבדוק עד כמה מכשיר ייעודי לגירור פרמזן הוא חיוני במטבח הביתי. רק עשו טובה, אל תגידו שאתם קונים את הפרמזן שלכם מגוררת מראש, או חלילה מסתפקים בפירורי הפרמזן התעשייתי הנמכרים במרכולים, אפילו לא בקירור.
בקיצור, עד השבוע חשבנו שאין שום דבר בגירור פרמזן שמצריך גאדג'ט משלו. אחרי הכל, כל פומפייה תעשה את העבודה, ואם יש לכם פומפייה מהסוג הקטן והחינני - בכלל טוב. ואז הגיעה לידינו המגררת הארגונומית של נאופלם, שכבר שמה עורר בנו יראת כבוד (לקח לנו 2-3 דקות רק להיזכר מה זה 'ארגונומי'). מדובר במיני-פומפייה צבעונית ואסתטית במיוחד, שלה ידית קטנה וחמודה. מכניסים חריץ גבינה, מסובבים את הידית - ומקבלים פרמזן מגוררת כהלכה. (70 שקלים, להשיג בבחנות הקונספט של נאופלם בנחלת בנימין 113, תל אביב, ובעשרות חנויות ברחבי הארץ)
לסיכום: בואו נהיה כנים. שמו של המדור הוא "האם אתם באמת צריכים כזה?", והתשובה הכנה היא - לא. האדם הסביר, אפילו חובב האוכל האיטלקי, יכול להעביר חיים שלמים, ואפילו טובים, גם בלי הגאדג'ט החדש של נאופלם. ומצד שני - מדובר בסך הכל ב-70 שקל, שלא רק משפרים את איכות גירור הגבינות שלכם (אגב, גם השוקולד והאגוזים) - אלא גם מציבים אתכם בחוד החנית של בעלי האקססוריז המגניבים. לדעתנו זה שווה.
>> עשינו לכם חשק לפסטה, אה? בואו, בואו
>> אכלתם? נהניתם? הנה כמה עוגות שוות לקינוח