בכמה מילים: תגידו, כשאתם מגישים פסטה, איך אתם מגררים מעליה את הפרמזן? לא לא, אין שום דבר טריקי בשאלה הזאת, אנחנו פשוט מנסים לבדוק עד כמה מכשיר ייעודי לגירור פרמזן הוא חיוני במטבח הביתי. רק עשו טובה, אל תגידו שאתם קונים את הפרמזן שלכם מגוררת מראש, או חלילה מסתפקים בפירורי הפרמזן התעשייתי הנמכרים במרכולים, אפילו לא בקירור.

אין תמונה
המגרדת של נאופלם. אתם יכול לקרוא לה פומפייה

בקיצור, עד השבוע חשבנו שאין שום דבר בגירור פרמזן שמצריך גאדג'ט משלו. אחרי הכל, כל פומפייה תעשה את העבודה, ואם יש לכם פומפייה מהסוג הקטן והחינני - בכלל טוב. ואז הגיעה לידינו המגררת הארגונומית של נאופלם, שכבר שמה עורר בנו יראת כבוד (לקח לנו 2-3 דקות רק להיזכר מה זה 'ארגונומי'). מדובר במיני-פומפייה צבעונית ואסתטית במיוחד, שלה ידית קטנה וחמודה. מכניסים חריץ גבינה, מסובבים את הידית - ומקבלים פרמזן מגוררת כהלכה. (70 שקלים, להשיג בבחנות הקונספט של נאופלם בנחלת בנימין 113, תל אביב, ובעשרות חנויות ברחבי הארץ)

מעשה שהיה כך היה: הכנו ספגטי בולונז, רכשנו פרמזן ופצחנו בגירור. למרות היעדר דף מסודר של הוראות הפעלה לא נדרשנו ליותר מאינסטינקיטים מינימליים, וחיש מהר מצאנו עצמנו מסובבים את הידית בהצלחה מעל הצלחת המהבילה. הפרמזן יצא את המגררת כשהוא רענן וטוב לב, בדיוק בגודל המתאים (אלא אם כן אתם מאלה שאוהבים אותו בחתיכות גסות), ואנחנו היינו מאושרים. למעשה מצאנו עצמנו מגררים ממנו עוד ועוד, עד שהבולונז הוסתר כליל ועובר אורח תועה היה יכול לחשוב שמדובר בפסטה מוקרמת לכל דבר. החוויה הוכתרה ככיפית, סביבת הגירור נותרה נקייה, ולא פחות חשוב - אנחנו, שרגילים להרוויח חתך נאה בכל מפגש עם סכין, על אחת כמה וכמה פומפייה, יצאנו עם אותו מספר אצבעות כשנכנסנו.

 

לסיכום: בואו נהיה כנים. שמו של המדור הוא "האם אתם באמת צריכים כזה?", והתשובה הכנה היא - לא. האדם הסביר, אפילו חובב האוכל האיטלקי, יכול להעביר חיים שלמים, ואפילו טובים, גם בלי הגאדג'ט החדש של נאופלם. ומצד שני - מדובר בסך הכל ב-70 שקל, שלא רק משפרים את איכות גירור הגבינות שלכם (אגב, גם השוקולד והאגוזים) - אלא גם מציבים אתכם בחוד החנית של בעלי האקססוריז המגניבים. לדעתנו זה שווה.

>> עשינו לכם חשק לפסטה, אה? בואו, בואו
>> אכלתם? נהניתם? הנה כמה עוגות שוות לקינוח

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים