פסטה מוכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פסטה עם עגבניות, מרווה ולימון - אפשרות אחת מיני אינסוף|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

אם היו מכריחים אותי לבחור מאכל אחד שילווה אותי לשארית חיי, הייתי ללא ספק בוחרת בפסטה. אני לא חושבת שיש עוד דבר מזון שהוא כל כך פשוט ועם זאת כל כך מגוון. פסטה יודעת להיות משביעה וקלילה, היא טעימה קרה או חמה, כמנה עיקרית, ראשונה או כתוספת, עם רטבים "עבים" או עם שמן זית ומעט שום, ומגיעה בהמון המון צורות. אני יודעת שזה לא ממש הגיוני, אבל מבחינתי לפסטה בצורה שונה יש גם טעם שונה. אבל הדבר הכי חשוב: כל מה שצריך כדי להצליח עם פסטה זה לדעת איך לבשל אותה כמו שצריך. משם – השמיים הם הגבול.

זמני הבישול של פסטה משתנים בהתאם לעובי שלה, ולכן בעצם בהתאם לצורה. זמן הבישול המומלץ יהיה תמיד כתוב על האריזה. לעיתים צריך דקה או שתיים יותר. אני תמיד מעדיפה את הפסטות שיש להן עובי אחיד. פסטה פרפלה (פפיונים, אפשר לראות בתמונה) היא דוגמה לפסטה שאינה כזו: בצדדים היא דקה ובמרכז (איפה שהפפיון "מעוך") עבה. לכן, אחרי בישול או שתתקבל פסטה רכה מאוד בצדדים, או כזו שלא מספיק מבושלת במרכז. מעבר לזה, פסטה דקה או עבה זה עניין של טעם. יש צורות שבאופן מסורתי הולכות עם רטבים מסוימים (למשל ספגטי עם רוטב של כדורי בשר), אבל תרגישו חופשי לשנות.

פסטה צריך לבשל עד השלב שבו היא כבר מבושלת, אך עדיין נגיסה. המונח המדויק הוא "אל דנטה", שפירושו "לפי השן", כלומר: השלב שבו השיניים עדיין מרגישות את הפסטה בזמן הנגיסה. בדיוק אז יש לעצור את הבישול. אם אתם מתכננים להעביר את הפסטה המוכנה לתוך רוטב חם, בשלו אותה אפילו דקה אחת פחות, משום שהיא תמשיך להתבשל ברוטב.

פסטה 2 (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
כל הפנים והצורות (או למעשה, רק חלק קטן מהן)|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

החומרים:
פסטה (חבילה של 500 גרם תספיק לכ-3 מבוגרים רעבים)
מים
מלח

אופן ההכנה:

1. ממלאים מים בסיר גדול ומוסיפים מלח. הכלל אומר ליטר מים לכל 100 גרם פסטה. אני אומרת – סיר גדול, הרבה מים וכף שטוחה של מלח.

2. מרתיחים על להבה גדולה עד לרתיחה חזקה מאוד. מוסיפים את הפסטה למים, ומערבבים.

פסטה 3 (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
הפסטה נכנסת רק כשהמים ממש ממש רותחים|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

3. מביאים שוב לרתיחה. פסטה צריכה להתבשל ברתיחה מתמדת. אפשר לבשל בסיר פתוח, אבל אז יש סכנת איבוד מים. אפשר לבשל בסיר סגור או מכוסה חלקית, אבל אז יש סכנת גלישה. צריך לשים לב ולמצוא את נקודת האיזון.

פסטה 4 (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מבשלים בסיר פתוח, סגור או חצי חצי|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

4. מבשלים לפי מספר הדקות הרשום על החבילה, פחות דקה אחת. שולים פסטה אחת מן הסיר ובודקים את מידת הרכות. הפסטה צריכה להיות מבושלת אך עדיין נגיסה. אם צריך, מבשלים עוד דקה או שתיים.

5. מניחים בתוך הכיור מסננת גדולה ושופכים פנימה את הפסטה. לא שוטפים! מנערים ומקפיצים היטב בתוך המסננת כדי לסנן את כל המים.

פסטה 5 (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
בתוך המסננת. בשום אופן לא לשטוף במים|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

6. אם מגישים את הפסטה עם רוטב, מאחדים את הפסטה עם הרוטב בשלב הזה.

* אם לא מוסיפים רוטב ורוצים לשמור את הפסטה למועד מאוחר יותר, מוסיפים לפסטה שבמסננת 2 כפות שמן ומקפיצים יחד כדי למנוע הידבקות.

* למיטיבי לכת: פסטה עם עגבניות, מרווה ולימון. קוצצים 3 עגבניות אדומות ומוצקות לקוביות קטנות. קוצצים 10 עלי מרווה. יוצקים על הפסטה 5 כפות שמן זית ומערבבים. מוסיפים את העגבניות, המרווה, 4 שיני שום כתושות ומעט מלח. מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. מגישים מיד עם חצאי לימון.

 

על כל הרטבים האפשריים - מחר.