אוכל
צילום׃ אסתי רותם

פתיתים בסיסיים

מתכון לפתיתים למתחילים גמורים. התוספת האהובה על ילדים ומבוגרים

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 03/12/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 1040 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

החומרים:

3 כפות שמן (אני ממליצה על קנולה, כי אין לו טעמי לוואי)

1 כוס פתיתים

1 כוס מים רותחים

3/4 כפית שטוחה מלח – גס או שולחני רגיל, במקרה הזה אין הבדל

1/2 כפית פלפל שחור, עדיף גרוס אבל לא חובה

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר קטן (של בערך 3 ליטר) את השמן על להבה בינונית כדקה.

2 מוסיפים את הפתיתים ומתחילים לערבב. מטגנים את הפתיתים תוך כדי ערבוב במשך שלוש-ארבע דקות. חלקם יתחילו להזהיב.

• שיטה טובה למדידת הזמן: כשמתחילים, לוחצים על כפתור ההפעלה של הקומקום החשמלי. מטגנים את הפתיתים עד שהמים רותחים.

3 מעבירים את הסיר ללהבה קטנה ומוסיפים כוס מים רותחים. הכל קצת קופץ ומבעבע, וזה בסדר. מערבבים עד שהסערה נרגעת מעט.

4 מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור במשך 15 דקות. מדי כמה דקות פותחים ומערבבים.

5 אחרי 15 דקות, מסתכלים וטועמים. אם הפתיתים עדיין קצת קשים או שנראה שעדיין יש נוזלים בסיר, מבשלים עוד שלוש-ארבע דקות. מכבים את האש.

פתיתים 4 (צילום: אסתי רותם)
מטגנים את הפתיתים|צילום: אסתי רותם
פתיתים 5 (צילום: אסתי רותם)
מוסיפים מים רותחים ומערבבים|צילום: אסתי רותם
פתיתים 6 (צילום: אסתי רותם)
פותחים, בודקים, מערבבים|צילום: אסתי רותם
פתיתים 7 (צילום: אסתי רותם)
עכשיו זה נראה יותר טוב|צילום: אסתי רותם
פתיתים 8 (צילום: אסתי רותם)
זכרו: אנחנו רוצים את הפתיתים שלנו אחד אחד|צילום: אסתי רותם
פתיתים 9 (צילום: אסתי רותם)
כשלא מערבבים|צילום: אסתי רותם

מה עוד אתם צריכים לדעת?

• על שקית הפתיתים כתוב שיש לבשל 8 דקות בסיר מכוסה חלקית. השיטה הזו פחות בטוחה, בגלל חוסר הדיוק שבהגדרה "מכוסה חלקית".

• כדי למנוע מהפתיתים המוכנים להידבק לגוש אחד, מקפידים ברבע השעה הקרובה לערבב מדי פעם בעדינות ולהפריד גושים.

• כדי להוסיף עניין וצבע אפשר להוסיף לפתיתים עירית קצוצה, צ'ילי גרוס, פטרוזיליה, כוסברה, פלפל אדום טרי קצוץ.

למיטיבי לכת:

• הוסיפו שתי כפות רסק עגבניות, שן שום כתושה, מעט אורגנו יבש וקמצוץ סוכר ביחד עם המים. תקבלו פתיתים בטעם פיצה וילדים מאושרים.

• לפני הכנסת הפתיתים לסיר, טגנו בו בצל אחד קטן קצוץ דק עד שישחים מעט. טעם נפלא והרגשת מקצוענות מובטחים.

המדריך עלה לראשונה ב-2011